Rama mojego starego poczciwego DB Wildwood jest u Himayera i leżakuje w oczekiwaniu na kuracje odmładzającą

Przyznam, że zawsze podobały mi się ramy tytanowe czy tytułowa czy to w Mongoose Triomphe ,w Marinie czy Raleigh Dyna-Tech i marzyłem, że kiedyś sobie takowy rower sprawię

Dostawa do Polski trwała długo oj strasznie długo lecz dziś przyszła i JEST

Często jest tak z marzeniami , że te wyśnione wymarzone gdy się powoli urzeczywistniają lekko zawodzą tu zaś jest jak z bajki

Rama jest w naprawdę bardzo dobrym stanie , moim zdaniem niewiele jeżdżona bo raczej rower z którego pochodzi długo stał niż jeździł - brak większych wytarć , praktycznie całość matowa poza śladem po przedniej przerzutce , MINIMALNE ślady na dolnej rurze od łańcucha , ślady po ośce tylnego koła i spękane od starości napisy - i to wszystko

Lekka jak pórko -t ytan to tytan

Długo myślałem zwłaszcza po lekturze Tu na Forum w co ją ubrać - różne miałem już w głowie pomysły - od Campy Euclida czy nawet Centaura (no podoba mi się

Wprawdzie kiedyś zapewne je zmienię bo raczej myslę o całości NOS jak sie uda (uzbierać - i nie ważne czy je czy też na nie

Jeśli chodzi o plan co do reszty to największy problem miałem z wyborem amortyzatora bo jakoś nigdy ich nie lubiłem i nie znam się na ich dokumentnie - ach szkoda , że mi sztywny tytanowy wideł Magmaa uciekł

Co do dodatków do ramy to pomimo wahań również jednak będę chyba szukał tego co mi się przed nastu laty kojarzyło z super rowerem o którym mogłem tylko śnić - srebrny Ritchey Logic - czy ForceLite czy WCS to sie jeszcze zobaczy co sie uda znaleźć ale mam raczej pewność czego chcę szukać .
Dlaczego raczej ?
Bo być może jednak moje wyobrażenia zupełnie nie pasują do tej ramy i stąd proszę bardziej doświadczonych Kolegów o opinię i rady co do koncepcji całości - i bynajmniej nie chodzi mi jedynie o poparcie mojego wyboru - w obliczu merytorycznych argumentów może zmienię zdanie . Nie wiem też co z resztą dodatków jak siodełko chwyty i obręcze czy opony .
Pozdrawiam
Andrzej
Ps. Tak swoją drogą do tej ramy kolorystycznie pasowała by fajnie "chromica" z STX SE ,ale już widzę te komentarze