Witam
Kupiłem taką ramkę i obwiesiłem tym co zalegało powiedzcie co to za piasty bo nie wiem
opony do zmiany bo denerwuje mnie ich waga
piasty ciężko stwierdzić widzę tylko że są na łożyskach maszynowych przynajmniej przód
fajny sprzęt i fajny stan
fajny sprzęt i fajny stan
Re: Kona Cinder Cone 92
#4Te piasty to chyba jakieś gówno bo nie mają żadnych uszczelnieńGustlik pisze: powiedzcie co to za piasty bo nie wiem
Suntour zalegał na półce ?
No to BIEDA jak cholera
Rama fajnie wygląda.
https://www.youtube.com/watch?v=woJj3bUiXTk
czy gówno to niewiem dużego przebiegu nie ma, a uszczelnienie takie jak w piastach Xc Pro czyli nie najlepsze.
Co do ceny to niebyło drogo bo osprzęt kosztował 0zł czyli kupiłem rower i sprzedałem z niego ramę co zwróciło mi 100% kosztów a Suntour się ostał.
Co do ceny to niebyło drogo bo osprzęt kosztował 0zł czyli kupiłem rower i sprzedałem z niego ramę co zwróciło mi 100% kosztów a Suntour się ostał.
#6hit00r II pisze:Te piasty to chyba jakieś gówno bo nie mają żadnych uszczelnieńGustlik pisze: powiedzcie co to za piasty bo nie wiem
Suntour zalegał na półce ?
No to BIEDA jak cholera
Rama fajnie wygląda.
https://www.youtube.com/watch?v=woJj3bUiXTk
Nie da się tego czytać , chyba założę ankiete o usunięcie tego konta z forum.
Masz doskonały rower retro pełną gębą, gratulacje zestawienia, doskonale pasuje do charakterystyki tej ramy, stara Cinderka.
Zrób sesje zdjęciową bo warto, ale może na innym tle, np stare mury ?
Fajna rama, nie powiem że Kona to moja ulubiena jest mam do nich sentyment duży.
Osprzęt super, nie przejmuj się piastami, jak nie będziesz lał do nich wody, zwłaszcza karcherem to będą się toczyły dobrze, nie ma co zmieniać chyba ze trafisz lepiej uszczelnione powiedzmy lepszej firmy.
Jak nie mają oznaczeń to nie ma .
Suntour jest rzadko spotykany , więc szanuj go bo cześci zamiennych nie ma
Jak sie rama znudzi daj znać . . ..
Fajski. Naprawdę bardzo mi się podoba. Miło popatrzeć.
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Będzie sesja jak dorwę jaki dobry aparat.
Piasty będą regularnie serwisowane, ewentualnie zawsze można łatwo wymienić łożyska.
Chętnie zalozyłbym tutaj siodło avoceta ale coraz trudniej coś upolować
Piasty będą regularnie serwisowane, ewentualnie zawsze można łatwo wymienić łożyska.
Chętnie zalozyłbym tutaj siodło avoceta ale coraz trudniej coś upolować
2 Avocety ostatnio puściłem w świat ale trzeciego już nie mam
Rower fajny, starego Suntoura bardzo lubię, koła nieco odstają wizualnie i epokowo więc fajnie jakby z czasem się trafił jakiś komplecik na piastach XC
Rower fajny, starego Suntoura bardzo lubię, koła nieco odstają wizualnie i epokowo więc fajnie jakby z czasem się trafił jakiś komplecik na piastach XC
Czy koła epokowo odstają to niewiem, obręcze to campagnolo stheno już 92r produkowane a piasty to kto wie były w nowym rowerze na pełnej grupie Xc Pro
Wg mojej wiedzy konstrukcja z szerokim korpusem (w shimano tzw parralax) zagościła w sprzedaży dopiero w roku '94 Niemniej jednak tym piastom nie można odmówić jednej zalety w kontekście roweru - nie są shimano, więc nie gryzą się z resztą Niemniej uważam że w tak zestawionym rowerze moim zdaniem lepiej wyglądałby srebrne piasty
E: patrzę raz jeszcze na foto i wypust tego XC Pro faktycznie jest późniejszy niż rama (kanty, klamki) - z końcówki produkcji starego Suntoura, czyli właśnie okolic połowy lat 90 jak pamiętam - a to faktycznie pokrywałoby się z szacunkiem nt rocznika kół skoro były w komplecie
E: patrzę raz jeszcze na foto i wypust tego XC Pro faktycznie jest późniejszy niż rama (kanty, klamki) - z końcówki produkcji starego Suntoura, czyli właśnie okolic połowy lat 90 jak pamiętam - a to faktycznie pokrywałoby się z szacunkiem nt rocznika kół skoro były w komplecie
Mam maviki 261cd na xc pro tylko musiałbym wymienić łożyska i dokupić kasetę, jak znajdzie się czas to przymierzę.
Te piasty to mogą być Quando w latach 95 wstawili sporo tego
Masz problem ze swoim rowerem. Serdecznie zapraszam Serwis rowerowy Łódź ul Zapolskiej 31
fajnie bo rower nie na shimano :) i i ta przerzutka z tyłu to jak dzieło sztuki :D
ja od dawna zamierzam się ze złożeniem czegoś na non shimano parę pomysłów już jest ale epokowo ciężko do kupy zebrać coś sensownego
ja od dawna zamierzam się ze złożeniem czegoś na non shimano parę pomysłów już jest ale epokowo ciężko do kupy zebrać coś sensownego
Hej, z racji wolnego świątecznego czasu pora zrealizowac część pomysłów. Na stół operacyjny trafia kona która otrzyma pełną grupe suntour xcd:) Jak zwykle nie moze byc zbyt pieknie i brakuje cantiliverow na jedne koło:/ jak nie znajde na allegro lub olxie to myslalem aby zamowic te
https://www.sjscycles.co.uk/brakes/0-su ... akes-rear/
https://www.sjscycles.co.uk/brakes/0-su ... akes-rear/
Super ta Twoja Kona będzie a grupa wygląda kozacko, aż się nakręciłem żeby swoją w końcu dopieścić Będą dwie fajne na forum i to jeszcze w dwóch dostępnych kolorach w tym roczniku.
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'97 Cannondale M900
No to trochę tak jak z Sh - o XTRa czy XT łatwiej niż o Altusa tyle że w SR niektóre elementy są wspólneGustlik pisze:No z wolna bo o tego xcdeka ciężej niz o xc pro:/ a bardzo podoba mi sie wygląd tej grupy
No to jest prawda, odnalazłem moją łaciatą chyba czas się nią zająć . . .Gustlik pisze:kony mają to do siebie ze nawet nie topowe modele wyglądają kozacko
#22Hej
W końcu doczekalem sie pierwszej przejażdżki Cinderką w nowej odsłonie;)
W końcu doczekalem sie pierwszej przejażdżki Cinderką w nowej odsłonie;)
#23Wspaniała!
Dawno nie było tu czegoś tak dobrego.
Dawno nie było tu czegoś tak dobrego.
Moje skromne dzieła: -> http://rpk.ehost.pl/wp/kategorie/rowery/
#25No kurde przepiękny jest !!!!!!!!!!!!!!!!
opony pasują tu idealnie !!!!!
BRAWO !!
opony pasują tu idealnie !!!!!
BRAWO !!
#26Dzięki, fajnie ze sie podoba. Poprawdzie rower wykreowal czas i to co udalo się kupic tanio na aukcjach;)
Kona mimo ze waży swoje to jeździ wspaniale,
Joe Murray odwalił kawał dobrej roboty ;)
Kona mimo ze waży swoje to jeździ wspaniale,
Joe Murray odwalił kawał dobrej roboty ;)
#27Naprawdę super wygląda.
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
#28Super wygląda. Postawiłeś wysoko poprzeczkę
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'97 Cannondale M900
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'97 Cannondale M900