Nie wiem czy nie powinien być dział "szukam, kupię", jak cuś przenieście proszę adminy.
Ale do rzeczy. Po kilkunastu latach pracy poddała się jak widać oś korbowodu w moim rowerku treningowym ;-(. Można powiedzieć, że treningówka jest w temacie retro bo to chyba sprzęt z 2000 a niektórzy się upierają, że do 2000 to jeszcze retro Rowerek to Ital Bike Model 3000. To był wówczas najwyższy/najdroższy model. Elektromagnetyczny wielostopniowy hamulec/obciążenie, elektroniczne sterowanie, różne programy, miernik mocy, tętna, ciche sprzęgło igiełkowe (kolejny retro motyw, jak Silent Clutch ), wielorowkowy pasek napędowy, solidna rama z grubych profili, różne regulacje itp. Fajny, lubię go, nie chcę na złom. Szukam takiej osi albo jakiegoś złoma na sprzedaż, no ale internety o tym modelu wogóle milczą . A nóż widelec ktoś coś wie o takowym sprzęcie na złomie, u kolegi itp. A może oś była też stosowana w innych modelach i ktoś cuś wie? Oczywiście można dotoczyć, ale ponad 3 stówy mi krzyknęli, jeszcze karząc czekac 3 tygodnie, więc szukam alternatywy.
Dzięki z góry za wszelkie informacje
Rower treningowy - pęknięta oś.
#1PŁACĘ ZŁOTEM Tioga Psycho K Skin Wall; Mostek ahead srebrny ControlTech mocowanie kiery na jedną śrubę, 1i 1/8 cala ,120mm