Doskonale o tym wiem że nie przetrzymają, chodzi mi tylko o opinie o tym czy wytrzymają choć jeden sezon, a docelowo jak napisałem będzie SPD.

Ps. A tak na marginesie to i tak lepiej niż bez niczego szczególnie dla mojego syna co pedałuje piętami

skolioza pisze:używałem tylko paskowych.... zawsze straszono mnie tymi bez paska, że jak będę próbował podciągnąć pedał do góry (np do skoku) to nie przytrzymają należycie stopy...
hehe przyzwyczajenia. też bym nie potrafił, ale jak ktoś zaczyna to lepsze same noski niż nic, a nabierze dobrych zwyczajów.
jednak przesiąść się z pasków na same noski to sobie nie wyobrażam :)
Obrazek

>>KLIKNIJ PO WIĘCEJ!!<<

Na początku "kariery" kilka tygodni coś takiego ujeżdżałem.
To jest dobre tylko do wyrobienia nawyków. Nie ma żadnego usztywnienia połączenia stopa-pedał i nie da się podciągnąć roweru, ale przed założeniem zwykłych nosków wyrabia się dobre nawyki i potem trudniej o "kapitańskie zejście". Dla mnie to jedyny sens zakładania tych nosków i to maksymalnie na kilka tygodni.
Skoro jednak docelowo mają być SPD, to po co wyrabiać nawyki do nosków, a potem zmieniać je na zupełnie inne nawyki do SPD?
Co do wytrzymałości, to sezon wytrzymają, ale jak dla mnie warto je szybko zamienić na zwykłe noski.
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/

Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .

focker pisze:Skoro jednak docelowo mają być SPD, to po co wyrabiać nawyki do nosków, a potem zmieniać je na zupełnie inne nawyki do SPD?
to fakt, ja dość długo musiałem nabierać nowych nawyków, pomijając fakt że przez jakiś czas byłem zwyczajnie sparaliżowany strachem że pociągnę nogę nie w te stronę co trzeba
Zdecydowanie łatwiej przesiąść się ze zwykłych platform na SPD niż mając już nawyki noskowe je zmieniać
RetroMTB na Facebooku

SPRZĘT DO SPRZEDANIA

Witam ponownie, sezon u mnie zaczął się w pełni i zacząłem ostro przeglądać aukcje allegro w poszukiwaniu butów SPD znalazłem coś takiego tylko nie wiem czy warto brać bo za bardzo nie znam się na butach eh a tu link do aukcji SPD .Pozdrawiam

Ja o marce też nie słyszałem. Natomiast doświadczenie mam takie, że połasiłem się kiedyś na buty nieznanej marki i podeszwa wyginała się na wszystkie strony jak w trampkach. To samo mieli moi znajomi. Z tego powodu poleciłbym raczej poszukać czegoś bardziej firmowego (chyba, że ktoś miał doświadczenie z tymi butami, a ja po prostu nie mam wystarczającej wiedzy o tej marce).

Ja kupiłem dziewczynie buty Shimano za 100zł u tego pana we Wrocławiu na Starogajowej 37:
http://allegro.pl/listing.php/user?cate ... 87&order=t
On przywozi różne rzeczy z wyprzedaży ze Szwajcarii w dobrych cenach. Może zagadaj do niego.
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/

Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .