Siema,
Obecnie zrobiłem coś ponad 150km rowerkiem w różnym terenie - sprzęt chodzi jak ta lala póki co i zakładam, że tak będzie przez kolejne 1500 km:). Dla przypomnienia foty:
https://picasaweb.google.com/1008180762 ... 2/20120813
Natomiast przyznam, że sztywny widelec zamiast amorka momentami boli, czasami nawet boli przez sporą część trasy:P. Oczywiście wiem co kupiłem i jak dla mnie rower sprawuje się zajebiście, ale... macie może jakieś pomysły, co do amorka do niego?
Raz, że jakiś super nowoczesny design średnio pasuje a dwa, że wydać kupy hajsu też bym wydać nie chciał ( o ile to możliwe...).
Poczytałem, popytałem i wyszło mi, że 63mm skoku to dla mnie i ramy optymalna wartość, ale już przeglądając amorki zgłupiałem, bo albo coś jest pokoła 28, albo amorek wygląda jak z 2020 roku i do roweru średnio pasuje. Oczywiście mógłbym przemalować, ale wtedy szkoda amorka :P.
Dlatego pytam i zwracam się do ludzi bardziej doświadczonych o poradę :).
Szukaj RS Mag'a, Specialized FS, Marzocchi xc 500/600/700, tyle mi przychodzi do głowy.
Na forum jest większosć tych widelców opisana, więc poszukaj dalej, jeśli cię coś zainteresuje.
Na forum jest większosć tych widelców opisana, więc poszukaj dalej, jeśli cię coś zainteresuje.
Znalezienie info o tych amorkach to nie taki problem, gorzej ze znalezieniem samych amorków w dobrym stanie, z odpowiedniej długości rurą i pod odpowiednie koła :/.
No i pytanie, czy jak w opisie amora jest mowa o kołach 28, to pod 26 tez jakims cudem pasuje, czy jednak za duzy rozstaw?
No i pytanie, czy jak w opisie amora jest mowa o kołach 28, to pod 26 tez jakims cudem pasuje, czy jednak za duzy rozstaw?
The Cookie is a Lie!
To chyba dobrze - w końcu szukamy górskiego amora.
Ja bym postawił na Judy - nawet Hydracoil w wersji 63mm.
Cadridżowa (1997-1998) też będzie ok, ale będzie z nią więcej kłopotów z serwisem.
RST461 od Corrada tez by tu fajnie wyglądał, a cena jest całkiem fajna.
Ja bym postawił na Judy - nawet Hydracoil w wersji 63mm.
Cadridżowa (1997-1998) też będzie ok, ale będzie z nią więcej kłopotów z serwisem.
RST461 od Corrada tez by tu fajnie wyglądał, a cena jest całkiem fajna.
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .