Re: Scott Pro Evolution 1992

Rower prawie złożony, zabrałem się za linki/pancerze i połaczenie tego wszystkiego, ale natknąłem się na problem. Może Wam znany? Chodzi o cantilivery. Dawno tego szajsowego patentu nie ustawiałem, ale już mi się przypomniało jakie to było upierdliwe. Jednak nie chodzi mi o ustwienie klocka co o naciąg sprężyn. Nie da się ich odwrotnie wsadzić bo mają różnej długości zaczepy, więc założone są odpowiednio. Wkłądam w najbardziej skrajne otwory zarówno w widelcu jak i ramie (po 3 otwory) jak i w samych cant - w środku są po 2 otwory. A pomimo są minimalnie naciągnięte, na tyle słąbo że z linką pancerzem i klamką w ogóle nie mają siły odbić. Obracają się na trzpieniach oczywiście bez oporów. Sprężyna straciła siłę po latach czy cu? Sam już nie wiem o co może chodzić. Szukać innych sprężyn czy jak? Kojarzycie problem?
PŁACĘ ZŁOTEM ;-) Tioga Psycho K Skin Wall; Mostek ahead srebrny ControlTech mocowanie kiery na jedną śrubę, 1i 1/8 cala ,120mm

Dzięki Panie wielkie ! Dokładnie o to chodziło. Hample nowe, ale te części się w nich rozpadają na drobne w pudełkach więc pewnie sprężyny były pozamieniane.
PŁACĘ ZŁOTEM ;-) Tioga Psycho K Skin Wall; Mostek ahead srebrny ControlTech mocowanie kiery na jedną śrubę, 1i 1/8 cala ,120mm

No to rower w końcu złożony. Całość zajęła ponad 10 lat. Oststni fant, mostek 120mm Control Techa kupiony w zeszłym roku. A mróz mnie w końcu zmobilizował do złożenia ;-) Od razu dodam, nigdy nie lubiłem tej foto manii z wyciąganiem sztycy w kosmos a mostka dawania tak że można by gryźć zębami oponę ;-) Jest ustawiony tak jak mnie na nim się wygodnie siedzi, choć wygod na starych rowerach do współczesnych to przesadne stwierdzenie, te stare MTB były tragiczne ;-) Updejtuję teraz współczsnego HardTaila na którym pomykam to wrzucę dla porównania, podobnie zestawię to z moim szwędurkiem elektrycznym, też zresztą od Scotta, ciekawie to będzie wyglądało ;-)
Załączniki
Scott_Pro_Evolution_gotowy (6).jpg
Scott_Pro_Evolution_gotowy (6).jpg (2.37MiB)Przejrzano 93 razy
Scott_Pro_Evolution_gotowy (4).jpg
Scott_Pro_Evolution_gotowy (4).jpg (1.65MiB)Przejrzano 93 razy
Scott_Pro_Evolution_gotowy (1).jpg
Scott_Pro_Evolution_gotowy (1).jpg (2.09MiB)Przejrzano 93 razy
Scott_Pro_Evolution_gotowy (2).jpg
Scott_Pro_Evolution_gotowy (2).jpg (1.73MiB)Przejrzano 93 razy
Scott_Pro_Evolution_gotowy (5).jpg
Scott_Pro_Evolution_gotowy (5).jpg (3.53MiB)Przejrzano 93 razy
Scott_Pro_Evolution_gotowy (8).jpg
Scott_Pro_Evolution_gotowy (8).jpg (2.96MiB)Przejrzano 93 razy
Scott_Pro_Evolution_gotowy (9).jpg
Scott_Pro_Evolution_gotowy (9).jpg (1.62MiB)Przejrzano 93 razy
Scott_Pro_Evolution_gotowy (10).jpg
Scott_Pro_Evolution_gotowy (10).jpg (3.03MiB)Przejrzano 93 razy
Scott_Pro_Evolution_gotowy (11).jpg
Scott_Pro_Evolution_gotowy (11).jpg (2.95MiB)Przejrzano 93 razy
Scott_SuperEvolution_1992.jpg
Scott_SuperEvolution_1992.jpg (158.2KiB)Przejrzano 93 razy

Ale bomba. Tak trzeba żyć :)
Organizujemy jeszcze konkursy na Rower Roku? :D
Nie zastanawiałeś się tylko czy nie wrzucić jednak gum do Maga? Nawet na spróbowanie jak to wygląda?
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/

Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .