chris king zawsze się chwalił wagą sterow poniżej 100g. ale to bez śruby i topcapa, a oryginalnie w komplecie jest stalowa śruba, stalowa bieżnia i jest jeszcze plastikowa uszczelka pod topcapem i wychodzi grubo ponad 110g. :)
Powietrze w Krakowie macie ciężkie:)skolioza pisze:kurde, to czemu moje ważą stokilkanaście?
Lodzermensch
YvesMoi pisze:skolioza - moje stery kinga ważą z topcapem i bieżnią grubo poniżej 99g bo bieżnia alu
rogi musza być, ale to zaledwie 43g.
tutaj mam wagę innego koloru ze śrubą i kompletne stery
Obrazek
Obrazek
może na next rok ramka dostanie nowe malowanie na czarno plus grube kontury napisów pomarańczowe i odmalowany wideł. strasznie mi się ten kolor w głowie podoba takie zestawienie. ale obecnie jest - tego nie widać na foto - kolor ramki czarny metalik, a a z innej perspektywy jak się paczy to taki palony ciemny mega ciemny oliwkowy wpadający w gówniany. fajny efekt w słońcu, widelec też taki jest dlatego szkoda mi bo to oryginalny kolorek. w katalogu jest nazwany Green Pearl Hyper - Highlight (GPH) a wszystkie "Hyper - Highlight" są dwukolorowe, podobnie jak malował KLEIN :D
takie było założenie, że ma być ciemna bestia, a uwage ma przykuwać jeździec, który będzie propagował stylówę na pedryllo-kolorello!
Wyślij ramę do Kmaksia, strzeli nowe grafiki.
Lodzermensch
corri, ramkę wysłałem własnie do malowania :D i nie jest to Kmaksiu ale wiadomo do kogo,,,na wiosnę będzie kolorowo.
Kmaksia.cardamon pisze:.corrado1111 pisze:Szkoda że nie do prawdziwego fachowca:)
Kogo masz na myśli ?
Lodzermensch
no to fajnie, ramka i wideł już pomalowane od poniedziałku leżą na poczcie do odebrania, a ja na drugim końcu polski. najlepsze jest to, że nie wiem jak ona wygląda
malarz miał mi zrobić niespodziankę i zrobił, nawet zdjęć nie chciałem oglądać, więc w pn będzie chwila prawdy. mimo, że mam urlop i siedzę w karpaczu to myślami jestem podczas otwierania prezentu :]
no własnie nie lubię takich niespodzianek i wolę jak się ustali co i jak ma być zrobione
ale cóż klient sie uparł i co Pan zrobi
najwyżej się weźmie pod piaskarkę i pojedzie ponownie ramę do zera
ale mogę zapewnić że różowego tam brak
ale cóż klient sie uparł i co Pan zrobi
najwyżej się weźmie pod piaskarkę i pojedzie ponownie ramę do zera
ale mogę zapewnić że różowego tam brak
nie, tylko pedały będą różowe.
Reszta czarna.
Reszta czarna.
Moje skromne dzieła: -> http://rpk.ehost.pl/wp/kategorie/rowery/
Yves przerwij ten urlop 
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'96 Cannondale M500
'97 Cannondale M900
'98 Cannondale F1000
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'96 Cannondale M500
'97 Cannondale M900
'98 Cannondale F1000
też jestem ciekaw
a może my odbierzemy? i z Karpacza możesz wracać przez Łodź
a może my odbierzemy? i z Karpacza możesz wracać przez Łodź
nono,,,,himayer tak jak ustalaliśmy poeksperymentował z cukierkowymi kolorami. żółty i czerwony jak zwykle wypadają świetnie, ciekawostką jest tylny trójkąt gdzie mamy miodowy/candy orange. takie zestawienie jest wymagające żeby dopasować komponenty. nastawiony byłem i jestem na czarne szpeje, no może jakiś dodatek w kolorkach ramy. widelec jest żółty jak główny trójkąt ramy z główką. ogólnie jestem bardzo na tak! więc dzięki himayer.
pierwsze przymiarki jutro,,,
https://picasaweb.google.com/1150353714 ... leM5002015#
pierwsze przymiarki jutro,,,
https://picasaweb.google.com/1150353714 ... leM5002015#
fajne jest przejście z candy orange w czerwony, jest idealne, bezbolesne, delikatne i bardzo trafne. za to ten zgrzyt czerwony-żółty jest dość wulgarny i bezczelny :P
no dobra to co myślicie (ja jestem ciągle w szoku) iść w czarne szpeje czy próbować coś z kolorami?
no dobra to co myślicie (ja jestem ciągle w szoku) iść w czarne szpeje czy próbować coś z kolorami?
Moja wizja jest taka żeby czarne elementy przerzucic na strone kokpitu i koloru zóltego a na przestrzeni środkowej i tylnej pokombinowac z kolorami i anoda srebrną :)Miśki koniecznie
tak dotarło, nie zauważyłem na pierwszy rzut oka, a miałem opcję sprawdzenia przed odbiorem. w czasie transportu pewnie,,, fak!
wątpię, to najbardziej newralgiczne miejsce, drugiego życia nie mam, a tym bardziej że to ma być (miał być) sztywniak do ścigania xc i różne takie wygłupy. na zimno czy na ciepło jak się to naprostuje to już straci swoje sztywne właściwości. oczywiście każda próba regeneracji może zakończyć się niepowodzeniem - pęknięcie. to tak na chłopski rozum. smutek mnie ogarnia i rozpacz.