Nowy psotnik na forum

Witam

Jestem nowy na forum, a ponieważ już nawarzyłem piwska za wepchnięcie się na krzywy ryj w dział sprzedaży, przeto przepraszam i zaczynam oficjalnie.

Jestem Piotr i mam nadzieję złowić coś z retro sznytem na tym forum.
No i popodziwiać rowerki z poprzedniej epoki, bo pomimo młodego wieku jestem nastawiony na NIE co do nowości.

Wszystkich wkurzonych w temacie sprzedażowym przepraszam.
Jak to się mówi, co nagle to po diable.

Pozdrawiam forumowiczów.
jackhammeR

No coś się tam powoli wykluwa, ale na razie z pieniędzmi trochę gorzej więc...
Oględnie mówiąc mam fioła na pkt Corratec'a, więc prawdopodobnie nowy batmobil powstanie w oparciu o ramę tej firmy (może stary superbow?) To mój poprzedni rower i pierwszy na którym miałem poważny wypadek.
Rower poszedł do kasacji podobnie jak moja ręka. Ręke zaleczyłem, rower niestety nie przeżył spotkania z blachosmrodem (moje potoczne określenie na samochód:))).

Jako że, podobnie jak większość tutaj forumowiczów, uważam, że gdyby shimano robiło sprzęt na poziomie campagnolo, albo przynajmniej swoim z lat 90-tych, to nie miałoby sobie równych. A tak, wypada tylko szukać nieco starszych szpejów.
Okres jarania się nowościami przeszedł mi dość szybko (a finansowo również nie zawsze można sobie pozwolić na swoje szaleństwa) tak więc powoli zacząłem się zwracać w kierunku starszych, i jak widać lepszych, rzeczy.
jackhammeR

Witaj!

Z tą jakością Shimano na przestrzeni lat to nie wiem jak jest szczerze mówiąc, jeśli nie było takiego tematu to można by go założyć, pewnie zawierałby wiele ciekawych spostrzeżeń.

A co do starych Bowów, to nie żebym miał z tym coś wspólnego, ale w dziale sprzedam jest jeden taki ;]

Śląskie a dokładniej? Bo to spore województwo jak wiesz, moje miasto też się w nim mieści choć ze śląskiem nic wspólnego nie ma ;]
Allegro, Alpinestars, Breezer, Corratec, Kuwahara, Rocky Mountain.

Obrazek