Nie czepiam się tylko oceniam - sam chciałeś
Akurat pająk na 5 ramion jest imo najlepszy, ale fajnie wygląda z ori zębatkami
Co do wagi mojej Endo nie wiem, w granicach 10,5 pewnie
Tak mało na takich starych częściachskolioza pisze:Nie czepiam się tylko oceniam - sam chciałeś
Akurat pająk na 5 ramion jest imo najlepszy, ale fajnie wygląda z ori zębatkami
Co do wagi mojej Endo nie wiem, w granicach 10,5 pewnie
Te starsze modele ramy były chyba minimalnie lżejsze od mojej
Ej a dało by radę kiedyś zrobić zjazd i wspólne foty naszych 3 Endorfinskolioza pisze:Nie nudź, milion razy pytasz o sztyce, o wage ramy - poszukaj już pisałem
Akurat każda jest totalnie inna
Ta twoja nie jest poskładana zgodnie z katalogiem
I dla czego XTR z 5 ramiennym pająkiem jest najlepszy
Sztywniejszy jest jakoś wyraźnie od wersji standardowej
Czy chodzi o dostępność koronek
Mi się standardowa wersja podoba najbardziej
Masz zdiagnozowane ADHD?hit00r pisze:Ej a dało by radę kiedyś zrobić zjazd i wspólne foty naszych 3 Endorfinskolioza pisze:Nie nudź, milion razy pytasz o sztyce, o wage ramy - poszukaj już pisałem
Lodzermensch
IDŹ BO JAK CI LUTNĘ TROLLUcorrado1111 pisze:Masz zdiagnozowane ADHD?hit00r pisze:Ej a dało by radę kiedyś zrobić zjazd i wspólne foty naszych 3 Endorfinskolioza pisze:Nie nudź, milion razy pytasz o sztyce, o wage ramy - poszukaj już pisałem
HA HA HA
Pasuję do tego forum bo to jedna wielka loża szyderców
na to też już odpowiadałem...hit00r pisze:Ta twoja nie jest poskładana zgodnie z katalogiem
jeśli zjazd Endorfin to wszystkich pięciu (mówię o obecnych i aktywnych forumowiczach, bo tak to więcej by było)
Ale Huberta z Balansem zabierzecie ? Będzie do pary.
Nie wiem czy Endorfiny nie będą za blado wyglądać przy Balansie
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
Nie było.hit00r pisze:To było poniżej pasacardamon pisze:Hubert będzie parą dla Hitooriego :D
Lodzermensch
Jesteś złośliwy ale to przywilej wieku no i wszystkich wielbicieli Retrocorrado1111 pisze:Nie było.hit00r pisze:To było poniżej pasacardamon pisze:Hubert będzie parą dla Hitooriego :D
Ha ha ha
Za 10 lat będziesz w tym jeszcze lepszy
Ale złoży się na to kolejna rzecz
Tadaaaam
Kolejne klocki do mojej układanki
To już praktycznie cały komplet
Do ideału coraz bliżej
Oby wkład 112,5 był OK
Kolejne klocki do mojej układanki
To już praktycznie cały komplet
Do ideału coraz bliżej
Oby wkład 112,5 był OK
Rower jako całość wyszedł PRZEPIĘKNIE
Ale nie o tym.
Przednia przerzutka XTR nie chce za cholerę chodzić z tym gównem
Manetki XTR komplet wszystko z tej samej grupy i jest syf z przodem
Wydaje mi się że do dużych blatów - 48 ta przerzutka nie zagra.
Objawia się to tym że wywala łańcuch po za płytę
Nie dopuszczę do tego aby nowa korba została zniszczona przez to ścierwo
Musze podciągać mocno dźwignią w górę po za bieg żeby łaskawie wskoczyło wyżej.
Jeśli podciągnę linkę tak że ładnie wchodzi to z kolei są problemy ze schodzeniem na najmniejszy tryb korby.
Jakiej cholery to nie wiem o co tu chodzi - może to wina zębatki Sugino , która może minimalnie bardziej odstawać od oryginału
Kombinowałem z linią łańcucha i są dwie podkładki od strony zębatek.
Gdy była jedna to miałem problemy ze zrzucaniem na najmniejszą.
Obniżałem i podwyższałem mocowanie przedniej przerzutki - to nic nie daje.
Zamieszczam dziadowskie foto poglądowe żeby uwidocznić co się dzieje.
POMOŻECIE
Ale nie o tym.
Przednia przerzutka XTR nie chce za cholerę chodzić z tym gównem
Manetki XTR komplet wszystko z tej samej grupy i jest syf z przodem
Wydaje mi się że do dużych blatów - 48 ta przerzutka nie zagra.
Objawia się to tym że wywala łańcuch po za płytę
Nie dopuszczę do tego aby nowa korba została zniszczona przez to ścierwo
Musze podciągać mocno dźwignią w górę po za bieg żeby łaskawie wskoczyło wyżej.
Jeśli podciągnę linkę tak że ładnie wchodzi to z kolei są problemy ze schodzeniem na najmniejszy tryb korby.
Jakiej cholery to nie wiem o co tu chodzi - może to wina zębatki Sugino , która może minimalnie bardziej odstawać od oryginału
Kombinowałem z linią łańcucha i są dwie podkładki od strony zębatek.
Gdy była jedna to miałem problemy ze zrzucaniem na najmniejszą.
Obniżałem i podwyższałem mocowanie przedniej przerzutki - to nic nie daje.
Zamieszczam dziadowskie foto poglądowe żeby uwidocznić co się dzieje.
POMOŻECIE
Ostatnio zmieniony 2015-11-04, 21:29 przez hit00r, łącznie zmieniany 1 raz.
Coś mi się nie widzi ta przerzuta, strasznie odstaje od korby (i nie ma znaczenia czy jest czy nie do dużych trybów, bo XTRa z 42T nie było) krzywa nie jest? albo dedykowana do jakiegoś porąbanego kąta podsiodłówki (miałem tak samo wyjące M901 i tak tam właśnie było)
Wielkie dzięki za twoją opinię - też coś mi się tak wydajeskolioza pisze:Coś mi się nie widzi ta przerzuta, strasznie odstaje od korby (i nie ma znaczenia czy jest czy nie do dużych trybów, bo XTRa z 42T nie było) krzywa nie jest? albo dedykowana do jakiegoś porąbanego kąta podsiodłówki (miałem tak samo wyjące M901 i tak tam właśnie było)
Ale przerzutka kupiona i już zdążyłem ją schrzanić.
Jeszcze mocniej obniżyłem w dół i jakoś to działa ... na stojaku więc pewnie w praniu będzie źle.
Może Snack będzie wiedział jaka ładnie pasuje bo przecież ma u siebie szarą.
Mam katalog Shimano 2001 i sprawdzę czy to w ogóle możliwe że takie coś występuje.
Jutro porobię jakieś dobre foty bo rower pięknie wyszedł
Kiedyś w Chrzankowym G-Zero miałem podobnie - Czarny LX jakoś chodził ale M952 oraz M960 działać nie chciały. Ustawione książkowo i nic. Czasem pomaga ponad normalne ustawienie przerzutki w górę.
Jakiej wielkości masz blat w korbie? Standardowo w m952 jest 46-48t.
pozdrawiam
xMekpx
Jakiej wielkości masz blat w korbie? Standardowo w m952 jest 46-48t.
pozdrawiam
xMekpx
Moje ogłoszenia
Marin Bear Valley 1996
Marin Bear Valley 1996
Dobra i skoro tu już jestem to... uważam ze idziesz w dobrym kierunku. Powiedziałbym zachowawczo ale dobrym kierunku. Szarak, Sid, Easton - topowo, bez fajerwerków ale wtedy takie graty montowali bo to topowa rama.
Ode mnie minus za rogi to CT2 - imo rogi do tej kiery to zły pomysł a takie rogi to już szczególnie, jak zależy Ci na nich to może lepiej coś w stylu krótkich WCS'ów albo Tune (mogę poratować jakby co). Generalnie ja widziałbym tu bardziej WCS'a ale o tym już było.
Dwa - podoba mi się DIY rowerowe ale trochę odstrasza mnie twoja rzeźba. Jest parę detali które można by poprawić i odbiór byłby zupełnie inny.
A i trzy co do odbioru - Twoje projekty tracą już na początku na słabych zdjęciach - pokuszę się o tezę że część rowerów z konkursu na rower roku nie zyskałaby swoich głosów gdyby nie dobre ładne zdjęcia. Nie mówię tu i o sesjach profesjonalnych fotografów ale o tym żeby zdjęcia miały jakąś tam rozdzielczość dobre światło i żeby rower był przynajmniej w miarę czysty. Ja swoje fotki robię prawie 10 letnią cyfrówką którą można kupić na allegro za 75zł ( w znacznie lepszym stanie niż moja) i dają radę a żałuję bo miałem jeszcze starszy aparat który mimo 3 mega pixeli robił jeszcze lepsze fotki. Jak szkoda Ci paru zł na aparat to popytaj wśród znajomych pożycz aparat i jak już skończysz rower zrób ładną sesję gdzieś w plenerze przy dobrym świetle.
Moja ostatnia rada to... proszę nie katuj nas każdą najmniejsza zmianą. Pokombinuj i pokaż jakiś efekt szczególnie wtedy gdy planujesz dalsze zmiany - unikniesz komentarzy że słabo a my unikniemy czytania pięćdziesięciu stron o niczym.
pozdrawiam
xMekpx
Ode mnie minus za rogi to CT2 - imo rogi do tej kiery to zły pomysł a takie rogi to już szczególnie, jak zależy Ci na nich to może lepiej coś w stylu krótkich WCS'ów albo Tune (mogę poratować jakby co). Generalnie ja widziałbym tu bardziej WCS'a ale o tym już było.
Dwa - podoba mi się DIY rowerowe ale trochę odstrasza mnie twoja rzeźba. Jest parę detali które można by poprawić i odbiór byłby zupełnie inny.
A i trzy co do odbioru - Twoje projekty tracą już na początku na słabych zdjęciach - pokuszę się o tezę że część rowerów z konkursu na rower roku nie zyskałaby swoich głosów gdyby nie dobre ładne zdjęcia. Nie mówię tu i o sesjach profesjonalnych fotografów ale o tym żeby zdjęcia miały jakąś tam rozdzielczość dobre światło i żeby rower był przynajmniej w miarę czysty. Ja swoje fotki robię prawie 10 letnią cyfrówką którą można kupić na allegro za 75zł ( w znacznie lepszym stanie niż moja) i dają radę a żałuję bo miałem jeszcze starszy aparat który mimo 3 mega pixeli robił jeszcze lepsze fotki. Jak szkoda Ci paru zł na aparat to popytaj wśród znajomych pożycz aparat i jak już skończysz rower zrób ładną sesję gdzieś w plenerze przy dobrym świetle.
Moja ostatnia rada to... proszę nie katuj nas każdą najmniejsza zmianą. Pokombinuj i pokaż jakiś efekt szczególnie wtedy gdy planujesz dalsze zmiany - unikniesz komentarzy że słabo a my unikniemy czytania pięćdziesięciu stron o niczym.
pozdrawiam
xMekpx
Moje ogłoszenia
Marin Bear Valley 1996
Marin Bear Valley 1996
Jutro właśnie się wybieram z moją kobieciną do parku porobić foty jej telefonem bo ma 8 mega i wychodzą na prawdę ładniemekp pisze:Dobra i skoro tu już jestem to... uważam ze idziesz w dobrym kierunku. Powiedziałbym zachowawczo ale dobrym kierunku. Szarak, Sid, Easton - topowo, bez fajerwerków ale wtedy takie graty montowali bo to topowa rama.
pozdrawiam
xMekpx
Rower jest już w zasadzie kompletny - można się dowalić do mostka.
Rogi są carbonowe - trochę długie ale dość ładnie grają z kierą i ramą no i są z epoki.
Takie krótkie coś jak WCS też ładnie by pasowały ale nie chce już więcej wydawać bo ile można
Duży blat ma 48
Przejadę się tam to zobaczę czy to w ogóle przerzuca pod obciążeniem.
WCS mi się nie podoba z wyglądu absolutnie - jest taki nijaki.
Miałem kierownicę , rogi oraz mostek
Jutro pooglądaj galerię - rower jest piękny , nawet kasetę założyłem z epoki XT 750
Carbonowe rogimekp pisze:Jak nie chesz zmianiać to może przytnij...
Sam zobaczysz jak to wygląda.
Ja je uratowałem od śmietnika tak samo jak tę kierownicę w sumie to wyniosło mnie 30 zł ten komplet
Za taki kult
Jeśli mi coś wpadnie w łapy z epoki to pewnie i zmienię te rogi.
Kolega ma jeszcze oponiska Panaracer Retro z takim musztardowym bokiem nowe na błoto.
Może wezmę aby foty porobić
jedyna przerzutka szaraka jaką tu jesteś w stanie wsadzić to M953, czyli to co maszMoże Snack będzie wiedział jaka ładnie pasuje bo przecież ma u siebie szarą.
Mam taką też ja, ma Snack, ma Focker - i wszystkim działają
Po prostu masz jakiś dziwny albo walnięty EGZEMPLARZ, to nie kwestia modelu
Przerzutka w sumie ode mnie. Ja ją z kolei mam od Qsika. Miałem ją zamontowaną przez jakiś czas w Litespeedzie i nic złego się z nią nie działo. W sumie nie mam żądnych fot roweru, ale raczej nie stwierdziłem też odstawania. Może to jest kwestia linek - objawy o których piszesz u mnie zawsze występują na starych linkach i zabrudzonych pancerzach.
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Ja swoje M901 też miałem wcześniej wsadzone w innej ramie i było ok Ale po wsadzeniu do Endorfiny zaczęła wyć Po porównaniu z innym M901 (zrobiłem nawet zdjęcie, ale nie mogę znaleźć) okazało się że obejma w stosunku do korpusu jest pod innym kątem -tak jak pisałem spotykałem się z przerzutkami mającymi wyraźnie zaznaczone do jakiego kąta podsiodłówki są dedykowane, więc tu może być pies pogrzebany
W sumie to chyba zawsze na FD jest wybity kąt - może to być przyczyna.
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Na mojej Fd-M953 jest kąt 66-69 stopni.
Pracuje elegancko, bez zastrzeżeń. Klik i łańcuch na swoim miejscu
Pozdr
Pracuje elegancko, bez zastrzeżeń. Klik i łańcuch na swoim miejscu
Pozdr
Tutaj działa to od biedy ... ale muszę podciągać ponad biegi aby wskoczyło.
Przejechałem się i wchodziło na płytę.
Zrzuca idealnie ale do góry to nie jest to czego można się spodziewać po XTR
Na sztukę dobra bo i tak ją popsułem.
Jak padnie to kupię inną już bez rzeźby.
Rower jest cholernie lekki ... dzisiaj może uda mi się zważyć
No i ten blat 48 ... prawie jak szosa
Kupiłem dzisiaj coś takiego na zapas
http://allegro.pl/show_item.php?item=5770027520
Polecam każdemu kto ma grosz żeby też kupił bo cena atrakcyjna ... gość ma jeszcze duże blaty do XT 739 w tej samej cenie
Uważam że to okazja.
Przejechałem się i wchodziło na płytę.
Zrzuca idealnie ale do góry to nie jest to czego można się spodziewać po XTR
Na sztukę dobra bo i tak ją popsułem.
Jak padnie to kupię inną już bez rzeźby.
Rower jest cholernie lekki ... dzisiaj może uda mi się zważyć
No i ten blat 48 ... prawie jak szosa
Kupiłem dzisiaj coś takiego na zapas
http://allegro.pl/show_item.php?item=5770027520
Polecam każdemu kto ma grosz żeby też kupił bo cena atrakcyjna ... gość ma jeszcze duże blaty do XT 739 w tej samej cenie
Uważam że to okazja.