Kolorki tak róźnie, naklejki miejscami ponaddzierane, ale nie jest źle i po odświeżeniu delikatnym powinna dobrze się prezentować.
Twoja aplina już dawno wpadla mi w oko- jest super, tylko te V wywal;)
Rd ma krótki wózek - jak w oryginale.
Powoli rozbieram, gruntownie wyczyszcze, nasmaruje i będzie jeździć:)
Koła w aplinach nie miały nierdzewnych szprych? na moich jest jakiś trudny do usunięcia osad. Dziwne biorąc pod uwagę całkiem fajne obręcze i piasty dx.
Trochę wysoka.kapelusznik pisze: albo taka jaką sprzedaje nasz forumowicz
http://olx.pl/oferta/rower-cro-mega-alp ... a24277529e
Niektóre serwisy dysponują tzw wykrętakami (stożkowy gwintownik z lewym gwintem o ile się nie mylę)
Nawiercą dziurkę w śrubie, zaczną ja gwintować w lewo aż stożek gwintownika zaklinuje się w otworze Wówczas śruba zacznie się wykręcać
albo.... zamaluj na biało, nikt nie zauważy
Nawiercą dziurkę w śrubie, zaczną ja gwintować w lewo aż stożek gwintownika zaklinuje się w otworze Wówczas śruba zacznie się wykręcać
albo.... zamaluj na biało, nikt nie zauważy
Nie wiem tylko czy finansowo się opłaci :)
Koszt takiej usługi w przypadku świecy w aucie to ok. 150 zł.
Koszt takiej usługi w przypadku świecy w aucie to ok. 150 zł.
sztopi - ale ta część jest zaglębiona - nie widzę tu możliwości wspawania.
wykrętak wydaje się najlepszą opcją, tylko tutaj dostęp jest utrudniony przez górną rurkę:/
wiem, zamalować...ale pomijając fajną lokalizację bidona to psychicznie nie da mi spokoju.
na (nie tak profesjonalnych;)) forach internetowych ludzie wywalali całą nitonakrętkę i dawali nowe - taka opcja też mi nie pasuje.
na szczęście suport ładnie wyszedł i wewnątrz czysto:)
wykrętak wydaje się najlepszą opcją, tylko tutaj dostęp jest utrudniony przez górną rurkę:/
wiem, zamalować...ale pomijając fajną lokalizację bidona to psychicznie nie da mi spokoju.
na (nie tak profesjonalnych;)) forach internetowych ludzie wywalali całą nitonakrętkę i dawali nowe - taka opcja też mi nie pasuje.
na szczęście suport ładnie wyszedł i wewnątrz czysto:)
Kapeusznik widzę , że masz chorobę psychiczną podobną do mojej :)
Ile ja już ram sprzedałem przez mini wgniotki :)
Ma być dobrze , albo wcale :)
Kiedyś napawałem zerwaną śrubę w rowerze niestety w tym przypadku jeden błąd i przyspawasz ją do ramy.
Ile ja już ram sprzedałem przez mini wgniotki :)
Kiedyś napawałem zerwaną śrubę w rowerze niestety w tym przypadku jeden błąd i przyspawasz ją do ramy.
Ja urwałem śrubę hartowaną w Scocie i problem rozwiązałem najpierw rozwiercając w środku śrubę małą średnicą (bardzo trudne - często złazi na boki i łatwo stracić wiertło). Potem większa średnica - nigdy nie wychodzi idealnie w centrum, więc poprawiłem to frezem kulowym. Gdy już ścianki śruby są minimalne łatwo odgiąć kawałek reszty śruby i wtedy można zahaczyć płaskim śrubokrętem i wykręcić. Gdy już pozbyłem się wszystkich większych kawałków zastosowałem gwintownik i wypchało szczątki drugą stroną.
Przy okazji tej zabawy rozmawiałem z jednym ze starych frezerów (już chłopina na emeryturze) i mówił, że są w specjalnych sklepach są tzw. świńskie ogony, czyli wiertła lewe. Podczas gdy się takim wiertłem rozwierca może dojść do zahaczenia śruby i jej wykręcenia. Jednak osobiście nie miałem z takim wiertłem styczności.
Przy okazji tej zabawy rozmawiałem z jednym ze starych frezerów (już chłopina na emeryturze) i mówił, że są w specjalnych sklepach są tzw. świńskie ogony, czyli wiertła lewe. Podczas gdy się takim wiertłem rozwierca może dojść do zahaczenia śruby i jej wykręcenia. Jednak osobiście nie miałem z takim wiertłem styczności.
Zlotowy fotoreporter.
Rowery:
Scott Windriver
Hot Chili X-Rage I
Hot Chili Zymotic II
Rowery:
Scott Windriver
Hot Chili X-Rage I
Hot Chili Zymotic II
tutaj jest problem z takim wierceniem przez utrudniony dostęp.
W serwisie powiedzieli mi, że wymienili by nitonakrętke - to mi średnio się podoba.
Kilka rzeczy trzeba jeszcze zrobić w cromedze, ale źle nie jest.
W serwisie powiedzieli mi, że wymienili by nitonakrętke - to mi średnio się podoba.
Kilka rzeczy trzeba jeszcze zrobić w cromedze, ale źle nie jest.
no niby alpinestars tak komponowało koła - obręcze ritchey vantage expert, piasty dx ...szprychy badziewne.
Piasty ledwo sie krecily, ale w przednim wzerow nie ma. Nowe kulki + smar i będzie jak nówka.
Piasty ledwo sie krecily, ale w przednim wzerow nie ma. Nowe kulki + smar i będzie jak nówka.
Kurcze, ładna jest. Oponki z czerwonym się podobają? Według mnie jest nieźle ale pewno będziesz dążył do innych
No i chwyty fajnie zagrały 
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'96 Cannondale M500
'97 Cannondale M900
'98 Cannondale F1000
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'96 Cannondale M500
'97 Cannondale M900
'98 Cannondale F1000
No i dobrze. Wpasowały się ładnie 
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'96 Cannondale M500
'97 Cannondale M900
'98 Cannondale F1000
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'96 Cannondale M500
'97 Cannondale M900
'98 Cannondale F1000
miałeś dobry pomysł:)Skeevo pisze:No i dobrze. Wpasowały się ładnie
Jak wy ustawiacie kanty? Na tyle mocno wysunąłem klocki i hamulce żyleta ale modulacji brak.
Jest jakaś zasada na ile powinno się wysuwać klocki?
Druga sprawa - na ramionach ustawiłem sprężyny na SLR, ale klamka wraca jakoś mało żwawo - tak ma być?
dokladnie - każda oryginalna fd w A* z którą się spotkałem jest przeszlifowana (pomijając że założyleś 1 1/4" bo takie Jasiu ma zamiast 1 3/8kapelusznik pisze:Założyłem nówke fd i okazało się, że nie da się jej ustawić - trzeba było w przerzutce podpiłować krawędź przy mocowaniu.

No to niespodzianka bo przerzutka która była w alpinie po zakupie to 1 1/4.

Możliwe więc, że była już wymieniona. Nie ma też wyraźnych śladów szlifowania.
Tak czy inaczej, przerzutka działa:)
Dziś sporo pojeździłem alpiną. Wrażenia generalnie pozytywne - fajnie przyśpiesza, zwrotna. Sprawia, że chce się wjeżdżać na wszystkie pochyłości:)
Tylko to siodło to niezła tortura;) Wydaje mi się, że jest zbyt miękkie i wyoblone na środku. Do tego w trakcie jazdy odczułem mocne bicie na tylnym kole - przekrzywiona opona. Spuściłem powietrze, naciągnąłem rękoma i dopompowałem. Problem powraca po ok 1km - coś można z tym zrobić?
Przy okazji zauważyłem, że koło ma bicie góra- dół ok. 1 mm - warto oddawać to do naprawy? Bocznie oba koła są żylety.

Możliwe więc, że była już wymieniona. Nie ma też wyraźnych śladów szlifowania.
Tak czy inaczej, przerzutka działa:)
Dziś sporo pojeździłem alpiną. Wrażenia generalnie pozytywne - fajnie przyśpiesza, zwrotna. Sprawia, że chce się wjeżdżać na wszystkie pochyłości:)
Tylko to siodło to niezła tortura;) Wydaje mi się, że jest zbyt miękkie i wyoblone na środku. Do tego w trakcie jazdy odczułem mocne bicie na tylnym kole - przekrzywiona opona. Spuściłem powietrze, naciągnąłem rękoma i dopompowałem. Problem powraca po ok 1km - coś można z tym zrobić?
Przy okazji zauważyłem, że koło ma bicie góra- dół ok. 1 mm - warto oddawać to do naprawy? Bocznie oba koła są żylety.

Zainstalowałem odwrotnie niż było. Zgodnie z opisami na wieszakach - front, rear.
Powinno być inaczej?
Powinno być inaczej?
Dobrze ma to po co go stresujesz:)
Dawaj jutro na rower
Zobaczysz mydelniczkę w nowej odsłonie.
Dawaj jutro na rower
Moje ogłoszenia
Marin Bear Valley 1996
Marin Bear Valley 1996