No to kolejną układankę czas zacząć.
Zawsze podobały mi się ładne, zgrabne chromóweczki więc nie odmówiłem sobie nabyć gdy sąsiad postanowił wygonić ją z domu. Naoglądawszy się wcześniej najróżniejszych "klasycznych" realizacji postanowiłem na poniższej ramie również złożyć coś bardzo stonowanego i wysmakowanego. Dlatego też rama wkrótce otrzyma nowe malowanie w kolorze czarnym i stosowne do tego napisy/logo w jaśniejszym, kontrastowym kolorze. Do przodu w chwili obecnej mam dwa widelce. Profilowany/gięty na a-head i drugi, prosty na gwint. Nie zdecydowałem jeszcze który tu trafi. A może ktoś ma w jakiejś przepastnej szafie coś ciekawego z jednocalową rurą...? Chętnie wstawiłbym tu FS lub jakiegoś Pace na przykład Nie mniej ze sztywnym widelcem będzie prezentował się również pierwszorzędnie. Osprzęt jest już przesądzony i trafi tu grupa XTR 900-910. Na chwilę obecną poszukuję przerzutki przedniej XTR 28,6mm dolny ciąg oraz jakiś dobry ster (ahead lub gwint, czarny lub srebrny - dia compe, ritchey, itp). Sztyca, mostek i kierownica jeszcze nie są przesądzone, w połaczeniu z czarną rama i w/w osprzętem podobają mi się zarówno polerowane, jak i czarne. Rozstrzygniemy w najbliższym czasie. Koła również są w trakcie precyzowania, tylko dwie opcje - polerka z piastami 900-910 lub całkowicie czarne.
Wszelkie uwagi mile widziane. (może oprócz tych o kolejnym wirtualnym projekcie)
Na tą chwilę część osprzętu wymaga odrobiny cierpliwości i pasty polerskiej, ale część jest w znakomitym stanie.
'92 Specialized Stumpjumper
#1Ostatnio zmieniony 2012-01-02, 19:22 przez siedem3, łącznie zmieniany 1 raz.
Alpinestars x9, Breezer x2, Intense x2, Klein x3, Yeti x2, Cannondale, Specialized, GT, Rocky Mountain...
+ Checker Pig, Creme, Electra
+ Checker Pig, Creme, Electra