Wady zalety 29. Opinie od użytkowników.
wady ...... na samym poczatku "optyka "szeroko pojeta ;)Retromen pisze:Wady zalety 29. Opinie od użytkowników.
Ja przeciwnie ;) uwazam ze wszystkiego trzeba sprobowacRetromen pisze: Ogólnie jestem wrogiem nowinek a 29
I tu może leży kompromis. Mądre słowa.marcin74 pisze:
Ja przeciwnie ;) uwazam ze wszystkiego trzeba sprobowac
z tym ze ich niewatpliwa przewage nad retro mtb nie oceniam na zasadzie wad/zalet
Tak się nie da. Zawsze będzie jakieś ale.Retromen pisze:Właśnie ile trzeba przeznaczyć żeby mieć spokój ducha)
No, powiem że święte słowa w tej drugiej części. Choć optyka z części pierwszej to kwestia gustu. Ja już 29erów przemieliłem HT trochę, a po super pozytywnych doświadczeniach z nimi ęduro on board też jest, i to w normalnym rozmiarze koła czyli 29 i to wungiel. Oczywiście nasze pasje retro muszą być małokichowe no bo nie da się inaczej, ale uparte twierdzenie że małokichowe kółeczko daje radę wobec współczesnych 29rowych normalnych konstrukcji to heroiczna obrona jasnejhory. To jak udawadnianie, że Duży Fiat, do którego mamy gigantyczny sentyment nawet ten licencjonowany z pionowymi pozycjami w normalnym użytkowaniu ma cokolwiek do powiedzenia nawet wobec takiego nowego Fiata Tipo - bez sensu, rozgraniczmy to proszę.marcin74 pisze:wady ...... na samym poczatku "optyka "szeroko pojeta ;)Retromen pisze:Wady zalety 29. Opinie od użytkowników.
zalety ...... same zalety...mysle jednak ze na tym forum nie ma to zadnego znaczenia
Znam Marcina na tyle że wiem, że użytkowość roweru postrzega przez pryzmat efektywności na zawodachRetromen pisze:I tu może leży kompromis. Mądre słowa.marcin74 pisze:
Ja przeciwnie ;) uwazam ze wszystkiego trzeba sprobowac
z tym ze ich niewatpliwa przewage nad retro mtb nie oceniam na zasadzie wad/zalet
Gadasz jak mój 67 letni ojciec. Po co mu lepszy rower jak on tylko na działkę jeździskolioza pisze:W takich warunkach lepiej mi się jeździło na 26" A że las mam pod nosem to i 29" mi nie potrzebne
Widzisz, błędnie zinterpretowałeś moją wypowiedź....Bart pisze:Gadasz jak mój 67 letni ojciec. Po co mu lepszy rower jak on tylko na działkę jeździskolioza pisze:W takich warunkach lepiej mi się jeździło na 26" A że las mam pod nosem to i 29" mi nie potrzebne
Małe koło nigdzie lepiej się nie sprawdza, i wiem co mówię.skolioza pisze:lepiej sprawdza się 26"
Bart oprocz kola potrzebna i noga ;) o technice nie wspomneBart pisze:Małe koło nigdzie lepiej się nie sprawdza, i wiem co mówię.skolioza pisze:lepiej sprawdza się 26"
W przeciwieństwie do Ciebie nie podpieram się frazesami, ogólnikami tylko przytoczyłem konkretne przykłady na przewagę jednego nad drugim i odwrotnieBart pisze:Małe koło nigdzie lepiej się nie sprawdza, i wiem co mówię
Obstawiam, że na 29'' opierdoli samego siebiemarcin74 pisze:obstawiam ze Dyrektor opierdoli ( :) przepraszam za wulgarnosc :) ) Cie gdzie chce na swoich 20 szesciu :)
W sumie od czego mamy DyrektoraBart pisze:Obstawiam, że na 29'' opierdoli samego siebiemarcin74 pisze:obstawiam ze Dyrektor opierdoli ( :) przepraszam za wulgarnosc :) ) Cie gdzie chce na swoich 20 szesciu :)
Cieszy mnie, że masz lepszy.qsik pisze:Stary bez urazy ale Ty z tym swoim Cube to nawet nie wiesz co to dobry 29er...
mój świat się zawalił, a ponad 25 lat w siodle MTB okazało się nic nie warteBart pisze:Jeżeli chcesz w pełni poczuć co może dać jazda na MTB, musisz wsiąść na duże koło.