No i stalo sie Sunn Radical+ jest zbyt piekna i unikatowa rama zeby traktowac ja jak mialo to miejsce u mnie.
Zakupilem wiec rame marki Astrix, model Havoc, skad innad nazwa calkiem trafnie pasuje do tej ramy.
Jako ze lakier to jakas imitacja, rama poszla do piaskowania.
Nastepnie usuniecie lozysk.
Lakier proszkowy.
Dzis zaczalem wstawiac lozyska.
Fajny kawał żelastwa. Ciekawe jest też zawieszenie pięcioma punktami obrotu. Lubię takie industrialne klimaty.
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Ten piaty to tylko os elementu trzymajacego amortyzator, ale fakt ciekawa konstrukcja. Pomijam oczywiscie jak to w projektach ram, nonsens rodzaju i ilosci uzytych lozysk.focker pisze:Fajny kawał żelastwa. Ciekawe jest też zawieszenie pięcioma punktami obrotu. Lubię takie industrialne klimaty.
A - ok. Czyli cała górna cześć to jeden wielki, pospawany kawał metalu, a oś obrotu jest przeniesiona do tyłu w okolice haka?
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Dokladnie tak. Sa dwa wahacze i element posredni laczacy je przy osi kola. Kinematyka tego jest fajna. Niestety na Linkage'u nie ma tej ramyfocker pisze:A - ok. Czyli cała górna cześć to jeden wielki, pospawany kawał metalu, a oś obrotu jest przeniesiona do tyłu w okolice haka?
Agrrahhraggrrrrrrrr , szlag mnie trafia jak musze poprawiac cokolwiek po jakis mega paprakach, podejscie do tematu jakiejkolwiek obrobki traktuje jak swego rodzaju zasrany obowiazek do pieczolowitego wykonania.
Jakis glab spawal pekniety wahacz dolny, widac to po roznicy spawow, jak tez zostalem o tym poinformowany. Niestety po zakupie wszystko co sie obraca w tej ramie bylo w stanie agonalnym, nie sprawdzalem niczego i to byl blad
Wiec co do owego, patrzac od tylu roweru odchylka z lewej strony jest 2mm jest to sporo i trzeba wciskac w lozyska, ale prawa strona to juz jakies 12mm jak to poskladalem to slychac wszystkie lozyska jutro mialem w pracy poskladac damper, bo kupilem pokretlo tlumienia, ale nie wiem czy zdaze, bo bede chcial poprostowac ten wahacz, jak sie nie da to ciecie i spawanie chcialbym tego uniknac.
Jutro postaram sie zdac fotorelacje z postepow.
Jakis glab spawal pekniety wahacz dolny, widac to po roznicy spawow, jak tez zostalem o tym poinformowany. Niestety po zakupie wszystko co sie obraca w tej ramie bylo w stanie agonalnym, nie sprawdzalem niczego i to byl blad
Wiec co do owego, patrzac od tylu roweru odchylka z lewej strony jest 2mm jest to sporo i trzeba wciskac w lozyska, ale prawa strona to juz jakies 12mm jak to poskladalem to slychac wszystkie lozyska jutro mialem w pracy poskladac damper, bo kupilem pokretlo tlumienia, ale nie wiem czy zdaze, bo bede chcial poprostowac ten wahacz, jak sie nie da to ciecie i spawanie chcialbym tego uniknac.
Jutro postaram sie zdac fotorelacje z postepow.
Krótko mówiąc lekki trup... Nie boisz się że po takim prostowaniu wytrzymałość będzie żadna?
Moje ogłoszenia
Marin Bear Valley 1996
Marin Bear Valley 1996
Jest juz dobrze, pierwotnie chcialem podciac profil i pospawac poprawnie. Szkoda bylo mi lakieru, kilka obliczen, kilka przyrzadow w lape i sprawdzanie. Udalo sie bez problemu, mimo ze pierwotnie zaczalem robic przecyzyjny przyrzad do tego. W ostatecznosci posluzylem sie dzignia. Poszlo latwo, nic nie ucierpialo na wytrzymalosci, jedynie na estetyce, ale jak na taka operacje to w sumie dla niewprawnego oka nic nie widac.
Gorzej z damperem, poskladalem zalalem olejem, i co chwile mi sie zapowietrzal
Nie wiedzialem w ktorym miejscu, do momentu jak dostalem w oko olejem z regulatora szybkiego tlumienia
Porzejzalem jakie oringi potrzebuje, nie mialem wszystkich na stanie i musze zamowic, jesli by ktos chcial spisalem wszystkie.
Jak znajde chwilke fotorelacja
Ramka fajna, ma byc do tyrania, a nie do wygladania.
Gorzej z damperem, poskladalem zalalem olejem, i co chwile mi sie zapowietrzal
Nie wiedzialem w ktorym miejscu, do momentu jak dostalem w oko olejem z regulatora szybkiego tlumienia
Porzejzalem jakie oringi potrzebuje, nie mialem wszystkich na stanie i musze zamowic, jesli by ktos chcial spisalem wszystkie.
Jak znajde chwilke fotorelacja
Ramka fajna, ma byc do tyrania, a nie do wygladania.
To się nazywa rzeźbienie w gównie
Ale doskonale ciebie rozumiem bo sam nie raz takie coś uskuteczniam
Odbieram to w formie zartu.hit00r pisze:To się nazywa rzeźbienie w gównie
To dobrze odbierasz ale nie do końca jest to tylko żart bo po takich rzeźbach taka rama to jest szmelc2ass pisze:Odbieram to w formie zartu.hit00r pisze:To się nazywa rzeźbienie w gównie
Ale chyba nie będziesz na tym skakał z 3 metrowych uskoków
Mam zamiar jezdzic na zlozonym na tej ramie rowerze tak jak dotychczas, czyli jesli bedzie mozna skoczyc nawet z 5m to to zrobie. Jesli ta rama miala by byc szmelcem to bym ja wyrzucil. Kumasz ?!hit00r pisze:To dobrze odbierasz ale nie do końca jest to tylko żart bo po takich rzeźbach taka rama to jest szmelc2ass pisze:Odbieram to w formie zartu.hit00r pisze:To się nazywa rzeźbienie w gównie
Ale chyba nie będziesz na tym skakał z 3 metrowych uskoków
Twój żywot2ass pisze: Mam zamiar jezdzic na zlozonym na tej ramie rowerze tak jak dotychczas, czyli jesli bedzie mozna skoczyc nawet z 5m to to zrobie. Jesli ta rama miala by byc szmelcem to bym ja wyrzucil. Kumasz ?!
Swoją drogą ja mam w swoim carbonie spękany lakier więc też może się okazać że się zabiję przy 85 km/h
A tam takie 5 metrów najwyżej nogę sobie złamiesz
Nastepnym razem jak bede cos naprawial, a jak widze moja praktyczna wiedza i doswiadczenie, ze nie wspomne o mozliwosci korzystania z dobrodziejstw techniki, sa niewspolmierne z Twoja teoretyczna wiedza, wiec ze napewno sie pokusze o nia.hit00r pisze:Twój żywot2ass pisze: Mam zamiar jezdzic na zlozonym na tej ramie rowerze tak jak dotychczas, czyli jesli bedzie mozna skoczyc nawet z 5m to to zrobie. Jesli ta rama miala by byc szmelcem to bym ja wyrzucil. Kumasz ?!
Swoją drogą ja mam w swoim carbonie spękany lakier więc też może się okazać że się zabiję przy 85 km/h
Pocisk.2ass pisze:Nastepnym razem jak bede cos naprawial, a jak widze moja praktyczna wiedza i doswiadczenie, ze nie wspomne o mozliwosci korzystania z dobrodziejstw techniki, sa niewspolmierne z Twoja teoretyczna wiedza, wiec ze napewno sie pokusze o nia.hit00r pisze:Twój żywot2ass pisze: Mam zamiar jezdzic na zlozonym na tej ramie rowerze tak jak dotychczas, czyli jesli bedzie mozna skoczyc nawet z 5m to to zrobie. Jesli ta rama miala by byc szmelcem to bym ja wyrzucil. Kumasz ?!
Lodzermensch
Powoli sie sklada, nastepny element ukladanki I tu chcialbym jeszcze raz baaaaardzo podziekowac adkowi
Takie ukladanki to ja lubie! Beda jakies DeeMaxy? Jaki planujesz osprzet? Z ktorego dokladnie roku ta ramka? Jaram sie :)
No zacny napinacz
Deemaxy miałem całkiem nie dawno - żółte piasty i srebrne obręcze w stanie idealnym.
Pasowały by do takiego zabytku
Deemaxy miałem całkiem nie dawno - żółte piasty i srebrne obręcze w stanie idealnym.
Pasowały by do takiego zabytku
Na zdrowie Kibicuję projektowi.
89' Juchem Alu Pro 128
90' Juchem Alu Pro 128
98' Juchem Serie Zwo
00' Univega RAM 990
90' Juchem Alu Pro 128
98' Juchem Serie Zwo
00' Univega RAM 990
Heheszki :) Piotrze, prawie w kazdym watku jestes na nie, wiec teraz i tak raczej nikt cie nie wezmie na powaznie :P A tak na serio, zaproponuj typ osprzetu jakim obwiesilbys ta rame, moze daj pare wskazowek - chyba czlowiek z takim doswiadczeniem serwisowym i obyciem w gorach jest w stanie napisac kilka slow wiecej ponad to, ze to syf?Piotr pisze:taki napinacz do tej ramy ? jestem na nie
Ja kibicuje temu co powstanie, jak nie powstanie to trudno. Rower to glownie zabawa, daje frajde, nie chce wchodzic na forum czytac w co drugim watku ze 'rower sie nie nadaje, bo brak mu xtra, albo ze wlasnie nie i trzeba mu zalozyc xtra'. Zamiast sie spinac trzeba wylaczyc na jakis czas komputer i popedalowac. A jak krytyka to konstruktywna.
Sorry za offtop.
a Ty umiesz czytać czy tylko pisać bzdety .
Napisałem ze jestem na NIE i tyle a nie napisałem że to SYF , wiesz co to jest pomówienie ?? to sie zastanów .
Napisałem ze jestem na NIE i tyle a nie napisałem że to SYF , wiesz co to jest pomówienie ?? to sie zastanów .
No wiec, rower nie jest retro, stad ten dzial. Co do osprzetu to bedzie praktycznie caly z SUNNa, z malymi modyfikacjami.
DEEMAXow nie bedzie poniewaz, nie jezdze na 26", i jedyny sluszny byl pierwszy model, juz nie do dostania, jesli nawet to mial os 9mm, wiec nie pasuje.
Co do napinacza, mam zebatke 44z, zaden ze wspolczesnych nie obejmuje takiej, poza tym ten jest najlepszy i zawsze chcialem go miec
DEEMAXow nie bedzie poniewaz, nie jezdze na 26", i jedyny sluszny byl pierwszy model, juz nie do dostania, jesli nawet to mial os 9mm, wiec nie pasuje.
Co do napinacza, mam zebatke 44z, zaden ze wspolczesnych nie obejmuje takiej, poza tym ten jest najlepszy i zawsze chcialem go miec
tematyka była o napinaczu gościu bujaj manetke gdzie indziej , co ma wspólnego jazda w górach i obycie techniczne z napinaczem ?dancio_yr84 pisze:Napisales ze to syf jakies pietnascie postow wczesniej.
a napinacz mi tutaj nie pasowął klasowo, optycznie , nazwą , firmą itd , ale jeśli nie pasuje tutaj żaden inny bo kolega sobie chce na 44 gonić to jego świadomy wybór , co wytłumaczył teraz dopiero . Roox to rzadkość jest już na naszych "stołach "
Jeśli nowe napinacze nie dają nam możliwości zastosowania w skrajnych przypadkach to trudno , bierzemy muzeum i zakładamy .
To samo mam ze swoim rowerem do jazdy , nie moge zastosować systemu H II
bo korby odstają od ramy, linia łańcucha jest paskudna, to pakuje starocie jakie mogę , aby wykorzystać system zdrowszy dla kolan czyli kwadrat.
a na dzień dzisiejszy rama wygląda syfiato , poczekam na efekt po "tunningu"
Zdrowszy dla kolanPiotr pisze: To samo mam ze swoim rowerem do jazdy , nie moge zastosować systemu H II
bo korby odstają od ramy, linia łańcucha jest paskudna, to pakuje starocie jakie mogę , aby wykorzystać system zdrowszy dla kolan czyli kwadrat.
a na dzień dzisiejszy rama wygląda syfiato , poczekam na efekt po "tunningu"
Bo co , bo mniej sztywny
A co do samej ramy to faktycznie szajsko wygląda bo to amatorszczyzna na obecną chwilę a sama rama też ładna nie jest.
Ale skoro kolega chce to ja go doskonale rozumiem ... bo mnie z moim Scottem też potrafi jakieś indywiduum hejtować - że wygląda jak choinka bo ma gwiazdki
Każdy lubi co innego.
A napinacz RooX to klasa sama w sobie.
Z tego co pamiętam Deemax nigdy nie wychodzi łw rozmiarze 24 cale ...2ass pisze:No wiec, rower nie jest retro, stad ten dzial. Co do osprzetu to bedzie praktycznie caly z SUNNa, z malymi modyfikacjami.
Ten o którym wspomniałem też jest na miekką oś więc lipa jak dla ciebie.
A ten rower to w sumie jest Retro jeśli chodzi o DH ... bo jak wiemy trend objawił się stosunkowo nie dawno i tych kilkanaście lat to wieczność
Koła 24 cale to masakra ... nie nadają się do normalnej jazdy
trend DH objawił sie niedawno ? ciekawe , bardzo ciekawe .......... a moze jeszcze nie doszedł ?