powiem Ci ze fajnie sobie to wymysliles ze wsio na ritcheyu, poszedl bym na max i dokladnie wsio, tak dal, w kolorze czarnym, czyli jeszcze korba, hample, klamki.....

zgadza sie , ale jednak sam chyba potwierdzisz ze mimo ze wiadomo ze to kalloy to jednak z napisami i logo tr inaczej je postrzegamy ;), jakos tak exclisive, a ten sam most czy sztyca kalloy jako takie nijakie

A te pierwsze sztyce Ritcheya Force Directional też klepał Kalloy? Te z owalem w środku. Ten patent mocowania siodła jest chyba pomysłem Toma, więc w tym przypadku "Kalloy" nie jest chyba powodem do hańby, ktoś ją musiał zrobić przecież ;D Sprzęt szykuje się zacny, czekamy na więcej ;D
Allegro, Alpinestars, Breezer, Corratec, Kuwahara, Rocky Mountain.

Obrazek

one maja napis na ograniczniku wysunienia kalloy FD , ta tytanowa co dalem na zdjeciach jest taka wlasnie, a i tak sie wygiela, zalozylem ja do corrateca i wlasciwie specjalnie to nie przeszkadza ;0

Dwa kosze będą czy jeden? Jeżeli 2 to mogłoby fajnie wyglądać gdyby jeden był biały a 2-gi czarny. Jeżeli jeden koszyczek to wstawiał bym klasyczny w czarnym kolorze. ;-)
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900

amen! :-)
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'97 Cannondale M900

skolioza pisze:nie ma miejsca na 2 kosze
przymierzyłem biały, czarny i Pro Evo najlepiej wygląda bez koszyka - i tak zostanie :-)
Hmm też tak mam z Kuwą i miałem tak z Nishiki, natomiast ze wszystkim 3 wheelerami co się u mnie przewinęły było odwrotnie. Będę z tego powodu teraz polować na takiego W. z trzema miejscami pod bidon ;-)

Nawiązując do projektu Scott Pro 91 odbiegając od bidonów ;] .... projekt BAJKA. JEST FINEZJA.
Wolebry, Tom, po prostu bomba!

W.
Woodlands 29-er cr-mo
Trek 750
ARCADIA 6000
Suntour XC Pro WTB w kartonach czeka na nowe życie

polonezGLE pisze:Czy ktoś na forum składa jeszcze rowery, czy już rozwijane są wyłącznie projekty?
solidarnosc ;-)
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................

Campagnolo 50 th anniversary..w budowie

polonezGLE pisze:Czy ktoś na forum składa jeszcze rowery, czy już rozwijane są wyłącznie projekty? ;-)
Jakoś nie mogę zakumać tej nowomowy :-/ Skolioza, sorki za małego offa...
Ja użyłem słowo "projekt" ... i tłumacząc dalej projekt faktycznie może to wyglądać jak zadufane, ą, ę słowo.
Dla mnie projekt to odwzorowanie ALE i również "co pomyśli głowa i podpowie fantazja oraz smaczek"
Mówiąc za siebie czuję się twórcą swojego projektu mimo ,że mam w głowie katalogi, masę zdjęć jak ma wyglądać lub wyglądały katalogowe rowery z tamtych lat tej konkretnej marki lub na danym sprzęcie.
Jest to składanie , ale zawsze pozostaje coś ode mnie ...może nie udolnie (mój projekt na Suntour jest dla mnie nadal pożałowania) ale dalej brnę i składam - projektuje coś co da mi satysfakcję

Wojtek
Woodlands 29-er cr-mo
Trek 750
ARCADIA 6000
Suntour XC Pro WTB w kartonach czeka na nowe życie

No projekt to jeden z najczęstszych obecnie przykładów nowomowy, słyszałem o tym ale szybko zapomniałem ;D Niestety chyba przyjmie się lepiej niż zwis męski czy wskaźnik stołokulotoczny.
Allegro, Alpinestars, Breezer, Corratec, Kuwahara, Rocky Mountain.

Obrazek

polonezGLE pisze:Czy ktoś na forum składa jeszcze rowery, czy już rozwijane są wyłącznie projekty? ;-)
Jakoś nie mogę zakumać tej nowomowy :-/ Skolioza, sorki za małego offa...
Ja parę złożyłem :-) i aż wstyd się przyznać nie zrealizowałem jeszcze żadnego projektu :oops: 8-)

szczerze Wam napiszę ,że w wypadku tego roweru nie bałbym się użycia słowa projekt

jego wizja powstała na długo przed zaistnieniem tego wątku na forum, komponenty były starannie selekcjonowane przez ten czas, w zasadzie brakowało ramy... teraz kiedy go buduję mogę śmiało stwierdzić że realizuję projekt, który już dawno gościł w mojej głowie
RetroMTB na Facebooku

SPRZĘT DO SPRZEDANIA

skolioza pisze:realizuję projekt
Rower ROWER budujesz :evil: :evil: :evil:
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739

A ja zawsze składałem swoje rowery, budowanie to znów mi się kojarzy z taczką cegieł i hałasem betoniarki.A projektować to nie projektowałem niczego chyba.Raz sobie zaprojektowałem to spędziłem prawie pół roku w areszcie:)
Lodzermensch

corrado1111 pisze:A ja zawsze składałem swoje rowery, budowanie to znów mi się kojarzy z taczką cegieł i hałasem betoniarki
:oops: :oops: :oops:
racja racja rowery skladamy
;-)
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739

hehe te projekty to zauważyłem, że na RetroBike-u są popularne Panowie :-P A poza tym samo słowo "projekt" jest dosyć popularne w Naszym Kraju :-) Nawet z wyjścia do WC można zrobić niezły projekt jak się chce :-)
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'97 Cannondale M900

Skeevo pisze:hehe te projekty to zauważyłem, że na RetroBike-u są popularne Panowie :-P A poza tym samo słowo "projekt" jest dosyć popularne w Naszym Kraju :-) Nawet z wyjścia do WC można zrobić niezły projekt jak się chce :-)
bo słowo projekt wiąże się ze słowem dotacja ;-)

jacob pisze:
Skeevo pisze:hehe te projekty to zauważyłem, że na RetroBike-u są popularne Panowie :-P A poza tym samo słowo "projekt" jest dosyć popularne w Naszym Kraju :-) Nawet z wyjścia do WC można zrobić niezły projekt jak się chce :-)
bo słowo projekt wiąże się ze słowem dotacja ;-)
trafiłeś w samo sedno jacob :-)

skolioza używanie określenia projekt w przypadku składania roweru jest super moim zdaniem bo to projekt w sensie indywidualnego pomysłu na dobór komponentów itd. a nie projekt w sensie stricte inżynieryjnym :-)
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'97 Cannondale M900