Rower został przezemnie zakupiony niedawno na allegro . Został on przebudowany pod moje preferencje . Główne załozenia były takie by rower nie rzucał sie za bardzo w oczy ponieważ został zbudowany do dojazdu na uczelnie oraz do treningu po zajeciach ponieważ głównie skupiam swoje fundusze na rowerze do dh/fr a ten rower ma mi pomuc w wyrobieniu sobie formy . Koszt złożenia całego rower wyniósł mnie ok 250 zł . Rower prawdopodobnie bd dalej rozbudowywany , a temat dotyczący identyfikacji ramy jest nadal aktualny
Rower zostął zakupiony na allegro za 170 zł wraz z kosztem wysyłki link tu : http://allegro.pl/rower-rama-alu-xt-i2101991114.html
W stanie jak na zdjeciach :
Z całego roweru sprzedałem klamki widoczne na fotach oraz przeżutke tylnią która nie pasowała mi do tego roweru . Zmuszony zostałem też wymienić amortyzatro ponieważ znajodował sie w opłakanym stanie posiadał rdze na lagach oraz miał 50 mm skoku a reszte skosku latał - skok sie opadał
Rower po przyjściu do mnie i załozeniu cześci których miałem w domu
Rama posiada bardzo dziwną dolną rure która jest płaska , a sztyca jest mocowana pod rozmiar 26,8 . Dziwnie jest tez mocowanie sterów ponieważ główka ramy jest bardzo gruba a jak juz schodzimy do sterów główka sie gwałtownie zmniejsza o połowe . Rama posiada wybity kod na rurze podsiodłowej podam go tutaj bo może on pomuc w identyfikacji ramy : D079168P
Wątek na temat identyfikacji ramy jest prowadzony też na innym forum o tej samej tematyce lecz po angielsku . Link : http://www.retrobike.co.uk/forum/viewtopic.php?t=188028
Jeśli chodzi o rower to jest złożony w takiej postaci ponieważ zaczyna sie ciepło a chce też nie zaczynać rower bez formy a niestety nie posiadam obecnie pieniedzy na zakup cześci retro wiec załozyłem to co było . Oprócz części które były w rowerze dokupiłem
Stery ritechi 10 zł
Amortyzator Sr sountor xcr l.o za 60 zł
Pedały mostek gripy siodełko dostałem za free od kumpla
Opony po 5 zł za sztuke
Tylnia przeżutka 25 zł
Łańcuch klamki gripy i hamulce miałem w domu wiec za free
Oto obecna specyfikacja roweru
Rama: No name
Widelec: Sr Sountor XCR LO 100 mm
Stery: Ritechy
Kierownica: Zoom
Mostek: Promax
Gripy: no name
Klamka przód : Shiumano deore
Klamka tył Promx
Manetka tył Shimano Revoshift
Siodło: Selle Bassano
Sztyca: zoom
Zacisk: Zoom
Korby: Sugino 955
Zębatka:Sugino
Support: Shimano
Pedały: No name
Łańcuch: Shimano HG 73
Przerzutka tył : Shimano Deore LX
Kaseta: Shimano TZ 7 biegów
Koło przód:
Piasta:San Sin Japan
Szprychy: no name
Obręcz: weinmann
Opona: Shin Tire
Dętka: Kedna
Koło tył
Piasta: San Sin Japan
Szprychy:no name
Obręcz: weinmann
Opona: Kenda K830
Dętka: Kenda
Hamulec tył: RADIUS
Hamulec przód: Tektro
Podczas składania okazało sie że w haku przeżutki jest przekrecony gwint wiec udałem sie do tokarza który wytoczył mi insert za pare zł a nastepnie rozgwinotwałem hak na wiekszą średnice i wkleiłem insert na kleju i teraz wszystko sie bdb trzyma .
Foty
No name + XCR L.O
#1Ostatnio zmieniony 2012-03-12, 21:57 przez chicken002, łącznie zmieniany 3 razy.