Yoł .... jak zobaczyłem brudasa w stercie złomu ....
Wygrzebałem, przytuliłem......
Jest piękny, majestatyczny jak poranna różowa pianka, a jednocześnie sztywny i mocny.
Z racji tego iż nie zbieram rowerów bo to już mnie nudzi a koronnym jest do tej pory Kuwahara Jaguar, ten będzie jednak drugi w kolekcji, jako rarytas i ciekawostka, gdyż stan jego jest po prostu ....świetny.
Oczywiście dopóki się nie sprzeda dobrze .
Na razie fotki z biegu, rower będzie dokładnie oczyszczony, przesmarowany, zrobiony na błysk, jak wymieniona wcześniej Kuwahara.
Re: Schauff Highvoltage
#3TY ŻYJESZPiotr pisze:Yoł .... jak zobaczyłem brudasa w stercie złomu ....
Patrząc na pogode to już jesień.
Ciekawostke jaką można zauważyć w rowerach z tamtych czasów to bardzo szerokie obręcze ok 30 mm , które teraz wracają do łask, czyli co ? wszystko już było, nic nas już nie zaskoczy w rowerówce, no chyba ze rower bez kół ramy i osprzętu .
A propo mam nadzieje że zwróciliście uwagę na ramę, bo tylko dlatego ten rower zwrócił moją uwagę, a nie tylko że ma oszprzęt komletny XCT i nie można go znaleźć w internecie co jest tym bardziej ciekawostką .
No i oczywiście wiecie dlaczego rurki są tylko po prawej stronie podgięte .
Ciekawostke jaką można zauważyć w rowerach z tamtych czasów to bardzo szerokie obręcze ok 30 mm , które teraz wracają do łask, czyli co ? wszystko już było, nic nas już nie zaskoczy w rowerówce, no chyba ze rower bez kół ramy i osprzętu .
A propo mam nadzieje że zwróciliście uwagę na ramę, bo tylko dlatego ten rower zwrócił moją uwagę, a nie tylko że ma oszprzęt komletny XCT i nie można go znaleźć w internecie co jest tym bardziej ciekawostką .
No i oczywiście wiecie dlaczego rurki są tylko po prawej stronie podgięte .
Fajny jest ten kogut.
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Nareszcie kawał fajnego retro bez błyskotek i xtr 😃 Śliczny!
skolioza, Wazy podobnie jak sredniej klasy 29er)
GT RTS3 ,Diamond Back Response Sport ,Kastle Randonne ,Marin Eldrige Grade ,Mammoth RC 201 ,Wheller 3600 ,Specialized S-Works M2 ,Merida Scultura 909, Cannondale Super V 2000 ,Soundance Titanal ,Cbike
Miałem kilka schauffow na handel i każdy bez względu na osprzęt ważył gruubo ponad 13 kg. Chyba Soro miał elevatora schauffa . Pisał na forum , że rama straszny kloc.
a kto powiedział ze ma być lekko ? lekkie to mam szosówki , a roer na szpan ma wyglądać hehehehe , kogo obchodzi waga w retro
"Różowowy" fajowy
Zawsze jak zobaczę taki sprzęt z adnotacją " znalazlem w stercie zlomu" to się zastanawiam gdzie są te sterty
Ale mam widocznie za maly forumowy staż żeby wiedzieć
Zawsze jak zobaczę taki sprzęt z adnotacją " znalazlem w stercie zlomu" to się zastanawiam gdzie są te sterty
Ale mam widocznie za maly forumowy staż żeby wiedzieć
swojego czasu ...parę lat dobrych temu w Stanach był trend na rózowe rowerki do sportow extremalnych.
Mnie jakoś kolor ten nie razi, no powiedzmy jesli by to była damka miejska to ok , babski rower, ale w tym przypadku jestem na tak !.
Mnie jakoś kolor ten nie razi, no powiedzmy jesli by to była damka miejska to ok , babski rower, ale w tym przypadku jestem na tak !.
no właśnie, zaczyna się czas na odrobienie tego rowerka i pośmiganie nim po górkach ...... mam na oku piękną trasę na Police, szeroką, wygodną
Wiecie że w okresie przedwojennym, kolor różowy nalezał do dżentelemenów, a niebieski do panienek ? więc mocne chłopaki śmigają na różowych, a panienki . . . . jak kto woli . . . . . .
Dzisiaj spojrzałem na rower i pomału zaczynam sie przyzwyczajać.
Dzisiaj spojrzałem na rower i pomału zaczynam sie przyzwyczajać.
fajny taki mocny oldshool
fajne te ramy tylko te rozmiary ja to bym musiał siodełko na górnej rurce zamontować żeby sięgnąć do pedałów
fajne te ramy tylko te rozmiary ja to bym musiał siodełko na górnej rurce zamontować żeby sięgnąć do pedałów
Prezentuje sie solidnie, ma charakter ten mtb. Czuc retro na kilometr.
GT RTS3 ,Diamond Back Response Sport ,Kastle Randonne ,Marin Eldrige Grade ,Mammoth RC 201 ,Wheller 3600 ,Specialized S-Works M2 ,Merida Scultura 909, Cannondale Super V 2000 ,Soundance Titanal ,Cbike
Odgrzewam temat.
Sprawa dojrzała do tego iż zaczęło się doklejanie komponentów.
Części będą plus minus w epoce pasujące do ramy, nie koniecznie homologicznie, ale to co mam po prostu, żeby grało ze sobą .
Rower będzie służył? ale to się okaże, jak rower będzie się sprawował w terenie, jeśli podjazdy będą na nim sprawnie szły to być może będzie to rower na maratony, na które mam ochotę . . .wrócić - no jest taka szansa, ale w duchu retro.
Takie są plany , co wyjdzie , się okaże . . . .
Sprawa dojrzała do tego iż zaczęło się doklejanie komponentów.
Części będą plus minus w epoce pasujące do ramy, nie koniecznie homologicznie, ale to co mam po prostu, żeby grało ze sobą .
Rower będzie służył? ale to się okaże, jak rower będzie się sprawował w terenie, jeśli podjazdy będą na nim sprawnie szły to być może będzie to rower na maratony, na które mam ochotę . . .wrócić - no jest taka szansa, ale w duchu retro.
Takie są plany , co wyjdzie , się okaże . . . .
Pewnie wiecie, ale ja wczoraj na aliexpress widziałem stare retro stroje ( grup kolarskich z lat 90 tych, ale nie tylko ). Oczywiście wzór stary - stroje nowe ;) Od wyboru do koloru. 15 dolców ( np. góra ) 30 dolców max komplet. ( Banesto, Morotola, Mercatone Uno - fajny różowy ;) itp itd )skolioza pisze:szukaj różowo-seledynowej lycry dla pełnego retro looku
Mam koszulkę wpadającą w fiolet.skolioza pisze:szukaj różowo-seledynowej lycry dla pełnego retro looku
Już kiedyś pisałem, przed wojną różowy kolor był dla gentelmenów, a niebieski dla panienek zarezerwowany, a ja stary jestem wiec mi to nie przeszkadza