rurki nie są Tange:-) Ale jakie konkretnie to info będzie jak będzie sesja zdjęciowa
rama jest świetna, bardzo dopracowana. Wagi nie znam, raczej taka z solidniejszych a nie koniecznie wylajtowanych na maxa. Nie ważyłem bo jak do mnie przyszła to warzywniak w którym to robię był zamknięty i nie mam czym wykręcić supportu
Ale mi własnie chodzi o pierwsze LX i XT, to raczej było na 7 właśnie. Coś z czasów Exage 300LX, 200GS itp, coś jak w Dawesie:jacob pisze:druga rzecz to solidność i użyteczność 3x7 jest lepsze do obsługi 3x7 niż 3x8
Alpinestars x9, Breezer x2, Intense x2, Klein x3, Yeti x2, Cannondale, Specialized, GT, Rocky Mountain...
+ Checker Pig, Creme, Electra
ja wiem - i to był argument właśnie za Shimano - niestety
ale tak na prawdę to już nie jest bardzo ważne
Wyposażyłem się w niezwykle magiczny zestaw zmieniarek i tylko dwie osoby na forum wiedzą w czym rzecz i niech tak na razie zostanie.
Reszta dowie się przy wielkiej odsłonie - już niebawem!
ale tak na prawdę to już nie jest bardzo ważne
Wyposażyłem się w niezwykle magiczny zestaw zmieniarek i tylko dwie osoby na forum wiedzą w czym rzecz i niech tak na razie zostanie.
Reszta dowie się przy wielkiej odsłonie - już niebawem!
a ja zupełnie inaczej...sprzedaj wszystko co masz,resztę pożycz od Mamy i kup ten rower
http://allegro.pl/kaste-degre-80-ritche ... 54568.html
umyj,daj fachowcowi (!!!!!!) do ustawienia/przesmarowania i.... startuj do 'roweru roku;-)
ciesz się niebanalnym kompletnym pro bike'm ,oraz jazdą(a to jest chyba Twój priorytet), kolorowe śrubki zostaw dla kolekcjonerów...bez obrazy;-)
umyj,daj fachowcowi (!!!!!!) do ustawienia/przesmarowania i.... startuj do 'roweru roku;-)
ciesz się niebanalnym kompletnym pro bike'm ,oraz jazdą(a to jest chyba Twój priorytet), kolorowe śrubki zostaw dla kolekcjonerów...bez obrazy;-)
Ostatnio zmieniony 2012-01-05, 08:18 przez smolar, łącznie zmieniany 1 raz.
śmietnik to nie retro!
czepialstwo w kontekście thumbów - LX ich nie mial (jedynie Mountain LX) a pierwsze Deore/Deore XT były na 6s (oznaczenia MT60 i M730), dopiero wersja następna była 7s (MT-62 i M732 - czyli te najpopularniejsze)siedem3 pisze: pierwsze LX i XT, to raczej było na 7 właśnie
podziały na kolekcjonerów i nie kolekcjonerów?
po co to ?
wstydziłbyś się takie podziały proponować!
po co to ?
wstydziłbyś się takie podziały proponować!
"bez obrazy" było do kolekcjonerów/koneserów,czy zwyczajnie pamiętających tamte czasy...ich rozumiem;-)
śmietnik to nie retro!
kupno gotowego roweru z wystawki to nie zabawa w retro dla retromaniaka, a gdzie romantyzm ??smolar pisze:a ja zupełnie inaczej...sprzedaj wszystko co masz,resztę pożycz od Mamy i kup ten rower
wszystko schodzi na psy.
Ok, nie potrzebnie się uniosłem.
Sądziłem, że starasz się zdyskredytować tych, których nie rozumiesz, "idziecie bawić się klockami, my zajmiemy się poważnym retroMTB". Rozumiem, że nie masz takiego podejścia?
Sądziłem, że starasz się zdyskredytować tych, których nie rozumiesz, "idziecie bawić się klockami, my zajmiemy się poważnym retroMTB". Rozumiem, że nie masz takiego podejścia?
Piotrze może i nie ma w tym romantyzmu lecz gdybym miał pieniądze i głównie miejsce na następny rower to... chciałbym tego kastle'a :D
pozdrawiam
xMekpx
pozdrawiam
xMekpx
Moje ogłoszenia
Marin Bear Valley 1996
Marin Bear Valley 1996
ja teżbym chciał czemu nie , kastle dobre ramy robi m sztywne , szybkie , mile wspominam 7.0 ujeżdżany.
Ja po prostu lubie patrzeć jak coś powstaje z niczego ,albo inaczej z prefabrykatów, katalogowe niby są fajne , ale drażni mnie np podejsćie , kupiłem rower na allgegro, zmieniłem dętke i jestem ratromaniakiem , albo chwalcie mój sprzęt do którego nie włozyłem grama pracy i inwencji , choś czasem są rodzynki .
Nie obrażajcie sie , trzeba podnosić poziom i poprzeczki stawiać wyżej,
Ja po prostu lubie patrzeć jak coś powstaje z niczego ,albo inaczej z prefabrykatów, katalogowe niby są fajne , ale drażni mnie np podejsćie , kupiłem rower na allgegro, zmieniłem dętke i jestem ratromaniakiem , albo chwalcie mój sprzęt do którego nie włozyłem grama pracy i inwencji , choś czasem są rodzynki .
Nie obrażajcie sie , trzeba podnosić poziom i poprzeczki stawiać wyżej,
Witam.
Piotrze w pełni się z Tobą zgadzam gdybym myślał inaczej to dawno sprzedałbym moje MTB bo na allegro trafiały się okazje :D
pozdrawiam
xMekpx
Piotrze w pełni się z Tobą zgadzam gdybym myślał inaczej to dawno sprzedałbym moje MTB bo na allegro trafiały się okazje :D
pozdrawiam
xMekpx
Moje ogłoszenia
Marin Bear Valley 1996
Marin Bear Valley 1996
Pierwsza prezentacja. Wersja jest nieostateczna. W pierwszej wersji "pseudoostatecznej" będą inne zmieniarki nie shimano i nie SunTour
Wszelkich posiadaczy elementów z grup XCD i XC LTD SunTour zapraszam na PM
wciąż kierownica i chwyty z Wheelera - chyba zostaną w ramach sentymentu po W.
Wszelkich posiadaczy elementów z grup XCD i XC LTD SunTour zapraszam na PM
wciąż kierownica i chwyty z Wheelera - chyba zostaną w ramach sentymentu po W.
Ostatnio zmieniony 2012-01-06, 16:28 przez jacob, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Rama na allegro nie za bardzo mnie przekonywała. Gratuluję, brzydkie kaczątko zaczyna się przeobrażać
Alpinestars x9, Breezer x2, Intense x2, Klein x3, Yeti x2, Cannondale, Specialized, GT, Rocky Mountain...
kaczątka są nawet w tle
zdjęcia na allegro były słabo zrobione, ale jak się człowiek przyjrzał to dało się dostrzec potencjał!
Ja po rozpakowaniu byłem najbardziej zdziwiony świetnym stanem!
na widelcu naklejka "plain gauge tubing" - znaczy to że nie jest cieniowany? tak?
na ramie "NISHIKI CR-MO tubing O.S Tubes" - co oznacza O.S. ?
są jeszcze napisy(naklejki) na ramie "handcrafted by NISHIKI"
i jeszcze ta
zdjęcia na allegro były słabo zrobione, ale jak się człowiek przyjrzał to dało się dostrzec potencjał!
Ja po rozpakowaniu byłem najbardziej zdziwiony świetnym stanem!
na widelcu naklejka "plain gauge tubing" - znaczy to że nie jest cieniowany? tak?
na ramie "NISHIKI CR-MO tubing O.S Tubes" - co oznacza O.S. ?
są jeszcze napisy(naklejki) na ramie "handcrafted by NISHIKI"
i jeszcze ta
Oversize ;] Fajniutki, jakieś szpeja Suntourowskie ma jeden typ na młynie ale ceny zaporowe dosyć ;]
Będę wypatrywał na ulicach ;]
Będę wypatrywał na ulicach ;]
Tak, zgadza się co do klamek - XC LTD. Canty XCD - pasują fanie pod kolor ramy, z drugiej jednak strony, u skoliozy mam rezerwację na jedną parę LTD.
A korba to (jeszcze) shimano LX, tak samo jak piasty.
Z czasem wyproszę zupełnie Shimano z roweru. Póki co jest co jest, bo rower jeździć musi!
Hm... muszę się w końcu na ten młyn wybrać w takim razie. Co znaczy zaporowe? 200 zł za zmieniarkę?
Miałby ktoś jakiś odwracacz ciągu na wydaniu!?
A korba to (jeszcze) shimano LX, tak samo jak piasty.
Z czasem wyproszę zupełnie Shimano z roweru. Póki co jest co jest, bo rower jeździć musi!
Hm... muszę się w końcu na ten młyn wybrać w takim razie. Co znaczy zaporowe? 200 zł za zmieniarkę?
Miałby ktoś jakiś odwracacz ciągu na wydaniu!?
jeśli samochodem to na bank tak, jeśli rowerami to niestety nie - doleczam jeszcze chorobę, którą złapałem ostatnio (spoko - już nie zarażam)
istotnie pozytywne zaskoczenie
PG znaczy że nie cieniowany, OS tubing znaczy że rury mają powększoną średnicę (jak koledzy pisali - oversized), jednak także nie widzę aby była gdzieś informacja że rama jest cieniowana... ważyłeś ją przed budową?
PG znaczy że nie cieniowany, OS tubing znaczy że rury mają powększoną średnicę (jak koledzy pisali - oversized), jednak także nie widzę aby była gdzieś informacja że rama jest cieniowana... ważyłeś ją przed budową?
jacob, interesują Cie pancerze suntour ACCUSHIFT nowe, kilka sztuk? mam na wydanie gotowe z końcówkami...
Miałem napisać że też się piszę na wspólną wyprawę, ale tak myślę co będzie jak się okaże że chcemy wszyscy jeden rower kupić ;D Zaporowe czyli piasta tył XC9000 z kasetą 80zł. - w sumie normalna cena, tylko dla mnie zaporowa ;]
A będziecie prze Krzyki przejeżdżać? (Rondo Powstańców)
A będziecie prze Krzyki przejeżdżać? (Rondo Powstańców)
spoko. ja roweru na pewno brać nie będę, najwyżej jakieś graty - Suntoura.
cena ujdzie
Dziwi mnie brak reakcji na moj sprzet Simplexa - mi się wydaje naprawdę śliczny - i co ciekawe jest pod kolor ramy, jak obecne xcd. na was nie robi wrazenia ?
cena ujdzie
Dziwi mnie brak reakcji na moj sprzet Simplexa - mi się wydaje naprawdę śliczny - i co ciekawe jest pod kolor ramy, jak obecne xcd. na was nie robi wrazenia ?
witam
rower naprawdę sliczny i robi na mnie dużo większe wrażenie niż wheeler.
kolejny ciekawy projekt zalamujacy monotonie shimano.
jaka korba w planach
wysłałem pw co do młyna.
pozdrawiam
xMekpx
rower naprawdę sliczny i robi na mnie dużo większe wrażenie niż wheeler.
kolejny ciekawy projekt zalamujacy monotonie shimano.
jaka korba w planach
wysłałem pw co do młyna.
pozdrawiam
xMekpx
Moje ogłoszenia
Marin Bear Valley 1996
Marin Bear Valley 1996
Simplex od razu kojarzy mi się z ohydnymi przerzutkami które zdjąłem z pewnego Hanseatica na bazie którego powstało moje pierwsze ostre i które gdzieś się kiszą w kącie piwnicy po dziś dzień. Twoje są sporo ładniejsze ale mnie jakoś za serducho nie chytają, może trzeba na rowerze je zobaczyć ;]
https://picasaweb.google.com/1071186390 ... directlink
https://picasaweb.google.com/1071186390 ... directlink