No to jeszcze raz na temat roweru który jest ujeżdżany przeze mnie od 16 lat.
Rama: Wheeler 4400 Cro-Mo 18"
Przerzutka przód: Shimano Deore DX
Przerzutka tył: Shimano Exage LT
Korby: Shimano Exage LT
Klamko-manetki: Shimano Exage LT (Rapid Fire Plus)
Hamulce: Shimano Exage LT (Cantilever)
Klocki: teraz - Shimano Deore XT (do Cantilever)
Kierownica i stery: Wheeler
Obręcze: Femco
Najszybciej poszedł 65km/h na asfalcie z Osówki do Sierpnic, ale oczywiście fajniej jest nie na asfalcie
Poniżej zapowiadane fotki (sorry za komórkowa jakość)
Super, niebawem postaram się wrzucic fotki do galerii na stronę
A przerzutka przednia to faktycznie ewenement w tym rowerze - do niczego nie pasuje ani rocznikiem (ta z samym napisem Shimano to chyba 91, max 92), ani grupą (2 klasy wyżej niż Exage) Pewnie mieli jakąś starszą która leżała i założyli aby "wypchnąc z magazynu"
A przerzutka przednia to faktycznie ewenement w tym rowerze - do niczego nie pasuje ani rocznikiem (ta z samym napisem Shimano to chyba 91, max 92), ani grupą (2 klasy wyżej niż Exage) Pewnie mieli jakąś starszą która leżała i założyli aby "wypchnąc z magazynu"
Fakt - swego czasu nawet rozglądałem się za Exagem przednim z górnociągiem, ale to raczej bez szans żeby takiego namierzyć. Zresztą to chyba bez sensu rozkompletowywac pamiątkę rodzinną. Dziś pokopałem w papierach i znalazłem kartę gwarancyjną - okazało się ze jednak jeżdżę na Wheelerze rok krócej. Rower jest z 2003, ale kupiony był w maju 2004 do tego w sklepie o którego istnieniu już zapmniałem (vide fotka). 15lat to i tak dość sporo jak na rower.
Oprócz Wheelera mamy tu na stanie jeszcze jeden ciekawy wynalazek. Jest to "NTH by Bianchi" (???) kupiony z rok lub dwa lata po Wheelerze dla mojej młodszej siostry, a obecnie przebudowany na rower trekingowy i używany przez ojca. Pamiętam, że zafrapowała mnie rama i oczywiście niezła klasa osprzętu - sam rower kosztował chyba z 20% mniej od Wheelera.
Rama: NTH by Bianchi Alu (łącza na mufy) 17,5"
Przerzutka przód: Shimano Deore XT
Przerzutka tył: Shimano Deore LT
Korby: Shimano Deore LX
Zębatki przednie: Shimano Biopace
Klamko-manetki: Shimano DeoreLX
Hamulce: Shimano ??? (Cantilever)
Chętnie dowiem się co w nim tak naprawdę siedzi.
Oprócz Wheelera mamy tu na stanie jeszcze jeden ciekawy wynalazek. Jest to "NTH by Bianchi" (???) kupiony z rok lub dwa lata po Wheelerze dla mojej młodszej siostry, a obecnie przebudowany na rower trekingowy i używany przez ojca. Pamiętam, że zafrapowała mnie rama i oczywiście niezła klasa osprzętu - sam rower kosztował chyba z 20% mniej od Wheelera.
Rama: NTH by Bianchi Alu (łącza na mufy) 17,5"
Przerzutka przód: Shimano Deore XT
Przerzutka tył: Shimano Deore LT
Korby: Shimano Deore LX
Zębatki przednie: Shimano Biopace
Klamko-manetki: Shimano DeoreLX
Hamulce: Shimano ??? (Cantilever)
Chętnie dowiem się co w nim tak naprawdę siedzi.
Jakieś 2 lata temu kupowałem coś ze Scott Shop Wrocław, ale moze to tylko zbieżność nazw...
A ta Bianka - NTH to był chyba? projekt Włochów na rynek USA Wygląda na kompletnego starego LXa 91-92 jakby co to poszukuję tylnej przerzutki i korby Kantów też ale innych
A ta Bianka - NTH to był chyba? projekt Włochów na rynek USA Wygląda na kompletnego starego LXa 91-92 jakby co to poszukuję tylnej przerzutki i korby Kantów też ale innych
Heh - przyganiał kocioł garnkowiPiotr pisze:facet z nudów nabijasz posty czy Ci ktoś za to płaci ?
Kościec jest taki samPiotr pisze:no co , ostatni post z 2009 roku porabało cie ?? i gdzie masz taki sam ?? no gdzie ?
Bo zarówno ja jak i właściciel tego pozmienialiśmy sporo.