pedały corratec

jezdzil ktos na czyms takim? oceny, wrazenia?, zasada dzialania jest mi znana, ale chodzi bardziej o luz roboczy itd, ponoc nieco tylko mniejszy niz w time... te na foto juz po tjunigju ;)
Załączniki
pedaly corratec.jpg

Jeździłem na corratecach jakieś trzy lata. Jeździło się całkiem przyjemnie ale trzeba powiedizeć ze super trwałe nie są i szybko wyrobiły się te blaszki, jedna nawet mi pękła a nie są nigdzie dostępne. Gdyby bloki i te blaszki były do kupienia to byłyby całkiem dobre pedały. Łożyska wymieniłem raz na takie ze sklepu po 10zł i dawały radę do końca.
Ratujmy retro od śmierci na śmietniku!
Cannondale: Delta V '92 ; F700 '94 ; F700 '95 ' F700 '01 ' Super V Raven '01 ; Jekyll '03. Trek 950 Singletrack '95 Diamondback Ascent '89. Forfiter '96 Giant XTC NRS Team '01 Marin B17 FRS in progress

Wszystko działa dzięki sprężystości blaszek. Bloki są bardzo podobne ale SPD nie pasują.
Ratujmy retro od śmierci na śmietniku!
Cannondale: Delta V '92 ; F700 '94 ; F700 '95 ' F700 '01 ' Super V Raven '01 ; Jekyll '03. Trek 950 Singletrack '95 Diamondback Ascent '89. Forfiter '96 Giant XTC NRS Team '01 Marin B17 FRS in progress

pasuja zwykle spd siemano, ale trzeba odrobinke podpilowac, wszystko dziala na zasadzie sprezystosci tych blaszek, jezdzilem na nich troche, moim zdaniem fajniej dzialaja od siemano, bo wiekszy luz roboczy, ale od time o niebo gorzej, wiec zastapilem je atacami, leza teraz w razie robienia zdjec corratecowi je zakladam ;), bardzo lekkie sa bez tych ramek

Ano są - z tego co kojarzę, to znacznie mniej niż 200gram. W sumie jeśli nie ma ramki ani sprężyn, to nie ma tam co ważyć. Ciekawe, jak praca w błocie. Sprężyna w sumie powinna dawać trochę większy margines wpięcia - ale to tylko teoria.
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/

Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .

tu otworki w tych blaszkach maja inne rozmiary tyl/przod i przez to stopa swobodnie chodzi na boki, w/g mnie troche ciezki jest do wyczucia moment wpiecia, za to wypiecia swietnie sie czuje, w blocie naprawde swietnie daja rada, nie ma sie co zapchac