A, Yves specjalnie dla Ciebie prezentuję go z innym siodłem
![:-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
O tej bestii to tak sobie z głowy napisałem:)YvesMoi pisze:wg katalogów wersja beast of the east różni się tylko geometrią od m800, nisko opadająca górna rura i tyci wyżej suport.
Co do długości ramy to powiedz mi co pomierzyć to podam wyniki.Otwór też mi się wydaje na jakiś technologiczny tylko bardziej przytarty.A rower jest budżetowy , na m900 nie miałem akurat:)skolioza pisze:ta dziurka w ramie to to?
Obrazek
to nie jest czasem otwór technologiczny do odprowadzania gazów podczas spawania? ja w Boulderach mam takie otwory w każdej jednej sztuce w podobnym miejscu
Co do Cannona - zawsze mnie ciekawiło czy tylny trójkąt jest normalnej długości a jedynie rura górna wspawana jest wcześniej (np dla poprawy sztywności), czy haki są wysunięte ponad normalną długość trójkąta
A że rower budżetowy to widać na I rzut oka - niemal pełne XT, kool-stopy, controltechy i inne badziewia...![]()
Ok , jutro podam.skolioza pisze:jeśli możesz podaj odległość między środkiem suportu a środkiem osi tylnego koła
no widzisz, a trafiła sie Tobie ramka o bardzo indywidualnych parametrach dla całej linii "M".corrado1111 pisze:O tej bestii to tak sobie z głowy napisałem:)YvesMoi pisze:wg katalogów wersja beast of the east różni się tylko geometrią od m800, nisko opadająca górna rura i tyci wyżej suport.
Efką z headshokiem i superfałką też. I jeszcze na jakiśtam beemiksotrialówkach pozakatalogowych. Ale wszystkie Viper red :)YvesMoi pisze:taaa, tylko libor jeździł z headszokiem :/
Taki kolor wystąpił w tym modelu w katalogu z 1992r. Ale rama oczywiście mogła być wyprodukowana w '91.corrado1111 pisze:Dzięki Irasowi (podesłał mi fajną stronkę: http://www.vintagecannondale.com/info.html ) rozszyfrowałem z którego roku jest mój cannon.Wychodzi w/g numerów na rok 1991.