Co do kół to stoją na zupełnie nie retro obręczach Alexrims Ace 18, rower ma jeździć i nie kosztować majątku a zabawa z obręczami z epoki i zastanawianie sie czy nie jest zbyt wytarta od hamowania mnie nie bawi. Poszły lekkie, dobre, choć na papierze za wąskie obręcze. Do tego szprychy Cn-spoke. Piasty dostały drugie życie w postaci nowych stożków, uszczelek, kulek dura-ace i tegoż smaru. Obydwie 36 szprych (chciałem 32 ale ciężko dostać a ściąganie z Anglii mnie nie zachęcało). Przód jest na 2 krzyże zapleciony, tył na 3 krzyże i czare szprychy bo takie akurat miałem. Opony to zwijane Mountain Kingi-protection plus dętki light. Ile to waży nie wiem, brak wagi ale wyszło dosyć lekko. Niestety cały projekt musi zachowac kryteria budżetowe, nie stać mnie na tytanowe szpeje, rooxy, ritcheye itd dlatego nie krzyczcie na stery, kierownicę i mostek z Amoeby, jak tylko znajdę coś bardziej odpowiedniego, lekkiego i w miarę ładnego to założę. Co do sztycy to był w planach Ritchey WCS ze zdjęć, którego wygrzebałem z jakiegoś wraku ale okazał się za szeroki (27,2 a potrzeba 26,8, nie chce się ktoś wymienić na coś odpowiedniego?)Aktualnie sztyca jest taka, jaką dostałem od Corrado z ramą. Sorry Corrado ale chciałbym ją wymienić, nie złość się :) Siodełko jakieś tam z serwisu tymczaswe, nie wiem co to. Na wyjazd przełoży się z trekkinga najwyżej, tam żona ma fajne sportowe siodełko i będzie nawet pasowało wizualnie. Generalnie z czasem jak mi coś wpadnie w łapy to chciałbym tam wymienić te amoeby, sztycę na jakiś ładny komplecik z epoki i w czerni. Drogi czytelniku, o ile dotarłeś do tego miejsca i masz coś odpowiedniego na handel lub wymianę daj znać. Ale się rozpisałem.
Oto cały album: https://picasaweb.google.com/tomkunu/Cu ... gubbw8zeNg
A to kilka wybranych zdjęć:
Przepraszam za reklamę Conti w tle, ciężko na sklepie zdjęcie zrobić, żeby się jakaś reklama nie załapała. Dziękuję za uwagę. Gdy dojdą napisy na ramę uzupełnię zdjęcia:) Wiem, że kolega cardamon też robi rower w tym kolorze. Klnę się na swój rower, że rama była już w malowaniu jak zobaczyłem tamtą relację, mam nadzieję cardamonie, że nie poczytujesz tego jako plagiat:) To mój pierwszy rower, który tu prezentuję, nie krzyczcie za bardzo. Pozdrawiam