Ktoś może próbował zdemontować przełącznik servo wave? Da się wogóle? Chodzi o tę śrubkę zaznaczoną na żółto.
a w celu jakim?? wykrec dzwignie, to zobaczysz jak to jest przymocowane, wyjac sie da napewno, tylko mozliwe ze jest np na loktite, lub ma zaklepany gwint, to zasadniczo obraza krzywka, wiec jakos musi byc do niej dosc sztywno przymocowane
Tak w celach poznawczych :) O loctite raczej nie ma mowy bo się obraca, jest tam jakaś podkładka i sprężynka ale co z tym zrobić to nie wiem i czy się da wogóle.
Musiałbyś w jakiś sposób przytrzymać wielokrzywkę, na której opiera się linka i spróbować wykręcić śrubę. Z tym, że wymontowanie tego dziadostwa absolutnie nic nie da (poza zyskaniem kilku gram) bo w najniższej pozycji linka chyba i tak się nie opiera o wielokrzywkę - więc jak ją wyjmiesz, to nic się nie zmieni.
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Śruba prawdopodobnie wkręcona jest w krzywkę - jak się ją przytrzyma, to powinno się dać wykręcić śrubę.
Jeśli wszystko jest zanitowane (w co wątpię), to raczej się tego bez rozwiercania nie ruszy.
Jeśli wszystko jest zanitowane (w co wątpię), to raczej się tego bez rozwiercania nie ruszy.
ale to nie jest żaden przełącznik z tego co pamiętam,a i klamki sa sprzed ery Servo Wave
jak mnie pamięć nie myli to śruba która jedynie reguluje położenie klamki względem obudowy a więc i kierownicy (ludzie z małymi lapkami mogą pozycję spoczynkową klamki sobie zbiżyć do kiery)
jak mnie pamięć nie myli to śruba która jedynie reguluje położenie klamki względem obudowy a więc i kierownicy (ludzie z małymi lapkami mogą pozycję spoczynkową klamki sobie zbiżyć do kiery)
Właśnie - przecież ta "krzywka" nie podpiera linki, tylko ruchomą część klamki.
Tym bardziej wymontowanie tego nic nie da, poza paroma gramami masy.
Tym bardziej wymontowanie tego nic nie da, poza paroma gramami masy.
ale w nowszych na bank to powoduje wysuniecie krzywki na ktorej sie linka opiera hmm, jutro sprawdze w tych co mam
Myślałem, że to servo wave :) sorry. Ale dzięki za trop z tym gwintem, więc jednak pewnie będzie na loctite.
W sumie nie chodzi o odchudzenie, zostały mi klamki bez manetek więc chciałem coś z nimi zrobić.
W sumie nie chodzi o odchudzenie, zostały mi klamki bez manetek więc chciałem coś z nimi zrobić.