YvesMoi pisze:tiaaaaa no widze ze kolega w rolnictwo punktuje , brawo ...Piotr pisze:latem jest super ja rośnie zboże, kukurydza, kapusta i buraki
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... yZu86RAGDMYvesMoi pisze:w gumiakach urodzony jam jest.
Lodzermensch
Jaro, jechaleś tym wałem podczas I zlotu - sam początek z rynku Pamiętasz jak się gleby po deszczu sypały?
no kto by pomyślał że w połowie grudnia takie klimaty... zima jak w końcu przyjdzie znowu będzie do kwietnia...
corrado, jak ty wynajdujesz te filmiki??
no, albo na wyjeździe jak kto woli w stronę klęku,dobrej
no i ma psa przewodnika...mówisz szukaj i ...masz ..... no taka parka..corrado1111 pisze:To wrodzony talent:)snack pisze:no kto by pomyślał że w połowie grudnia takie klimaty... zima jak w końcu przyjdzie znowu będzie do kwietnia...
Obrazek
aaa Snack , co Ty tutaj odwalasz.... jaka jazda , czym ..... nie pomyliłeś sprzętu ??
Piotr pisze:no i ma psa przewodnika...mówisz szukaj i ...masz ..... no taka parka..corrado1111 pisze:To wrodzony talent:)snack pisze:no kto by pomyślał że w połowie grudnia takie klimaty... zima jak w końcu przyjdzie znowu będzie do kwietnia...
Obrazek
Lodzermensch
No jareczek może sie nawet mijalismy chociaż niewielu bikerow dzisiaj widzialem
u mnie +7 tylko ten wiatr 17m/s...ciezko
2 godzinki niedzielnego pedalowania
POWERBAR w polowie drogi i do domu
2 godzinki niedzielnego pedalowania
POWERBAR w polowie drogi i do domu
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................
Campagnolo 50 th anniversary..w budowie
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
Od pewnego czasu celem moich sobotnich i niedzielnych wyjazdów na rower stało się schronisko na Brzance (534 mnpm) w Pogórzu Ciężkowickim.
Wariantów trasy jest sporo, wczorajszy był dłuższy z dwoma większymi podjazdami.
Trasa zaczyna się w zachodniej części Tarnowa która leży na granicy Niziny Nadwiślańskiej i Karpat Zachodnich.
Już po przejechaniu pierwszych 14 km wspina się z 200 na 450 m.n.p.m później kilkukilometrowy zjazd i znajdujemy się w dolinie rzeki Białej a wysokość wynosi poniżej 250 m.n.p.m. Po kolejnych kilku km znowu zaczyna się podjazd pod koniec bardzo stromy po którym trasa dociera na grzbiet Brzanki 534 m.n.p.m
Na Brzance oprócz schroniska (dawniej PTTK, taraz w prywatnych rękach) znajduje się wybudowana kilka lat temu wieża widokowa, z której przy dobrej pogodzie widać Tatry, Beskid Sądecki, Wyspowy i Gorce.
Cała wczorajsza trasa liczyła ~65km, przy temperaturze iście wiosennej - dochodziła nawet do 14C
[center][/center]
[center] [/center]
Wariantów trasy jest sporo, wczorajszy był dłuższy z dwoma większymi podjazdami.
Trasa zaczyna się w zachodniej części Tarnowa która leży na granicy Niziny Nadwiślańskiej i Karpat Zachodnich.
Już po przejechaniu pierwszych 14 km wspina się z 200 na 450 m.n.p.m później kilkukilometrowy zjazd i znajdujemy się w dolinie rzeki Białej a wysokość wynosi poniżej 250 m.n.p.m. Po kolejnych kilku km znowu zaczyna się podjazd pod koniec bardzo stromy po którym trasa dociera na grzbiet Brzanki 534 m.n.p.m
Na Brzance oprócz schroniska (dawniej PTTK, taraz w prywatnych rękach) znajduje się wybudowana kilka lat temu wieża widokowa, z której przy dobrej pogodzie widać Tatry, Beskid Sądecki, Wyspowy i Gorce.
Cała wczorajsza trasa liczyła ~65km, przy temperaturze iście wiosennej - dochodziła nawet do 14C
[center][/center]
[center] [/center]
JA teraz jak zaczelem jezdzic na trekusiu to odzywczailem sie od Tomaca. Dzis wsiadlem na Tomka...I jak na motorze sie poczulem. Opona ma szerokosc dwoch w trekusiu...
Rama 16 cali nie 20
Przerazilem sie lekko.Inny swiat.
Rama 16 cali nie 20
Przerazilem sie lekko.Inny swiat.
Z dzisiejszego objeżdżania peżota:
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Długo i wysoko - ale jakoś tam skręca.
Ważne, że rama komfortowa jest - wiec jej juro dam szansę na Jurze.
Ważne, że rama komfortowa jest - wiec jej juro dam szansę na Jurze.
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Jestem bardzo ciekaw jak mi się będzie jeździło na peugeocie?
Daj jej szansę a jeszcze się polubicie
Daj jej szansę a jeszcze się polubicie
Bocian
pierwsze odczucia są najważniejsze , pózniej to tylko próba dopasowania siebie do ramy co i tak w efekcie nic nie da bo .........tu miałem napisać coś brzydkiego , ale .......tak.
Nie tak cieplo jak w Tarnowie
ale jak na styczen w mojej okolicy to i tak calkiem calkiem
80 km w wiosennej scenerii
ale jak na styczen w mojej okolicy to i tak calkiem calkiem
80 km w wiosennej scenerii
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
Ło mamuńciu - 80km to ja ostatnio zrobiłem chyba ....... we wrześniu.
Widzę że jako fotograf masz tę samą przypadłość co moja żona - dla niej każde morze niczym rwąca rzeka ma spory spadek (zwykle ze wschodu na zachód)
Widzę że jako fotograf masz tę samą przypadłość co moja żona - dla niej każde morze niczym rwąca rzeka ma spory spadek (zwykle ze wschodu na zachód)
niektorzy nazywaja to maniera ......nie mylic z ManieryzmemAdamello pisze:Widzę że jako fotograf masz tę samą przypadłość
choc w tym przypadku bym dyskutowal droga przebiega przez srodek doliny .....Zielona laczka rzeczywiscie sprawia takie ,a nie inne wrzaenie ale zobaczcie na linie horyzontu prawie w poziomie
ps
jak to mowia "winni sie tlumacza "
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
Mavic Geo Dakar
XTR M 900