Mam koła z piastą DT Hugi Compact.Oś z lewej strony jest niekompletna, wygląda o tak:
Powinno być tak:
To że jest czarne a nie srebrne to mało ważne ale jak założę koło z tak zakończoną osią do ramy to nie będzie się to trzymało jak należy, całą robotę będzie robił zacisk a tak być nie może.
Co z tym zrobić by należało?
Jak widać ze zdjęcia. Na końcu osi jest wciskany pierdolnik aluminiowy - na nim siedzi hak ramy. Wala mi się gdzieś Hugi. Wpadnij kiedyś, to zobaczysz w czym rzecz. Tyle tylko, że chyba trzeba by to dać Nusiowi do dorobienia (swoja drogą - sam mam do niego interes - więc może wspólne zamówienie?.
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Właśnie dzwonił Bocian że ma coś takiego tylko nie pod ręką żeby zmierzyć.focker pisze:Jak widać ze zdjęcia. Na końcu osi jest wciskany pierdolnik aluminiowy - na nim siedzi hak ramy. Wala mi się gdzieś Hugi. Wpadnij kiedyś, to zobaczysz w czym rzecz. Tyle tylko, że chyba trzeba by to dać Nusiowi do dorobienia (swoja drogą - sam mam do niego interes - więc może wspólne zamówienie?.
Jutro po południu sprawdzi wymiary i może się okazać że będzie grało.
A jak nie to wtedy zamówimy u Nusia albo podjadę wcześniej do takiego tokarza co nam czasem w pracy dorabia jakieś graty i jego zapytam za ile to podtoczy.
Aaa, mam dla Ciebie koło od Pawła.
Lodzermensch
uuuuu, jak juz corri coś majstruje to znaczy że coś sie dzieje. zapewne rower zlotowy powstaje. swoją drogą szkoda, że juz tak nie składasz bajków bo miałeś na prawdę piękne maszyny w ostatnich latach, zaskar, klein, cilo,,,,
Jak będziesz się wybierać do tokarza, to pamiętaj o mnie :)
Mam jedną specyficzna śrubę do zrobienia.
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Nie wiem czy ten mój ogarnie taki temat ale jakbym jechał to wcześniej się zgadamy.focker pisze:Jak będziesz się wybierać do tokarza, to pamiętaj o mnie :)
Jest jeszcze Łapka ale ja mam uczulenie jak tam mam iść.Wolę już wysyłkowo od Nusia.
Lodzermensch
przecież on już tylko handluje, pewnie to koło opchnie konkurs wygrał rower którego nikt nie widział
No dokładnie, i to jest słuszna koncepcja.snack pisze:przecież on już tylko handluje, pewnie to koło opchnie konkurs wygrał rower którego nikt nie widział
Lodzermensch