Haker, Ty jeszcze do nas zaglądasz?WojtekKa pisze:Piknie....bardzooooskolioza pisze:u nas dziś koło 0/-1 i trochę topniało - wziąłem auto, zapakowałem rower
Lodzermensch
Haker, Ty jeszcze do nas zaglądasz?WojtekKa pisze:Piknie....bardzooooskolioza pisze:u nas dziś koło 0/-1 i trochę topniało - wziąłem auto, zapakowałem rower
corrado1111 pisze:Haker, Ty jeszcze do nas zaglądasz?WojtekKa pisze:Piknie....bardzooooskolioza pisze:u nas dziś koło 0/-1 i trochę topniało - wziąłem auto, zapakowałem rower
W lato sprawdzę bo jeszcze chcę żyć ;) Jako ciekawostka u mnie w miejscowości przed lasami znajduję się Sanktuarium Św.Otylii gdzie tak samo woda wypływa z głębin i nawet ostatnio znalazłem nowe ujście gdy udałem się w głąb tego zalewiska, ale to był jedno razowy wypad w lato gdyż musiałem poruszać się na tych na tych pojedyńczych wysepkach z trawy które ledwo były na szerokość moich stóp nie chciałbym wiedzieć jak było głęboko. W 2016 była afera gdyż komuś przeszkadza owe ujście i chciał je zamknać nasyłając sanepi..., po zbadaniu niby wykryto przekraczający procent pałeczki e-coli lecz ludzie w lato cały czas pobierali wodę z owego zrodła i przyjezdni turyści pili wodę i do dziś nikt nie ma żadnych problemów. Jeżeli ktoś będzie w moich okolicach z chęcią zapraszam w porę Letnią, jesienią czasami bywa tak pięknie że człowiek chciałby mieć taki widok przed domem, w zimę też ma swój urokliwy klimat to miejsce ;)DOMAN pisze:Jesteś w stanie określić głębokość tego źródła? Widziałem coś takiego w dzieciństwie wielokrotnie w górach świętokrzyskich i też był właśnie efekt nie zamarzania, woda była bardzo czysta, ludzie pili ją w domach.
Nie moja to w mojej okolicy co nie zmienia faktu że przeciąga się przez to miejsce roztocze aż po Bieszczadyskolioza pisze:Górecko?
Coraz więcej osób to tym bardziej pasowało by odwalić mini zlot z retromaniakami ze wschodu :Dsuchy1704 pisze:Podejrzewam okolice Urzędowa... W sezonie często tam bywam... ;)
super wyprawa !!!! Wilno i zamek w Trokach mialem okazje zwiedzac jakos w latach 90 .......2 tygodnie na plenerze malarskim ale tam sie wtedy dzialoFajnie popatrzeć na miejsca których jeszcze nie dotknęła amerykanizacja i ta cała komercja
Zmalowałeś coś?marcin74 pisze:super wyprawa !!!! Wilno i zamek w Trokach mialem okazje zwiedzac jakos w latach 90 .......2 tygodnie na plenerze malarskim ale tam sie wtedy dzialoFajnie popatrzeć na miejsca których jeszcze nie dotknęła amerykanizacja i ta cała komercja
jak wiesz ja w te klocki slaby jestem ;) ale reszta dala czadu jak nalezycorrado1111 pisze:Zmalowałeś coś?
taamarcin74 pisze:jak wiesz ja w te klocki slaby jestem ;) ale reszta dala czadu jak nalezycorrado1111 pisze:Zmalowałeś coś?
skonczylo sie tym ze przewodnika i kierowce szkola podala do sadu
osiedle Karaimow w Trokach odwiedziliscie ???skolioza pisze:więc może kogoś zaciekawi