focker, WIELKIE dzięki za pomoc!
Pomogłeś w sprawie tłumików do marcocha i Pomogłeś w sprawie magury.
Jesteś gość!
Luz - nie ma sprawy.
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Ja MAGURY HS33 mam jakoś od 98 lub 99 roku i uważam je za najlepsze hamulce wolałem je bardziej niż tarczówki bo te lubią piszczeć :D Magura nigdy mnie nie zawiodła no i wygląd mega
i co działa ?? bo tarczówki to rok dwa i zaciski leją ... ot taka gówniana chińska produkcja teraz jest
Ja mam Magury w dużej części moich rowerów - wszystkie mają więcej niż 15 lat i żadna nie cieknie.
mi tez nigdy nie ciekły ani magury ani tarczówki być moze miałem szczęście ;)
jak będę składał jakiegoś retro bajka to magury znajdą sie tam na pierwszym miejscu, te co mam są w idealnym stanie i jeszcze wiele lat popracują :)
jak będę składał jakiegoś retro bajka to magury znajdą sie tam na pierwszym miejscu, te co mam są w idealnym stanie i jeszcze wiele lat popracują :)
Yo.
Mam pytanko - kupiłem rower z meega zapowietrzoną HS11. Diagnoza to lejąca klamka.
Pytako czy da rade dobrać się do tłoczka?
Pacjent taki jak na foto poniżej (foto z internetów)
Ewentualnie może ktoś dysponuje hamulcem lub klamką w dobrym stanie na przeszczep? W najgorszym wypadku cały hamulec?
pozdrawiam
Maciej
Mam pytanko - kupiłem rower z meega zapowietrzoną HS11. Diagnoza to lejąca klamka.
Pytako czy da rade dobrać się do tłoczka?
Pacjent taki jak na foto poniżej (foto z internetów)
Ewentualnie może ktoś dysponuje hamulcem lub klamką w dobrym stanie na przeszczep? W najgorszym wypadku cały hamulec?
pozdrawiam
Maciej
Moje ogłoszenia
Marin Bear Valley 1996
Marin Bear Valley 1996
To gra nie warta świeczki.mekp pisze:Yo.
Maciej
Do śmieci z tym heblem i kupić inny.
Chyba że lubisz dłubać w gównie
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź jednak... poproszę wariant B
pozdrawiam
Maciej
pozdrawiam
Maciej
Moje ogłoszenia
Marin Bear Valley 1996
Marin Bear Valley 1996
Zazwyczaj problemem cieknącej Maury nie jest tłoczek, tylko porysowany cylinderek. Można spróbować wyciągnąć tłoczek, zmienić uszczelkę i wypolerować cylinderek drobnym papierem ściernym, ale zwykle niewiele to pomaga. Niestety - taki utok tych hamulców. Po prostu wymagają dbania, żeby w okolicach tłoczka nie było brudu.
Czy mozna uzywac Magure bez boosterow...? Wystrczy zaparcie o rame klinami? Jezdził ktoś tak?
GT RTS3 ,Diamond Back Response Sport ,Kastle Randonne ,Marin Eldrige Grade ,Mammoth RC 201 ,Wheller 3600 ,Specialized S-Works M2 ,Merida Scultura 909, Cannondale Super V 2000 ,Soundance Titanal ,Cbike
Można. Tylko wtedy hamulce są bardzo gumowate.
można, fajnie wtedy widać, jak rozginają się piwoty
Moje skromne dzieła: -> http://rpk.ehost.pl/wp/kategorie/rowery/
Jak poprzednicy napisali, bez bostrów jest kaszana, hamuje to wprawdzie jakoś ale wtedy i tak kanty są o niebo lepszym rozwiązaniem. Jest za miękko, no chyba że masz widły z jakiegoś ultra sztywnego materiału jak wyngiel na przykład, to może wtedy byłby lepiej. Można jeździć tak, ale efekty marniutkie...Retromen pisze:Czy mozna uzywac Magure bez boosterow...? Wystrczy zaparcie o rame klinami? Jezdził ktoś tak?
Re: Hydrauliczne hamulce Magura HS22 HS33
#107Można śmigać bez boostera i nie rozgina wszystkich ram, ja śmigałem tak na tyle i nie było tragedii, hamulec był mocny.
Zależy jak się ustawi wąsy i jak się opierają i w którym miejscu ramy.
Najmocniej działa to w ramie alu .
BarrySak My nie jesteśmy służącymi, to Ty podaj linki i zapytaj czy będą odpowiednie, tak to działa, a nie My będziemy siedzieć i marnować czas na poszukiwania.
Zależy jak się ustawi wąsy i jak się opierają i w którym miejscu ramy.
Najmocniej działa to w ramie alu .
BarrySak My nie jesteśmy służącymi, to Ty podaj linki i zapytaj czy będą odpowiednie, tak to działa, a nie My będziemy siedzieć i marnować czas na poszukiwania.
#108Pewnie ze mozna, ale swojej pelnej efektywnosci nie osiagna bez bostera. Z przodu na amorze. Przynajmniej takie jest moje doswiadzenie z suntour nrx. To nie jakis miekki uginacz, calkiem mocny jak na to do czego zostal zrobiony. Takze przypuszzam ze na marzoku 500 itd. bedzie jeszcze gorzej...
#109A może byś się najpierw z nami przywitał w odpowiednim dziale a nie walisz telegram jednym ciągiem? Nie mamy tu po 14 lat i kręconych włosów.
Lodzermensch