W sumie na początku to wypadałoby złożyc to to żeby tylko stało na kołach i objechać z 10km w terenie. Byłoby wiadomo czy w ogóle warto w to inwestować

Techniczne aspekty są już z grubsza okeślone:
-napęd 2x10 (chodzi mi po głowie też alfine 11)
-widelec ok 90-100mm
-tarcze (brak piwotów)
-koła 27.5
Wagą się nie przejmuję bo i tak będzie poniżej 9 kg jakbym nie kombinował.
Jednak na dziś dzień nęka mnie bardzo kolorystyka całości. Jest to o tyle przejemna sprawa, że z taką srebrną ramą wszystkie kolory dobrze współgrają, pytanie tylko które najfajniej. Są gusta i guściki, więc teoretycznie nie powinno być tematu, ale szczerze chciałbym coś nietypowego, być może nawet zaskakującego.
Blue/Navy - to wersja ekonomiczna

Chodzi o to że trochę części w tym kolorze mam - niebieskie piasty, stery i trochę śrubek. Stery konkretnie są w wersji patriot (dolna miska granatowa, górna srebrna, przykrywka i kapsel czerwone). W związku z tym gdzieniegdzie, delikatnie rzuciłbym troszkę czerwonych srubek i dupereli.
[shadow=orange]Orange/Mango[/shadow]

Interesujące połączenie. Soczysty pomarańczowy (oczywiście tylko w anodzie) - z całą pewnością nie złoty - nie podoba mi się złoto w rowerze. Od razu wywołuje skojarzenie z rowerami 10.5.
W tym kolorze widzę piasty, stery, korbę (ew. pająk/koronki) , zaciski + drobiazgi. Nieczęste rozwiazanie, schludne IMO
Pink
Najnormalniej w świecie świński róż. Od dłuższego czasu kręci mnie takie rozwiazanie. Kontrowersyjne jak jasna cholera, ale coś w tym jest. W roku 2009 miałem rower Specalized Epic w tym kolorze. Do tego granatowe dodatki i sporo białego. Jeden z najfajniejszych rowerów jakie zbudowałem. A jakie wzbudzał emocje na trasie

Rożowy fajnie gra z czarnym. Tutaj takie raczej sreberko. Można zaszaleć i poza piastami, sterami i zaciskami dać też różowe hope'y a nawet łańcuch KMC X10 SL z wewnętrznymi płytkami w różu....
Ponosło mnie trochę ale jest to opcja dość wysoce prawdopodobna.
[shadow=green]Ciemna zieleń[/shadow]
Fajnie. Klasycznie. Do tytanu super, ale mam już w 2 rowerach - w rudej szosie są ciemno zielone dodatki, a w wyścigowym fullu mam zielone jabłuszko, taki groszkowy, jasny zielony. Zatem kolejny rower w tym odcieniu już nie bardzo.
[shadow=red]czerwony[/shadow]
Tego nawet nie biorę pod uwagę. Miałem już tyle czerwonych rowerów (głównie od zamierzchłego zainteresowania rowerami specialized), że mi najzwyczajniej zbrzydło.
Inne pomysły? Sugestie? Temat mocno rozwojowy i wolę najpierw mocno przemyśleć sprawę bo jak maszyna zakupowa ruszy to ciężko będzie się wycofać i coś zmienić.
Czekam na jakieś ciekawe fotki gotowych rowerów tytanowych - jak macie to wklejajcie. Bedzie czym się inspirować.