![;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Zakupiłem u naszego Hitka ramę która już byłą prezentowana Canon F400,nie będę się na jej temat rozpisywał bo już na pewno czytaliście.
Canony zawsze mi się podobały tak też jest w tym przypadku.
Od początku chciałem aby rower zbudowany na tej ramie posiadał headshok'a.Więc na początku miałem 3 rzeczy do ogarnięcia było to:mostek,amor,stery.
Stery udało mi się wychaczyć na allegro,tanio nie było
![:-/](./images/smilies/icon_curve.gif)
amorem i mostkiem poratował mnie nasz doktor resor Focker.
Ale nie wszystko było takie proste...
wiedziałem że chcę taki amor więc Focker mi pomógł,początkowo miałem zamiar dać mu normalny amortyzator ale stwierdziłem że to nie będzie dobry pomysł.
Tu pojawił się problem bo musiałem przełożyć wszystkie bebechy z Fatty D bo był pod tarcze do(chyba)DD60 bo jest i pod canty i pod vki.
Potem okazało się że fatty ma dłuższą rurę sterową z racji większego skoku i bałem się że nic nie będzie pasować.
Okazało się jednak że tylko sprężyna była za długa i poszukałem jakiejś podobnej i obciąłem na pożądany wymiar.Tłumik też wymagał naprawy,nie działała blokada bo brakowało pinu blokującego pokrętło.
Przy okazji wymieniłem olej i jedną uszczelkę bo była pęknięta i jakieś drobiny metalu były w środku.
Następnie musiałem wideł przemalować bo był biały,zastosowałem środek do mycia remover i efekty widać na zdjęciach.
okazało się że orginalnie widelec był niebieski a potem biały
Powierzchnia widelca okazała się bardzo chropowata co nie było widać pod dwiema warstwami lakieru
Następnie pomalowałem widelec na czarno sprayem,nałożyłem ponad 10 warstw.Mimo tego nadal widać zę powierzchnia jest nie równa ale może to lepiej bo jest lekko matowa.
naklejki też będą,lecą już z UK.
Osprzęt powędruje z rowerka który prezentowałem na forum był to SINTESI.Będą jednak zmiany w postaci klamkomanetek i hamulców V-break XT które przywędrowały z endorfiny.
Brakuje mi sztycy i wsówek do obręczy ceramicznych.
Reszta opisu wkrótce...
![;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)
galeria:
https://photos.app.goo.gl/fYiSHAp8iPQtPTfXA