Heja! Wczoraj od mekp-a przyszła paczka z taką Koną:
Model pochodzi z 1999 roku i zachował się niemalże w oryginale... i co najważniejsze załapał się jeszcze do wątku RetroMTB . W katalogu stał praktycznie na samej górze. Jedynym modelem z grupy hardtail, który był droższy była Kona Hei Hei. Ceny obydwu modeli jednak różniły się od siebie znacząco ponieważ była to różnica ponad tysiąca dolarów. Nie będę się rozpisywał na temat danych katalogowych. Dla chętnych zamieściłem pod zdjęciem katalogowym link do samego katalogu.
Katalog Kony z 1999 roku dostępny jest pod tym adresem: http://www.retrobike.co.uk/gallery2/d/7 ... ed+_2_.pdf
Stan roweru bardzo fajny... wymaga on trochę pracy i delikatnego wkładu finansowego ale myślę że warto poświęcić mu uwagę.
Jeżeli chodzi o plany to przede wszystkim trzeba zrobić serwis Bombera ponieważ prawa goleń się poci. Mam w planach dopieścić Bombowca estetycznie... polerka korony i podkowy. Poza amortyzatorem trzeba będzie założyć nowe opony bo te które dostałem w pakiecie niestety nie nadają się do jazdy. Do tego wszystkiego linki, pancerze i wsio... można jeździć.
Planów tuningowych na tę chwile nie ma bo rower jest fajnie skonfigurowany i na tę chwilę nie trzeba nic w nim zmieniać na lepsze.
K O N A - Kula '99
#1Ostatnio zmieniony 2014-12-15, 22:41 przez Skeevo, łącznie zmieniany 6 razy.
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900