Innymi słowy wrzucała do gara to co się nawinie, napatoczy
Tu nie jest inaczej - trafiła się fajna ramka w rozmiarze dobrym dla niewiasty, więc wrzuciłem w nią to, co leżalo
Tak pokrótce powstał Scott TimRejsingNaWinie '96
Rama sama w sobie jest ciekawostką: nie ujęta w katalogu, ma opór do hamulców canti (choć bliźniaczy jej Elite Racing stał już na Vkach), wagą nie powala 1740g w rozmiarze 16"...
Powrzucane do niej zostało to co leżał na półce (co wcale nie znaczy że chłam) i pewnie sukcesywnie komponenty będą zmieniane aż do wykrystalizowania postaci finalnej
Wybrane technikalia
jedyny suport jaki miałem na 107mm, Ryczej Superlogic urzekł mnie prostotą Niestety ma niewymienne lożyska (zintegrowane z miskami) więc cieszę się ze nie będzie intensywnie eksploatowany. Z tematu osłonki do korby pozwolił kompromisowo wybrnąć Rockring Boba Girvina (nie razi jak plastik

Korba wyposażona w koronki 42-32-20 (niestety fd średnio radzi sobie z przeskokiem 20-32) kaseta 12-32, czyli mega miękki zestaw przełożeń, hamownia Avida z równoległym prowadzeniem (rozważana konwersja na Vki XT), zmieniarki XT, Marcok DH3, kółka na piastach XT i Mavicach 222
Kilka szybkich strzałów: