Co to za damper ?

Witajcie,
natknąłem się na taki oto dziwny damper: jego nazwa brzmi DCannon dx.
Jego foto w załączniku.
Posiada regulację twardości, regulację szybkości odbicia (powrotu) tak mi się wydaje. Niestety nie wiem jaki posiada skok, długość montażowa 150mm.

Montowałbym go do jednozawiasowca, w którym był wcześniej damper ciut większy - 165mm.

Czy gra jest warta świeczki, czy to dobry amortyzator do jazdy np. DH>?
Szukałem w necie, ale zero opinii i informacji.
Pozdrawiam Was
Załączniki
354974313_1_644x461_damper-dcannon-dx-50-150mm-krakow.jpg

Z tego co kojarzę, to ta firma robiła dampery w budżetowych cenach, ale całkiem niezłej jakości. Z resztą po detalach widać, że wykończenie jest na niezłym poziomie. Tu trzeba tyko uważać jak będzie montowany damper. Jeśli zbiornik wyrównawczy będzie narażony no na spotkania z patykami czy kamieniami, to szybko może się oberwać.

Najważniejsza jest jednak długość montażowa. Jeśli pierwotnie był 165, to nie powinieneś montować 150 - bo to zaburzy geometrię ramy.
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/

Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .

może podam do jakiej ramy to by było, czy te 1,5 cm zrobi tak dużą różnicę w geometrii.
A jaki może być skok w tym amorze - czy będzie w ogóle odczuwalne, że jest damper przy tak małym skoku?
Załączniki
pogo.gif