No dobrze... Yvesowy Spec jest gotowy a ja ściemniam tu bez końca...
Niestety w całej tej Specowej euforii przeoczyłem jeden drobiazg - opór do canti w SIDzie... Trochę mnie to przystopowało, choć mam krzywke znaną z Marzoka czy Cannondale, a i Yves poratował dokręcanym oporem z kult.de. Nie chciałem jednak powiekszać otworu w koronie do przykręcenia jakiegokolwiek ustrojstwa. Gdy już ten "problem" udało się przeskoczyć to okazało się, że wkręcony pakiet (który od początku nadawał się do wymiany - pakiet 68 w mufie 73, do tego długość osi z kosmosu
![:-/](./images/smilies/icon_curve.gif)
) nie daje się ruszyć za Chiny Ludowe. Jestem ciekaw jak to się skończy bo przy dźwigni 80cm żadna strona pakietu nawet nie drgnęła...
Z tego wszystkiego zacząłem się zastanawiać nad koncepcją M900/910 w tej ramie. Z jednej strony ładnie kontrastuje z czerwienią, a z drugiej mam na nią idealne miejsce. Tu faktycznie byłaby trochę na siłę wciśnięta. Po przyłożeniu korby RF z czarnymi blatami nie miałem już wątpliwości, zmiana! Tak więc M900/910 wyfrunęło i założyłem Rapidfire 950, do tego wspomnianą korbe RF. Niestety do czasu znalezienia kompletu V-brake i obu przerzutek czeka mnie kompromis - FD i RD M900, V-brake jakaś tanizna na kilka dni, ważne, że czarna. Udało się więc przy pomocy kilku półśrodków stworzyć coś do jazdy na najbliższe kilka dni do czasu skompletowania grupy.
Niestety w tym wszystkim bardzo straciłem sympatie do tego czerwonoskórego Specjalisty... Najpierw stan wymagał sporo pracy kosmetycznej, a teraz ten zapierdzielony pakiet... Mam nadzieję, ze odwdzięczy się jazdą bo jak nie to w kolejnym poście dam Wam znać do którego słupa go przypiąłem...
A ktoś może zapytać co z M900/910... Zaskar
![:-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
W oryginalnej specyfikacji, no, tak w 90%
Jutro z Drogim Watsonem od rana finiszujemy z naszymi rowerkami, potem test terenowy więc i fotki jakieś się zapowiadają :) Może uda się Yvesa zgarnąć na sesyjkę foto :)
Alpinestars x9, Breezer x2, Intense x2, Klein x3, Yeti x2, Cannondale, Specialized, GT, Rocky Mountain...
+ Checker Pig, Creme, Electra