Specialized Ground Control 1996

Czesc,
niedawno zakupiłem od naszego człowieka ( dzięki ! ) taki secik.
Stan na prawde super, jakies graty znalazłem, cos tam szukam,

głownie:

przerzutki tył 739
opon lub opony jedna sztuka ground Contorl 1,9 z epoki
korby - tu wlasnie sie zastanawiam bo mam korbe speca z epoki i pewnie tą włoże ale XT z epoki jest sliczna !
pedałów XT w ladnym stanie

ogolnie wszystko chcialbym w niezlej kondycji tak jak rama :)
K.P.
Retro Vintage giełda rowerowa na FB - tam moje graty na sprzedaż :)
------->
https://www.facebook.com/groups/289334341636598/
Załączniki
36514925_1880759291971258_7029381877383299072_n.jpg
spec

Ale dziwoląg ... to raczej przypomina GT niż typowego Speca Ground Control :lol:
Przerzutkę tył 739 mam w stanie bdb technicznym ale tylko db wizualnym więc pewnie ci nie podpasuje.

hit00r II pisze:Ale dziwoląg ... to raczej przypomina GT niż typowego Speca Ground Control :lol:
Przerzutkę tył 739 mam w stanie bdb technicznym ale tylko db wizualnym więc pewnie ci nie podpasuje.

co Ty gadasz, jest piekny :D:D:D
dzieki za propozycje ale szukam technicnie i wizualnie glanc.
K.P.
Retro Vintage giełda rowerowa na FB - tam moje graty na sprzedaż :)
------->
https://www.facebook.com/groups/289334341636598/

focker pisze:Prawdziwy czterozawiasowiec z ogniwem Horsta. W czasie produkcji tej ramy to było chyba najlepsze zawieszenie na rynku.
A ten którego ja miałem to już zupełnie inna bajka.
Tamten nowszy chodził gorzej ?

mentos pisze:1996 i stery/sterówka/mostek nie A-Head'a ?
Giant tłukł do około 2000 roku wiele rowerów z gwintowanymi sterami, aż głupio było to ludziom sprzedawać.
Lodzermensch

bardzo mi się podoba ten set :)

czy ten element amortyzujący to zwykła sprężyna która tylko 'buja' , czy ma to jakieś właściwości tłumiące powrót , czy coś w tym rodzaju?

ew, czy można to zastąpić jakimś damperem dopasowując tylko wymiarami ?

serio pytam, nie stałem nawet obok fulla ;) a chętnie bym sprawdził jak to działa właśnie w wydaniu retro , szczególnie w takim zestawieniu , czyli rama w trójkąt, a nie "Y".

może od razu podpowiedziec - szukając tego rodzaju fulla , trzymać się tego samego rozmiaru ramy jak przy HT?