hit00r II pisze:gdyby była czysta to chętnie bym się tam wykąpał :lol:
wode w domu ci odcieli ???
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................

Campagnolo 50 th anniversary..w budowie

marcin74 pisze:
NIE po prostu lubię się wykapać w kryształowej wodzie - czy to w stawie , morzu albo rzece.
A ty boisz się wody ?

hit00r II pisze:A ty boisz się wody ?
skad taka mysl ????
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................

Campagnolo 50 th anniversary..w budowie

hit00r II pisze:
marcin74 pisze:
NIE po prostu lubię się wykapać w kryształowej wodzie - czy to w stawie , morzu albo rzece.
A ty boisz się wody ?
aha ciekawe spostrzeżenia . . .kryształowa woda w morzu . . . . , stawie, rzece . . . rozwiń może tą myśl bo jakoś do mnie to nie dociera.
Znam 2 miejsca o kryształowej wodzie, ale gwarantuje Ci ze n ie wytrzymasz temp bo rzeka z Tatr schodzi tuż przy Parku Narodowym i można wejść, ale a największe upały i tak jest lodowata że dupsko marszczy od razu.
www.velotech.pl

Piotr pisze: aha ciekawe spostrzeżenia . . .kryształowa woda w morzu . . . . , stawie, rzece . . . rozwiń może tą myśl bo jakoś do mnie to nie dociera.
Znam 2 miejsca o kryształowej wodzie, ale gwarantuje Ci ze n ie wytrzymasz temp bo rzeka z Tatr schodzi tuż przy Parku Narodowym i można wejść, ale a największe upały i tak jest lodowata że dupsko marszczy od razu.
Jak to gwarantujesz że nie wytrzymam :mrgreen: :?:
U mnie też na wodospadzie woda nie należy do najcieplejszych a kąpałem się zimą gdzie miała okrągłe ZERO stopni 8-)
Woda w tatrach o tej porze roku na pewno jest odrobinę cieplejsza :lol:
Kryształowa woda to taka zajebiście przezroczysta 8-)

Bart pisze:Jedno z najczystszych jezior w Polsce to Świętajno w Warchałach, oczywiście na Mazurach :mrgreen:
PRZEPIĘKNA woda!
Aż dziw że taka czysta ... większość polskich jezior to zamulone i żyjące własnym życiem zielone akweny.
Nie przepadam za zbiornikami pełnymi glonów.
Tu gdzie pokazałeś mógł bym siedzieć i siedzieć ... nawet pomimo braku gór.
Ciekawe czy brzeg jeziora również jest czysty jak sama woda czy to typowy obraz polskiego syfu ?

Patrz Hitoor, znalazłem mini Odrodzenie ( w sumie nie znalazłem, tylko dzięki netowi znam teraz parametry podjazdu - 520 m długi - sprawdzone na liczniku oraz z netu przewyższenie - 43 m - co daje 8,3 % średnio - jest i na oko 6 jest i 11 % )
Droga prosta jak strzała, gdyby nie to, że kończy się i trzeba ustąpić pierwszeństwa to 80 kmh można zrobić. Nawierzchnia po 5 latach jest jeszcze gorsza. No i mam do niej 1,5 km od domu ;) ostatnio zawsze pod nią na koniec podjeżdżam.
To widok z dołu
https://goo.gl/maps/phAGftQwveo
To widok z góry
https://goo.gl/maps/iCPDPRSg7aR2
A propos wody to ja mam taką z wczoraj :
https://ibb.co/iMt3s8
https://ibb.co/eQYgeo

Gdyby Hitoor wziął fulla , kilku ludzi porozstawiac plus na dole radiowóz to występ w tv murowany. Na pewno w naszej lokalnej grudziadzkiej. Sezon ogórkowy jest to może i na tvn by się załapał... Pochanke : pędził rowerem na złamanie karku ponad 80 kmh, na dole czekała niespodzianka i tu ujęcie na radiowóz i rozmowa z policjantem, iskra 82 kmh a potem Hitoora zadowolona twarz :))))

OMG :!: :shock:
Ale ty masz FAZĘ :mrgreen:
W terenie zabudowanym to trochę strach się napędzać bo w każdej chwili może wyleźć jakiś dzieciak albo pies.
Dodatkowo jest tam ruch samochodowy.
Ten zjazd jest stanowczo zbyt krótki na 80 ale 70 km/h pewnie by pykneło :lol:

hit00r II pisze:OMG :!: :shock:
Ale ty masz FAZĘ :mrgreen:
W terenie zabudowanym to trochę strach się napędzać bo w każdej chwili może wyleźć jakiś dzieciak albo pies.
Dodatkowo jest tam ruch samochodowy.
Ten zjazd jest stanowczo zbyt krótki na 80 ale 70 km/h pewnie by pykneło :lol:
Pomijajac wszystkie inne niedogodnosci to jak bys zalozyl odpowiedni blat to kto wie ;-)
Obrazek

odrodzenie to, odrodzenie tamto, dajta już spokój

Wczoraj pojechałem Modlin - Czerwińsk - Wyszogród - Reczyce, wyszło dokładnie 110,7 km do hamaka pod jabłonią. Głównie szuter, piach i mroczne parowy, piękna ta Wisła nasza, stany niskie, łachy kuszą, w miasteczkach ryneczki, historyczne ziemie, w drodze na Grunwald przeglądy rycerstwa, te sprawy, i łowicka ziemia, wierzby, no, wzruszyłem się.
Zdjęcia łopatoratem telefonicznym, to dlatego

Modlin. Co tu pisać, wszyscy wiedzą. Mus być.
Obrazek

Ryneczków czar. Zakroczym, nawierzchnia pewnie orginalna. I dobrze. Dobrze też, że autobus Polonusa dojeżdża. Obserwacja: jest godzina 12, a z pięciu spotkanych facetów pięciu było już nawalonych. Tylko dzieci (jeszcze?) trzeźwe.
Obrazek

Przeprawa promowa Wychódźć (co to w ogóle jest za nazwa?) - Secemin. Ino promu ni ma. No ale z drugiej strony niby dokąd? Po drugiej stronie Secemin, i to jeszcze, tfu, Niemiecki.
Obrazek

A Wisła to w ogóle w kuszącej strefie stanów niskich jest
Obrazek

Czerwińsk, schody do klasztoru. To ponoć tu Władek Jagiełło zestawiwszy pierwej most łyżwowy, przeprawił wiele tysięcy rycerstwa i defiladę odebrawszy i słowem biskupa Jakuba pokrzepiony Krzyżaków zlać pod Grunwald pognał. I dobrze.
Obrazek

Polski krajobraz, wierzby, drogi dziurawe. Z tym, że... tu akurat przed wojną silnie był obecny żywioł niemiecki, po którym nie zostało nic. Z cmentarzy ewangelickich rozkradziono nagrobki, i albo je zaorano, albo zostały jako kępy pokrzyw i krzaków pełne śmieci. Schludne niemieckie wsie też już się zmieniły w osobliwy miks gierkowskich klocków z balkonami wymieszany z nowomodnymi garażowcami. (Garażowce - współczesna maniera budowania domów w Polsce, gdzie największym optycznie elementem frontu są drzwi garażowe. Często podwojone).
Obrazek

O, losie.
Moje skromne dzieła: -> http://rpk.ehost.pl/wp/kategorie/rowery/

Sam to cisnąłeś Aldi :lol: :?:
Wnioskuję że chyba nie na raz :lol:
Jeśli jeszcze kiedyś tu wpadniesz to może pojedziemy do miejscowości Lwówek Śląski ... to co tam zobaczysz przyprawi cie o zawał :!:
Jakiś komunistyczny cymbał wpasował bloki w sam środek zabytkowych średniowiecznych murów.
Ten żałosny widok jest nie do opisania bo nawet się nie starali żeby to przypominało coś starego ... masz mury , wieże , kościół a w samym centrum tego bloki :shock:
A Niemca trzeba bić dziada bo dobry Niemiec to martwy Niemiec jak kiedyś mawiano.
Obecne stanowisko rządu IV Rzeszy Niemieckiej w sprawie reparacji dobitnie pokazuje że oni się nie zmieniają.

skolioza pisze:Hicior, skończ z takimi wynurzeniami dobrze?
Odnośnie naszych najlepszych od wieków sąsiadów ?
Czy to jest jakieś tabu ?
Tak tylko nadmieniłem w odniesieniu do dyskusji o historycznych obiektach.
Nie bądźmy tacy "poprawni" i monotematyczni.

Adolf, sam i na raz. też mi coś, 110 po płaskim, i nie zawsze był asfalt. Wpadnij, zobaczymy jak idziesz w mazowieckim piachu :-P

Tylko zaznaczę, żeby Adolfa nie było na wierzchu, że losy osadnictwa niemieckiego są nieco bardziej skomplikowane niż osadnictwa polskiego na jego zawsze piastowskich polskich ziemiach, gdzie był Niemiec, a potem go po prostu nagle nie było, wyparował, zostaly tylko puste domy i gospodarstwa.
Protestanci (nie tylko Niemcy, ale i choćby Holendrzy) byli masowo sprowadzani nad Wisłę przez możnowładztwo od kilkuset lat, bo... umieli sobie radzić z wodą. Nasz chłop pańszczyźniany nie dawał rady, a oni mieli, jako to się mówi, nał hał. Przydawali się, i dobrze - Wisła się dzieki nim uspokoiła nieco.
Niestety, ponury fakt jest taki, że osadnicy się nie polonizowali. Gorzej - liczni nad Wisłą osadnicy holenderscy ulegali zniemczeniu, a nie polonizacji. Stąd wspomniany Secemin nazywa się Niemiecki, choć w XVII wieku założyli go wykopani od siebie holenderscy menonici. Przykre to, i miało przykre konsekwencje. Dla nas i dla nich.
Oto we wrześniu 1939 r. niemieccy osadnicy radośnie powitali Adolfowego imiennika, i dziarsko hajlowali na widok niemieckich mundurów. I zaczęli, rzecz jasna, prześladować swoich polskich sąsiadów.
Z tym, że potem gorzko tego pożałowali, bo po 1942 r. stali się rezerwuarem mięsa armatniego dla Wehrmachtu, i ginęli jak muchy na froncie wschodnim. Z opowieści rodzinnych wiem o pustych, ogołoconych z mężczyzn niemieckich wsiach, na które pod koniec wojny - choć za przyłapanie na igraszkach z Niemkami groziła kula w łeb - zapuszczała się żądna adrenaliny kawalerka z polskich wsi.
Moje skromne dzieła: -> http://rpk.ehost.pl/wp/kategorie/rowery/

hit00r II pisze:
po raz kolejny dajesz do zrozumienia ze jesteś ...... i Twoje wypowiedzi są pozbawione czegokolwiek .
Tak Ci przyponmę jak w latach komuny właśnie z Niemiec szły transporty tirów z odzieżą i jedzeniem przez kościoły do biedniejszych rodzin.
Druga sprawa . . nie znasz Aldka, on to zrobił w 1 dzień i nazad też by zrobił, porówanie Ty i On to jak hulajnoga do szosówki i nie chwali się w kółko jak małolat.

Reasumując, Twoje pieprzenie to: dobry Hit00r to zbanowany Hi00r.
a o polityce nie masz zielonego pojęcia i nie zaczynaj tego tematu .
www.velotech.pl

Piotr pisze: po raz kolejny dajesz do zrozumienia ze jesteś ...... i Twoje wypowiedzi są pozbawione czegokolwiek .
Tak Ci przyponmę jak w latach komuny właśnie z Niemiec szły transporty tirów z odzieżą i jedzeniem przez kościoły do biedniejszych rodzin.
Druga sprawa . . nie znasz Aldka, on to zrobił w 1 dzień i nazad też by zrobił, porówanie Ty i On to jak hulajnoga do szosówki i nie chwali się w kółko jak małolat.

Reasumując, Twoje pieprzenie to: dobry Hit00r to zbanowany Hi00r.
a o polityce nie masz zielonego pojęcia i nie zaczynaj tego tematu .
Jesteś tutaj najśmieszniejszym człowieczkiem :->
Zakompleksionym typkiem , który nie może przeboleć tego że nie jest pępkiem świata za jakiego się uważa.
A kto ma pojęcie o polityce i historii ?
Ty krakusku ?
Nie będę ciebie tutaj uczył bo tego i tak nie zapamiętasz - lata robią swoje i twoja możliwość przyswajania wiedzy , która gdy byłeś młodszy i tak była licha obecnie w zasadzie nie istnieje ;-) ( żart )
Niemcy to wspaniały bogaty naród , który zapłacił nam po stokroć za swoje grabieże i zbrodnie.
To dzięki ich pieniądzom Polska to najbogatszy kraj Europy.
Wszechobecni Żydzi , którzy znani są z przedsiębiorczości budują naszą potęgę gospodarczą ... chyba raczej ich duchy z zaświatów!
Nie wiem skąd biorą się tacy ludzie jak ty ale to dobrze że jesteś :-)
Masz rację Aldka NIE ZNAM I NIGDY GO NIE WIDZIAŁEM ... że o jakiejś jeździe nie wspomnę.
Nie wiem o tym że Aldek to uparta i lubiąca się sprawdzić "sztuka".
Dlatego zapytałem bo ... przecież ja nic nie wiem tylko nasz wspaniały Piotrulizator :-P
PS a Chiński znasz ?
Po co ja pytam ... przecież składasz najlepsze koła w PL więc to dla ciebie pryszcz 8-)

Bart pisze:Syf niemiłosierny na forum panuje od jakiegoś czasu. Strach cokolwiek napisać, zapytać czy opowiedzieć.
Ja tam się nie boję ... nawet Piotrulizacji :-)
Ty też powinieneś pozbyć się strachu ;-)

RafalxM - zmień opcje w ustawieniach żeby ci nie przysyłało powiadomień na majla i będziesz miał spokój :->
Nawet gdyby tu nie było takich przepychanek to i tak ilość mejli o aktywności zasypała by ci skrzynkę :-x

hit00r II pisze:
Tłumaczyłem ci juz kiedyś
a - forma
b - politykowania wystarczy na każdym portalu dookoła Masz potrzebę spełnienia się w tej dziadzinie zarejestruj się na jakimś Onecie, a tu dajmy sobie siana z tym co i tak zewsząd nas zalewa
EOT
RetroMTB na Facebooku

SPRZĘT DO SPRZEDANIA