Czas pochwalić się jednym z dwóch rowerów, które chciał bym, jeszcze w tym roku poskładać.
Trafił mi się Hot Chili X-Rage, nie wiem z którego roku, 1993-94? Lubię te cudaczne stare fulle. Mam już plan, jak będzie złożony, na pewno napęd 3x8, amortyzator Rock Shox Judy SL.
Koła, napęd, siodło i opony już mam. Na bieżąco będę starał się opisywać, jak idzie składnie.
Re: Hot Chilli X-Rage
#3Dodulec bedzie zazdrosny - straci wyłącznosc na X-Rage
Fajna ramka, fajnie pracuje mimo 1 zawiasu - czekam wiec co z tego zmajstrujesz
Z rocznikiem Dodo pewnie ma rozeznanie ale obstawiam okolice przełomu wieków
Fajna ramka, fajnie pracuje mimo 1 zawiasu - czekam wiec co z tego zmajstrujesz
Z rocznikiem Dodo pewnie ma rozeznanie ale obstawiam okolice przełomu wieków
#4Tak będzie to wyglądać z amortyzatorem. Założyłem już inny, dłuższy mostek Race Face. Do amortyzatora, który działa bez zastrzeżeń, muszę ogarnąć naklejki , po za tym, chciał bym założyć w tą ramę czarne stery Chris King, i w tedy przyciął bym rurkę sterową, pod wymiar. I oczywiście sztyca, jakaś konkretna czarna.
#5To jest Hot Chili X-Rage I. Produkowali go w latach 1994-96. Producent przewiduje skok amortyzatora na 60-80mm. Swoją drogą niedawno troszkę się spóźniłem i na aukcji na allegro za śmiesznie pieniądze poszedł Hot Chili X-Rage II (nowsza rama, większy skok i w ogóle fajna maszynka). Co do unikatowości tego roweru nie ma wątpliwości, ale tylko jeden był na oficjalnym zlocie . Tak se złożyć i jeździć to się nie liczy!
Zlotowy fotoreporter.
Rowery:
Scott Windriver
Hot Chili X-Rage I
Rowery:
Scott Windriver
Hot Chili X-Rage I
#6Przypomnę że X lat temu skradziono w Polsce w Krakowie zresztą ówcześnie takiego Hot Chili i jest on dalej w danych na policji, pisze żeby nie było .....
#7Rower chce złożyć na częściach, które akurat mam na stanie. Nie będą to jakieś rarytasy, zwykły Deroe XT m739, tylko przednia przerzutka będzie XTR m900, koła na obręczach Mavic 217, opony IRC Mythos XC.
#8Cała układanka na zdjęciu, inny jest tylko mostek. Nie długo wrzucę jakieś fotki całości.
#10Będzie super rower!
Jakbyś potrzebował naklejki na Judy, to mogę Ci odsprzedać komplet oryginalnych.
Jakbyś potrzebował naklejki na Judy, to mogę Ci odsprzedać komplet oryginalnych.
#13komentowałem już n fejsie ale powtórze...korba na nie, sztyca czarna obręcze też by takie spasowały a do vbraków zmieniłbym podkowę :P
#14Tak jak pisałem wcześniej, składam rower na tym co mam na stanie. Sztuce zmienie na pewno na czarną, tylko czekam aż coś się trafi.
#15Rower jest już złożony, od jakiegoś czasu i zaliczył kilka wypadów w teren. Jak będę miał więcej czasu, to będę działał z naklejkami do amortyzatora. Pomimo iż rower jest złożony i jeździ, wydaję mi się że nie jest to skończony projekt.
W galerii więcej fotek.
https://photos.app.goo.gl/Hri5NEGc1LMZFiqR8
W galerii więcej fotek.
#17Zastanawiałem się nad zgłoszeniem go do konkursu, ale jednak nie chce tego robić ze względu na to, że jeszcze go nie zrobiłem, jak bym chciał. Ale jeżeli, ktoś jest chętny to nie mam nic przeciwko :)
#18Deore XT jest OK ......do tego fajnie zgrywa z tym zoltkiemGrzesiek 14 pisze:Nie będą to jakieś rarytasy, zwykły Deroe XT m739
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................
Campagnolo 50 th anniversary..w budowie
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................
Campagnolo 50 th anniversary..w budowie
#20Fakt, masz trochę racji, dlatego tez myślałem żeby założyć to cudo po prawej.
#22Kolejne zmiany nastąpiły, lecz uważam, że nie jest to dokończony projekt.
Galeria:
Galeria:
#24Jestem tego samego zdania.
Fajnie by tu siadł pomarańczowy Bomber.
Ten Judy trochę nie przystaje do roweru wnętrzem (brak tłumienia), wyglądem (zacieknie rurki, za dużo żółtego) i sztywnością
Fajnie by tu siadł pomarańczowy Bomber.
Ten Judy trochę nie przystaje do roweru wnętrzem (brak tłumienia), wyglądem (zacieknie rurki, za dużo żółtego) i sztywnością
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
#27Jakieś Judy może i tak. Ale nie żółte. Coś do korby i logotypu by się przydało. Poza tym żółtoczarne juzdy 97 to wiotkie jak cholera i elestomer średnio by się z tyłem spinał. Za to żółtozłote Judy 1998 to już w ogóle kolorystycznie mdłoś by wprowadził.
Dla mnie Bimber.czerowny. Technicznie i kolorystycznie. no Judy XLC/XL też by fajna była, tylko trzeba dobry kolor dobrać. XL jest lżejsza, za to XLC lepiej pracuje i jest mniej wymagająca w serwisie. Ale obie tu pasują (czysto rocznikowo lepsza XL).
#28Napisałem celowo nieco enigmatycznie - pisałeś bowiem żefocker pisze:skolioza pisze: ↑
wczoraj, 2020 18:49
Doktorze... Judy by tu siadło
Jakieś Judy może i tak. Ale nie żółte
"Ten Judy trochę nie przystaje do roweru wnętrzem (brak tłumienia), wyglądem (zacieknie rurki, za dużo żółtego) i sztywnością"
Sformuowales "ten Judy", ale opis dotyczy Indiego, który to faktycznie w rowerze siedzi i średnio mu pasuje
#29Nie rozumiem do końca, ale zakładam ze masz rację :)
#30Popatrz na zdjęcie roweru i swój komentarz
Powinno być "ten Indy tu nie pasuje"
Powinno być "ten Indy tu nie pasuje"