a w zalozeniu chcesz miec rame w matowym odcieniu? bo po szkielkowaniu bedzie przypominac troche powierzchnie nowszych c'dale'i... co innego polerka (ktora zreszta po roku nadaje sie do poprawy;)
Obrazek

Przyznam, że poniższe mi się podobają:

Obrazek

Obrazek

Choć nie będę się pewnie upierał - spróbuje najpierw wypolerować i zobaczę co z tego wyjdzie. Coś konkretnego do polerowania polecacie? Z tego co pamiętam to mam jakieś Tempo jeszcze, ale raczej nie do alu...

Jako, że ciągle mam problem z widelcem i mostkiem, tak tez zdecydowałem się, że póki co właduję tutaj żółtego Kore i Bombera w tym samym kolorze dopóki nie uda mi się dorwać tego czego szukam.

Korba prawdopodobnie będzie jednak STX od Corrada :)

Problem mam jednak ze sterami... ciągle nie mogę nic ciekawego znaleźć. Chyba się zdecyduję po taniości na coś takiego: http://allegro.pl/token-stery-tk121-1-1 ... 95882.html (choć cap mi się nie podoba).. takie coś już jest za drogie: http://allegro.pl/stery-neco-h773-1-1-8 ... 86655.html - w sumie to chciałem coś właśnie w niebieskiej anodzie, w grę wchodziło jeszcze to: http://allegro.pl/hs97-stery-aest-a-hea ... 44850.html i to: http://allegro.pl/nowe-stery-dartmoor-m ... 09374.html

Pancerze z linkami chyba coś takiego: http://allegro.pl/pancerz-kolorowy-5-mb ... 15110.html

Skolioza: dasz się namówić na kurs ustawiania kantów? :D W sumie to nigdy tego nie robiłem, więc wolałbym zrobić to pod okiem kogoś z doświadczeniem coby od razu się nie zniechęcić ;) Pewnie po nowym roku dopiero jakoś, więc no rush - tak tylko w sumie pytam :)

Powiedz Żonie że to szkolenie pozwoli Ci w przyszłości zarabiać dwa razy więcej kasy, od razu Cie wywali na dworzec i jeszcze kanapki zrobi.A późniejszy brak zarobków przypiszesz kryzysowi a co się pobawisz to Twoje:)
Lodzermensch

docent.net pisze:Skolioza: dasz się namówić na kurs ustawiania kantów?
siur :-) przy okazji o nowym forum pogadamy, może w realu w końcu się dogadamy :-P
corrado1111 pisze:Powiedz Żonie że to szkolenie pozwoli Ci w przyszłości zarabiać dwa razy więcej kasy, od razu Cie wywali na dworzec i jeszcze kanapki zrobi.A późniejszy brak zarobków przypiszesz kryzysowi a co się pobawisz to Twoje:)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
RetroMTB na Facebooku

SPRZĘT DO SPRZEDANIA

Fajnie - to jak już go poskładam to wezmę hample w plecak i postaram się dojechać bez nich :D Ominę może górkę i pojadę naokoło przez Balicką ;) A poważnie to cokolwiek je ustawię pewnie i wpadnę jakoś :)

Powoli widzę już koniec zbierania gratów - większość jakoś tak wpadła od Corrada, więc na zlocie będzie się czuł jak na swoim rowerze ;)

Pytanie - muszę teraz naklejki zrobić (na wypolerowane srebro myślałem o przyklejeniu naklejek w kolorze zacisków itd, czyli niebieskim). Nie wiem jednak czy robić klasycznie kopię GT Zaskar LE All Terra jak tutaj:

Obrazek

czy też może trochę nieklasycznie jak tu:

Obrazek

W zasadzie i tak nie będzie to oryginalna naklejka, więc można kombinować... druga sprawa to nie jestem pewien co do niebieskiego - może jednak czarny.. :)

poszedłbym w klasykę, dla mnie nie ma nic lepszego w temacie Zaskara.
Kolor zostawiłbym tez oryginalny, czarny, niebieski niech tylko będzie eleganckim dodatkiem.
Alpinestars x9, Breezer x2, Intense x2, Klein x3, Yeti x2, Cannondale, Specialized, GT, Rocky Mountain...
+ Checker Pig, Creme, Electra

A macie może jakieś namiary na kogoś kto jest w stanie wykonać takie naklejki? W Krakowie znam jedno miejsce, gdzie mi już robili naklejki, z których jestem bardzo zadowolony, ale to sa naklejki jedno-kolorowe... klasyczny Zaskar ma tak jak na pierwszej fotce białe wnętrze i otoczkę... to może być ciężkie do zrobienia.

http://allegro.pl/kross-author-cube-gt- ... 99697.html

nr 8 i 9 - to nie Zaskar, ale można go poskładać jakby im wektory podesłac.. jednak to własnie jest w jednym kolorze... ew. srebrny kolor ramy może robić za tło dla tych "pustych" naklejek.

docent.net pisze:Zaskar ma tak jak na pierwszej fotce białe wnętrze i otoczkę... to może być ciężkie do zrobienia.
To jest bardzo łatwe do zrobienia :-)
Jeśli ktoś twierdzi inaczej to jest leń albo chce dużo zarobić.
docent.net pisze:to nie Zaskar, ale można go poskładać jakby im wektory podesłac.. jednak to własnie jest w jednym kolorze... ew. srebrny kolor ramy może robić za tło dla tych "pustych" naklejek.
Jeśli ktoś na co dzień pracuje z Corelem to zrobienie wektorów "Zaskara" oceniam na 1-2h pracy max., 2-3h na kompletne naklejki na cały rower. Pod warunkiem, że masz skan lub plik ze wzorem w formie cyfrowej. Sam się bawiłem kiedyś i robiłem takie wycinane na ploterze naklejki wiele razy. To naprawdę nie jest czarna magia, wymaga jedynie odrobiny cierpliwości. Zrobienie dwukolorowych naklejek jest banalnie proste, można zrobić to uzupełniając "dziurę" wybranym kolorem lub robiąc dwie warstwy folii. Przerobienie tego szablonu GT z allegro to parę minut roboty.
Alpinestars x9, Breezer x2, Intense x2, Klein x3, Yeti x2, Cannondale, Specialized, GT, Rocky Mountain...

Ja mam na jebaju cały jeden komentarz za klamkomanetki m900 właśnie z Ueseja , drugi powinni mi wystawić za wieszaczki Onzy ale zapomnieli.Jak wpłacisz kasę to co mają nie wysłać:)
Lodzermensch

Te "hamerykańskie" są wyjątkowo okropne, spaskudziłbyś tylko tę ramę. Z twojego linka są zdecydowanie lepsze i podobne do oryginału 93-95. Spóźniłeś się nieco z ebayem. Kilka tygodni temu były do sprzedania oryginalne z "poszarpanymi" brzegami za śmieszną kasę, chyba 15 dolarów za zestaw czy coś takiego.
Ostatnio zmieniony 2011-12-20, 17:44 przez Radziej, łącznie zmieniany 1 raz.

Jest też człowiek na RB imieniem Gil który wykonuje naklejki na zamówienie. Zrobił mi nalepki do Xizanga. Nie jest tani ale faktycznie jego reprodukcje są pierwsza klasa, praktycznie jak oryginał.

Radziej pisze:Jest też człowiek na RB imieniem Gil który wykonuje naklejki na zamówienie. Zrobił mi nalepki do Xizanga. Nie jest tani ale faktycznie jego reprodukcje są pierwsza klasa, praktycznie jak oryginał.
chyba połowa forum zamawia u niego ;-) faktycznie świetna robota

Co do reprodukcji GT nie mam zastrzeżeń. Fat Chance - nawet lepsze niż u Roody Cycleworks. Mam oryginalne naklejki Xizanga z 92, które są tak stare że klej zasechł i nie można ich odlepić. Wzrór i neonowa zieleń są prawie identyczne. Podejrzewam że faktycznie jakaś lipa ze wzorem odnośnie Scotta.