Dziś koło 19 na krakowskich błoniach mignęła mi ciemno niebieska endorfina z 3 ramiennym Spengleem z przodu - ktoś od nas?
Amor ZAJEBISTY!skolioza pisze:Przytyrany, ale biedy nie ma - purpurowy Zaskar, XT, Topline, Showa?
Ten rower jakoś tak biednie wygląda

Pierwszy raz widzę taki widelec USD z tamtych lat

A w jakim kolorze ten Spengel ?skolioza pisze:Dziś koło 19 na krakowskich błoniach mignęła mi ciemno niebieska endorfina z 3 ramiennym Spengleem z przodu - ktoś od nas?
Jeśli czerwone napisy to prawdopodobnie maniak z OLX

To nie jest USD:hit00r II pisze: Pierwszy raz widzę taki widelec USD z tamtych lataczkolwiek nazwa SHOWA coś mi tam mówi
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Taki Szłin cały dzień stał dziś nieopodal mej pracy - Sid, szarak, XT Titec... fajna maszynka acz przypięta rzekłbym nieco nonszalancko
Naciagane retro ;)
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................
Campagnolo 50 th anniversary..w budowie
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................
Campagnolo 50 th anniversary..w budowie
Fajna furaskolioza pisze:Taki Szłin cały dzień stał dziś nieopodal mej pracy - Sid, szarak, XT Titec... fajna maszynka acz przypięta rzekłbym nieco nonszalancko

Przypięta w ten sposób ponieważ takich rowerów już nie kradną

9 sp to już nie retro ale czuje że niedługo wszystko co będzie bez tarcz będzie retro.
Moje ogłoszenia
Marin Bear Valley 1996
Marin Bear Valley 1996
Jak nie retro skoro dziewiątka weszła w 1999 rokumekp pisze:9 sp to już nie retro ale czuje że niedługo wszystko co będzie bez tarcz będzie retro.

bo to taki Youngtimer. Dla mnie retro to tylko ponizej 95.hit00r II pisze:Jak nie retro skoro dziewiątka weszła w 1999 rokumekp pisze:9 sp to już nie retro ale czuje że niedługo wszystko co będzie bez tarcz będzie retro.
ale trzeba się zgodzić z longjonem że prawdziwe retro to przed vibrejkowe shitmano modele czyli 95 max
No widzicie ile tu rozbieżności...
Jedni era przedfałkowa, inni przeddziewiątkowa, kolejni przedtarczaowa a jeszcze następni to już w ogóle całe 26" wepchnęli by chętnie w retro
Jedni era przedfałkowa, inni przeddziewiątkowa, kolejni przedtarczaowa a jeszcze następni to już w ogóle całe 26" wepchnęli by chętnie w retro

No dobrahit00r II pisze:Poniżej 95 to już artefakt a nie RetroDługiDżon pisze: Dla mnie retro to tylko ponizej 95.

Myślę że dużo zależy od samej firmy grupy czy modelu - Dla mnie przełom wieków to początki rowerowania i ten czas bardzo lubię.
"nie wszystko co stare jest klasykiem" !
"nie wszystko co stare jest klasykiem" !
Moje ogłoszenia
Marin Bear Valley 1996
Marin Bear Valley 1996
absolutnie nie wszystko co stare jest klasykiem, to taka oczywista oczywistość, ale nic co nowsze niż 1995, także nie jest
a przełom wieków to już nie przeginajmy 

Ciekawostka z Warszawy z ul. Złotej, przy Złotych Tarasach. Szkoda, ze nie tytanowych :)

OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Re: PRZYPIĘTE DO SŁUPA
#294Ufociłem na szybkości takiego Kirka nieopodal dworca Paddington w Londynie.
GT Avalanche 2.0 '04
GT Zaskar LE '94 [90%]
MBK Voyager '93
On-One Inbred 29 '14
Niner RIP9 v2.1 29/650B+ (11-'13)
GT Zaskar LE '94 [90%]
MBK Voyager '93
On-One Inbred 29 '14
Niner RIP9 v2.1 29/650B+ (11-'13)
#295W stodole na Suwalszczyźnie stoi jak byk:
na mnie za duży, niestety

Moje skromne dzieła: -> http://rpk.ehost.pl/wp/kategorie/rowery/
#297Co prawda nie przypiety, a jadacy na nim Pan, poproszony o sesje roweru, zarzadal 20Euro, ale szybko zszedl z ceny