Splice ma średnicę goleni 30mm, a Axel 28,6, więc nie będzie pasować.
Szybciej szukałbym czegoś od Blacka (ta sama średnica goleni). Niemniej głowy też nie dam uciąć, że będzie pasować - bo Black ma golenie aluminiowe, a Splice stalowe - może być inna średnica gwintu oraz uszczelki na końcu tłumika. Mam gdzieś lokałt do Blacka - kiedyś możemy sprawdzić.
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/

Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .

Od Blacka pasuje - od r7 pasuje , ja chetnie przygarne blokade od Blacka bo MI to akurat bardziej przydatne niz regulacja tlumienia kompresji , mam w swoim platinum blokade ale manetka jest od nowszych I MI sie nie podoba , nie pasuje do manetki od IT , wiec jak ma ktos blokadke od Blacka to przygarne , lub zamienie caly tlumik z pokretlem , na taki z blokada na linke , choc sa takie same ;) , mozna poprostu zdjac blokade I zalozyc pokretlo I juz nie bedzie sie dyndac linka, a blokada wciaz bedzie Tyle ze uruchamiana pokretlem na goleni

Ja nie jestem tak na 100% przekonany, czy będzie pasować, bo tak z tego co kojarzę jest inna średnica wewnętrzna goleni - stalowe mają cieńsze ścianki, a aluminiowe grubsze. Nawet więc jeśli gwint będzie ok, to dolna uszczelka może nie przylegać w 100% i przepuszczać olej. Tak było w SXie i Axelu. W Blacku i Splice może być podobnie - ale głowy nie dam uciąć, bo nie sprawdzałem.
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/

Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .

Osobiscie tez nie sprawdzalem , ale tak w wigwamie twierdzili , choc tlumik splice widzialem to faktycznie wyglada na taki duzy krazek tloka ... Co nie zmienia faktu, ze tlumika nie trzeba zmieniac, wystarczy zdjac cala manetke blokady I w to miejsce dac pokretlo... Mam kilka pokretel , jak cos , a Sama blokade od Blacka chetnie przygarne/ zamienie etc

Nie nadążam już za Wami, resorowcy :-)
Ale na taki deal pt. ja daje wam tłumik TPC z dyndającą a mi niepotrzebną linką i blokadą, a Wy mi dajecie taki pasujący do splice tłumik z pokrętłem, to bym poszedł chętnie. Samemu tłumika raczej rozbebeszał nie będę, bo się boję :-D

Focker, jasne że popróbować możem, tylko kiedy?
Moje skromne dzieła: -> http://rpk.ehost.pl/wp/kategorie/rowery/

Nie trzeba zmieniac tlumika, daj foto tego widelca , wystarczy zdjac blokade z zewnatrz wraz z oporem linki I zalozyc samo pokretlo , chyba ze nie chodzi Ci o blokade skoku tylko o manetke zmiany skoku It travel. ;)

W weekend ten się wybieram, ale, w związku z początkiem roku szkolnego, sytuacja jest dynamiczna, i ten plan runąć może.
W każdym razie od poniedziałku mam dwa tygodnie wolniachy, i pewnie się pojawię na wsi na parę dni. Odezwę się, jak coś ustalę z czynnikiem decyzyjnym (czyli pierwszą żoną :-D )

Andriu, tam jest blokada zerojedynkowa, taka wajcha na kablu z nakrętką pośrodku tego kabla. A w ladze amora jest taka śmiszna różowa kuleczka.
Moje skromne dzieła: -> http://rpk.ehost.pl/wp/kategorie/rowery/

Ja to wiem I to sie wlasnie cale zdejmuje , na to sie zakreca pokretlo I juz nie ma zer- jeden , tylko plynna regulacja kompresji az do pelnej blokady skoku :) , I dlatego wiekszosc woli bez manetki, ale MI akurat w hawku jako ze to full do swirowania, lepiej sie sprawdza wlasnie z manetki, blokada-bez blokady , daj foto widla, zebysmy sie dobrze rozumieli I pisali o czym innym, bo w mankach jest kilka roznych rozwiazan ktore podobnie z zewnatrz wygladaja I zupelnie inaczej dzialaja ;)

no widzisz i ntak moglibysmy gadac do rana , a masz stary sytem , w blacku tak wyglada IT trawel tylko ta kuleczka jest zlota i na lewej goleni, ;) sprawdze jeszcze dokladnie czy sa kompatybilne te tlumiki i mozemy sie zamienic , u mnie bedzie on idealnie wygladal, bo na lewej mam to i na prawej bylby takli sam ;), na 99 procent sa kompatybilne z tlumikami z black, wiec jesli jestes zainteresowany zamiana, to pisz smialo, jutro bede wiedzial na milion procent czy sa wymienne te tlumiki, ale w tej wersji blokady trzeba zmienic caly tlumik co oczywiscie jest banalnie proste, jeden klucz plaski lub oczkowy z wycieciem i to wsio
Załączniki
manitou splice comp2..jpg
manitou splice comp2..jpg (45.4KiB)Przejrzano 10273 razy