Widzę że nawet jakieś pagórki tam są
Szkoda że ta woda to syf ... gdyby była czysta to chętnie bym się tam wykąpał
wode w domu ci odcieli ???hit00r II pisze:gdyby była czysta to chętnie bym się tam wykąpał
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................
Campagnolo 50 th anniversary..w budowie
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
NIE po prostu lubię się wykapać w kryształowej wodzie - czy to w stawie , morzu albo rzece.marcin74 pisze:wode w domu ci odcieli ???hit00r II pisze:gdyby była czysta to chętnie bym się tam wykąpał
A ty boisz się wody ?
skad taka mysl ????hit00r II pisze:A ty boisz się wody ?
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
aha ciekawe spostrzeżenia . . .kryształowa woda w morzu . . . . , stawie, rzece . . . rozwiń może tą myśl bo jakoś do mnie to nie dociera.hit00r II pisze:NIE po prostu lubię się wykapać w kryształowej wodzie - czy to w stawie , morzu albo rzece.marcin74 pisze:wode w domu ci odcieli ???hit00r II pisze:gdyby była czysta to chętnie bym się tam wykąpał
A ty boisz się wody ?
Znam 2 miejsca o kryształowej wodzie, ale gwarantuje Ci ze n ie wytrzymasz temp bo rzeka z Tatr schodzi tuż przy Parku Narodowym i można wejść, ale a największe upały i tak jest lodowata że dupsko marszczy od razu.
Jedno z najczystszych jezior w Polsce to Świętajno w Warchałach, oczywiście na Mazurach
Odbywała się tam 4 runda MTB Mazury.
Odbywała się tam 4 runda MTB Mazury.
Jak to gwarantujesz że nie wytrzymamPiotr pisze: aha ciekawe spostrzeżenia . . .kryształowa woda w morzu . . . . , stawie, rzece . . . rozwiń może tą myśl bo jakoś do mnie to nie dociera.
Znam 2 miejsca o kryształowej wodzie, ale gwarantuje Ci ze n ie wytrzymasz temp bo rzeka z Tatr schodzi tuż przy Parku Narodowym i można wejść, ale a największe upały i tak jest lodowata że dupsko marszczy od razu.
U mnie też na wodospadzie woda nie należy do najcieplejszych a kąpałem się zimą gdzie miała okrągłe ZERO stopni
Woda w tatrach o tej porze roku na pewno jest odrobinę cieplejsza
Kryształowa woda to taka zajebiście przezroczysta
PRZEPIĘKNA woda!Bart pisze:Jedno z najczystszych jezior w Polsce to Świętajno w Warchałach, oczywiście na Mazurach
Aż dziw że taka czysta ... większość polskich jezior to zamulone i żyjące własnym życiem zielone akweny.
Nie przepadam za zbiornikami pełnymi glonów.
Tu gdzie pokazałeś mógł bym siedzieć i siedzieć ... nawet pomimo braku gór.
Ciekawe czy brzeg jeziora również jest czysty jak sama woda czy to typowy obraz polskiego syfu ?
Patrz Hitoor, znalazłem mini Odrodzenie ( w sumie nie znalazłem, tylko dzięki netowi znam teraz parametry podjazdu - 520 m długi - sprawdzone na liczniku oraz z netu przewyższenie - 43 m - co daje 8,3 % średnio - jest i na oko 6 jest i 11 % )
Droga prosta jak strzała, gdyby nie to, że kończy się i trzeba ustąpić pierwszeństwa to 80 kmh można zrobić. Nawierzchnia po 5 latach jest jeszcze gorsza. No i mam do niej 1,5 km od domu ;) ostatnio zawsze pod nią na koniec podjeżdżam.
To widok z dołu
https://goo.gl/maps/phAGftQwveo
To widok z góry
https://goo.gl/maps/iCPDPRSg7aR2
A propos wody to ja mam taką z wczoraj :
https://ibb.co/iMt3s8
https://ibb.co/eQYgeo
Droga prosta jak strzała, gdyby nie to, że kończy się i trzeba ustąpić pierwszeństwa to 80 kmh można zrobić. Nawierzchnia po 5 latach jest jeszcze gorsza. No i mam do niej 1,5 km od domu ;) ostatnio zawsze pod nią na koniec podjeżdżam.
To widok z dołu
https://goo.gl/maps/phAGftQwveo
To widok z góry
https://goo.gl/maps/iCPDPRSg7aR2
A propos wody to ja mam taką z wczoraj :
https://ibb.co/iMt3s8
https://ibb.co/eQYgeo
Ograniczenie do 30 jest, to jeszcze i mandat zarobisz, a jak się postarasz to i uprawnienia stracisz
Gdyby Hitoor wziął fulla , kilku ludzi porozstawiac plus na dole radiowóz to występ w tv murowany. Na pewno w naszej lokalnej grudziadzkiej. Sezon ogórkowy jest to może i na tvn by się załapał... Pochanke : pędził rowerem na złamanie karku ponad 80 kmh, na dole czekała niespodzianka i tu ujęcie na radiowóz i rozmowa z policjantem, iskra 82 kmh a potem Hitoora zadowolona twarz :))))
OMG
Ale ty masz FAZĘ
W terenie zabudowanym to trochę strach się napędzać bo w każdej chwili może wyleźć jakiś dzieciak albo pies.
Dodatkowo jest tam ruch samochodowy.
Ten zjazd jest stanowczo zbyt krótki na 80 ale 70 km/h pewnie by pykneło
Ale ty masz FAZĘ
W terenie zabudowanym to trochę strach się napędzać bo w każdej chwili może wyleźć jakiś dzieciak albo pies.
Pomijajac wszystkie inne niedogodnosci to jak bys zalozyl odpowiedni blat to kto wiehit00r II pisze:OMG
Ale ty masz FAZĘ
odrodzenie to, odrodzenie tamto, dajta już spokój
Wczoraj pojechałem Modlin - Czerwińsk - Wyszogród - Reczyce, wyszło dokładnie 110,7 km do hamaka pod jabłonią. Głównie szuter, piach i mroczne parowy, piękna ta Wisła nasza, stany niskie, łachy kuszą, w miasteczkach ryneczki, historyczne ziemie, w drodze na Grunwald przeglądy rycerstwa, te sprawy, i łowicka ziemia, wierzby, no, wzruszyłem się.
Zdjęcia łopatoratem telefonicznym, to dlatego
Modlin. Co tu pisać, wszyscy wiedzą. Mus być.
Ryneczków czar. Zakroczym, nawierzchnia pewnie orginalna. I dobrze. Dobrze też, że autobus Polonusa dojeżdża. Obserwacja: jest godzina 12, a z pięciu spotkanych facetów pięciu było już nawalonych. Tylko dzieci (jeszcze?) trzeźwe.
Przeprawa promowa Wychódźć (co to w ogóle jest za nazwa?) - Secemin. Ino promu ni ma. No ale z drugiej strony niby dokąd? Po drugiej stronie Secemin, i to jeszcze, tfu, Niemiecki.
A Wisła to w ogóle w kuszącej strefie stanów niskich jest
Czerwińsk, schody do klasztoru. To ponoć tu Władek Jagiełło zestawiwszy pierwej most łyżwowy, przeprawił wiele tysięcy rycerstwa i defiladę odebrawszy i słowem biskupa Jakuba pokrzepiony Krzyżaków zlać pod Grunwald pognał. I dobrze.
Polski krajobraz, wierzby, drogi dziurawe. Z tym, że... tu akurat przed wojną silnie był obecny żywioł niemiecki, po którym nie zostało nic. Z cmentarzy ewangelickich rozkradziono nagrobki, i albo je zaorano, albo zostały jako kępy pokrzyw i krzaków pełne śmieci. Schludne niemieckie wsie też już się zmieniły w osobliwy miks gierkowskich klocków z balkonami wymieszany z nowomodnymi garażowcami. (Garażowce - współczesna maniera budowania domów w Polsce, gdzie największym optycznie elementem frontu są drzwi garażowe. Często podwojone).
O, losie.
Wczoraj pojechałem Modlin - Czerwińsk - Wyszogród - Reczyce, wyszło dokładnie 110,7 km do hamaka pod jabłonią. Głównie szuter, piach i mroczne parowy, piękna ta Wisła nasza, stany niskie, łachy kuszą, w miasteczkach ryneczki, historyczne ziemie, w drodze na Grunwald przeglądy rycerstwa, te sprawy, i łowicka ziemia, wierzby, no, wzruszyłem się.
Zdjęcia łopatoratem telefonicznym, to dlatego
Modlin. Co tu pisać, wszyscy wiedzą. Mus być.
Ryneczków czar. Zakroczym, nawierzchnia pewnie orginalna. I dobrze. Dobrze też, że autobus Polonusa dojeżdża. Obserwacja: jest godzina 12, a z pięciu spotkanych facetów pięciu było już nawalonych. Tylko dzieci (jeszcze?) trzeźwe.
Przeprawa promowa Wychódźć (co to w ogóle jest za nazwa?) - Secemin. Ino promu ni ma. No ale z drugiej strony niby dokąd? Po drugiej stronie Secemin, i to jeszcze, tfu, Niemiecki.
A Wisła to w ogóle w kuszącej strefie stanów niskich jest
Czerwińsk, schody do klasztoru. To ponoć tu Władek Jagiełło zestawiwszy pierwej most łyżwowy, przeprawił wiele tysięcy rycerstwa i defiladę odebrawszy i słowem biskupa Jakuba pokrzepiony Krzyżaków zlać pod Grunwald pognał. I dobrze.
Polski krajobraz, wierzby, drogi dziurawe. Z tym, że... tu akurat przed wojną silnie był obecny żywioł niemiecki, po którym nie zostało nic. Z cmentarzy ewangelickich rozkradziono nagrobki, i albo je zaorano, albo zostały jako kępy pokrzyw i krzaków pełne śmieci. Schludne niemieckie wsie też już się zmieniły w osobliwy miks gierkowskich klocków z balkonami wymieszany z nowomodnymi garażowcami. (Garażowce - współczesna maniera budowania domów w Polsce, gdzie największym optycznie elementem frontu są drzwi garażowe. Często podwojone).
O, losie.
Moje skromne dzieła: -> http://rpk.ehost.pl/wp/kategorie/rowery/
Sam to cisnąłeś Aldi
Wnioskuję że chyba nie na raz
Jeśli jeszcze kiedyś tu wpadniesz to może pojedziemy do miejscowości Lwówek Śląski ... to co tam zobaczysz przyprawi cie o zawał
Jakiś komunistyczny cymbał wpasował bloki w sam środek zabytkowych średniowiecznych murów.
Ten żałosny widok jest nie do opisania bo nawet się nie starali żeby to przypominało coś starego ... masz mury , wieże , kościół a w samym centrum tego bloki
A Niemca trzeba bić dziada bo dobry Niemiec to martwy Niemiec jak kiedyś mawiano.
Obecne stanowisko rządu IV Rzeszy Niemieckiej w sprawie reparacji dobitnie pokazuje że oni się nie zmieniają.
Wnioskuję że chyba nie na raz
Jeśli jeszcze kiedyś tu wpadniesz to może pojedziemy do miejscowości Lwówek Śląski ... to co tam zobaczysz przyprawi cie o zawał
Jakiś komunistyczny cymbał wpasował bloki w sam środek zabytkowych średniowiecznych murów.
Ten żałosny widok jest nie do opisania bo nawet się nie starali żeby to przypominało coś starego ... masz mury , wieże , kościół a w samym centrum tego bloki
A Niemca trzeba bić dziada bo dobry Niemiec to martwy Niemiec jak kiedyś mawiano.
Obecne stanowisko rządu IV Rzeszy Niemieckiej w sprawie reparacji dobitnie pokazuje że oni się nie zmieniają.
Odnośnie naszych najlepszych od wieków sąsiadów ?skolioza pisze:Hicior, skończ z takimi wynurzeniami dobrze?
Czy to jest jakieś tabu ?
Tak tylko nadmieniłem w odniesieniu do dyskusji o historycznych obiektach.
Nie bądźmy tacy "poprawni" i monotematyczni.
Adolf, sam i na raz. też mi coś, 110 po płaskim, i nie zawsze był asfalt. Wpadnij, zobaczymy jak idziesz w mazowieckim piachu
Tylko zaznaczę, żeby Adolfa nie było na wierzchu, że losy osadnictwa niemieckiego są nieco bardziej skomplikowane niż osadnictwa polskiego na jego zawsze piastowskich polskich ziemiach, gdzie był Niemiec, a potem go po prostu nagle nie było, wyparował, zostaly tylko puste domy i gospodarstwa.
Protestanci (nie tylko Niemcy, ale i choćby Holendrzy) byli masowo sprowadzani nad Wisłę przez możnowładztwo od kilkuset lat, bo... umieli sobie radzić z wodą. Nasz chłop pańszczyźniany nie dawał rady, a oni mieli, jako to się mówi, nał hał. Przydawali się, i dobrze - Wisła się dzieki nim uspokoiła nieco.
Niestety, ponury fakt jest taki, że osadnicy się nie polonizowali. Gorzej - liczni nad Wisłą osadnicy holenderscy ulegali zniemczeniu, a nie polonizacji. Stąd wspomniany Secemin nazywa się Niemiecki, choć w XVII wieku założyli go wykopani od siebie holenderscy menonici. Przykre to, i miało przykre konsekwencje. Dla nas i dla nich.
Oto we wrześniu 1939 r. niemieccy osadnicy radośnie powitali Adolfowego imiennika, i dziarsko hajlowali na widok niemieckich mundurów. I zaczęli, rzecz jasna, prześladować swoich polskich sąsiadów.
Z tym, że potem gorzko tego pożałowali, bo po 1942 r. stali się rezerwuarem mięsa armatniego dla Wehrmachtu, i ginęli jak muchy na froncie wschodnim. Z opowieści rodzinnych wiem o pustych, ogołoconych z mężczyzn niemieckich wsiach, na które pod koniec wojny - choć za przyłapanie na igraszkach z Niemkami groziła kula w łeb - zapuszczała się żądna adrenaliny kawalerka z polskich wsi.
Tylko zaznaczę, żeby Adolfa nie było na wierzchu, że losy osadnictwa niemieckiego są nieco bardziej skomplikowane niż osadnictwa polskiego na jego zawsze piastowskich polskich ziemiach, gdzie był Niemiec, a potem go po prostu nagle nie było, wyparował, zostaly tylko puste domy i gospodarstwa.
Protestanci (nie tylko Niemcy, ale i choćby Holendrzy) byli masowo sprowadzani nad Wisłę przez możnowładztwo od kilkuset lat, bo... umieli sobie radzić z wodą. Nasz chłop pańszczyźniany nie dawał rady, a oni mieli, jako to się mówi, nał hał. Przydawali się, i dobrze - Wisła się dzieki nim uspokoiła nieco.
Niestety, ponury fakt jest taki, że osadnicy się nie polonizowali. Gorzej - liczni nad Wisłą osadnicy holenderscy ulegali zniemczeniu, a nie polonizacji. Stąd wspomniany Secemin nazywa się Niemiecki, choć w XVII wieku założyli go wykopani od siebie holenderscy menonici. Przykre to, i miało przykre konsekwencje. Dla nas i dla nich.
Oto we wrześniu 1939 r. niemieccy osadnicy radośnie powitali Adolfowego imiennika, i dziarsko hajlowali na widok niemieckich mundurów. I zaczęli, rzecz jasna, prześladować swoich polskich sąsiadów.
Z tym, że potem gorzko tego pożałowali, bo po 1942 r. stali się rezerwuarem mięsa armatniego dla Wehrmachtu, i ginęli jak muchy na froncie wschodnim. Z opowieści rodzinnych wiem o pustych, ogołoconych z mężczyzn niemieckich wsiach, na które pod koniec wojny - choć za przyłapanie na igraszkach z Niemkami groziła kula w łeb - zapuszczała się żądna adrenaliny kawalerka z polskich wsi.
Moje skromne dzieła: -> http://rpk.ehost.pl/wp/kategorie/rowery/
po raz kolejny dajesz do zrozumienia ze jesteś ...... i Twoje wypowiedzi są pozbawione czegokolwiek .hit00r II pisze:Odnośnie naszych najlepszych od wieków sąsiadów ?skolioza pisze:Hicior, skończ z takimi wynurzeniami dobrze?
Tak Ci przyponmę jak w latach komuny właśnie z Niemiec szły transporty tirów z odzieżą i jedzeniem przez kościoły do biedniejszych rodzin.
Druga sprawa . . nie znasz Aldka, on to zrobił w 1 dzień i nazad też by zrobił, porówanie Ty i On to jak hulajnoga do szosówki i nie chwali się w kółko jak małolat.
Reasumując, Twoje pieprzenie to: dobry Hit00r to zbanowany Hi00r.
a o polityce nie masz zielonego pojęcia i nie zaczynaj tego tematu .
Jesteś tutaj najśmieszniejszym człowieczkiemPiotr pisze: po raz kolejny dajesz do zrozumienia ze jesteś ...... i Twoje wypowiedzi są pozbawione czegokolwiek .
Tak Ci przyponmę jak w latach komuny właśnie z Niemiec szły transporty tirów z odzieżą i jedzeniem przez kościoły do biedniejszych rodzin.
Druga sprawa . . nie znasz Aldka, on to zrobił w 1 dzień i nazad też by zrobił, porówanie Ty i On to jak hulajnoga do szosówki i nie chwali się w kółko jak małolat.
Reasumując, Twoje pieprzenie to: dobry Hit00r to zbanowany Hi00r.
a o polityce nie masz zielonego pojęcia i nie zaczynaj tego tematu .
Zakompleksionym typkiem , który nie może przeboleć tego że nie jest pępkiem świata za jakiego się uważa.
A kto ma pojęcie o polityce i historii ?
Ty krakusku ?
Nie będę ciebie tutaj uczył bo tego i tak nie zapamiętasz - lata robią swoje i twoja możliwość przyswajania wiedzy , która gdy byłeś młodszy i tak była licha obecnie w zasadzie nie istnieje ( żart )
Niemcy to wspaniały bogaty naród , który zapłacił nam po stokroć za swoje grabieże i zbrodnie.
To dzięki ich pieniądzom Polska to najbogatszy kraj Europy.
Wszechobecni Żydzi , którzy znani są z przedsiębiorczości budują naszą potęgę gospodarczą ... chyba raczej ich duchy z zaświatów!
Nie wiem skąd biorą się tacy ludzie jak ty ale to dobrze że jesteś
Masz rację Aldka NIE ZNAM I NIGDY GO NIE WIDZIAŁEM ... że o jakiejś jeździe nie wspomnę.
Nie wiem o tym że Aldek to uparta i lubiąca się sprawdzić "sztuka".
Dlatego zapytałem bo ... przecież ja nic nie wiem tylko nasz wspaniały Piotrulizator
PS a Chiński znasz ?
Po co ja pytam ... przecież składasz najlepsze koła w PL więc to dla ciebie pryszcz
tu zawsze taki folklor?
bo najpierw cieszyłem się że na maila dostaje tyle powiadomień, a teraz w najlepszym wypadku co drugi post to jakies przepychanki
bo najpierw cieszyłem się że na maila dostaje tyle powiadomień, a teraz w najlepszym wypadku co drugi post to jakies przepychanki
Syf niemiłosierny na forum panuje od jakiegoś czasu. Strach cokolwiek napisać, zapytać czy opowiedzieć.
Ja tam się nie boję ... nawet PiotrulizacjiBart pisze:Syf niemiłosierny na forum panuje od jakiegoś czasu. Strach cokolwiek napisać, zapytać czy opowiedzieć.
Ty też powinieneś pozbyć się strachu
RafalxM - zmień opcje w ustawieniach żeby ci nie przysyłało powiadomień na majla i będziesz miał spokój
Nawet gdyby tu nie było takich przepychanek to i tak ilość mejli o aktywności zasypała by ci skrzynkę
Tłumaczyłem ci juz kiedyśhit00r II pisze:Odnośnie naszych najlepszych od wieków sąsiadów ?skolioza pisze:Hicior, skończ z takimi wynurzeniami dobrze?
a - forma
b - politykowania wystarczy na każdym portalu dookoła Masz potrzebę spełnienia się w tej dziadzinie zarejestruj się na jakimś Onecie, a tu dajmy sobie siana z tym co i tak zewsząd nas zalewa
EOT
Proponuje osobny temacik do politykowania w odpowiednim dziale i bedzie git. Swoja droga ciekawe opinie tutaj padaja na temat nsszych zachodnich sasiadow...
Nie, nie będzie wątku politycznego - dość tego wszędzie dookoła, kto czuje potrzebę ma więc gdzie się wypowiedzieć