Odebrałem dzisiaj koła. Piasty przełożone, zostały jednak czarne szprychy + srebrne nyple. Wiem że Dyrekcji to rozwiązanie się na pewno nie spodoba
Efekt ogólny w rzeczywistości powala, zdjęcie nie oddaje tego nawet w 50 procentach.
Opony tak średnio mi podchodzą do tego roweru ale pomyślę nad jakimiś całymi czarnymi. Jednak IRC z czerwonym bokiem kojarzy mi się tylko i wyłącznie z czerwonymi Cannonami i chyba tam najlepiej pasują z wyglądu.
Laczki w rozmiarze 1.95 fajnie się rozkładają na tych obręczach, wyglądają trochę jak Mythos-y 2.1 które kiedyś miałem założone w tym rowerze. Na felach CR18 te oponki wyglądały troszkę śmiesznie.
Co do kierownicy to posiadam Eastona CT2 ale szkoda mi go maltretować na codznień więc założyłem rizera. Szukam docelowo prostej kierownicy Race Face-a Air Alloy gdyby ktoś może miał na wydaniu nie przyciętą.
Pozdro!
P.S. Mam pytanie do osób które używały obręczy ceramicznych... Założyłem nowe klocki hamulcowe Shimano (Ceramic rim only) i.... no i nie chcą hamować jak trzeba, zwłaszcza na mokrym. Czy to wina obręczy? Czy może z nowymi klockami do ceramiki tak jest zawsze, klocek musi się trochę zetrzeć?