Psychodeliczny rower

Cześć i czołem. Jestem w trakcie renowacji mojego roweru. Jak na razie ukończyłem go w 80 %. Już prawie wszystko jest teraz, tak jak oryginalnie było na Shimano Deore LX M550, jedyne czego nie mam to piast i kasety, ale mimo to wszystko fajnie ze sobą współpracuje. Nowa kierownica, rogi, opony, obręcze, siodełko, oczywiście wszystko retro, może poza sztycą. Jeszcze zostało mi do zrobienia: wymiana pedałów na jakieś srebrne metalowe, nowe linki, serwis piast, ogólna regulacja wszystkiego i polerka. Każda część po kolei była przeze mnie rozkręcona do najmniejszej śrubki, wymienione smary, łożyska. Dzisiaj była pierwsza jazda testowa... no i w sumie jestem bardzo zadowolony z mojego dzieła. Wrzucam jedno zdjęcie, byście zobaczyli jak na dzień dzisiejszy wygląda rower.
https://plus.google.com/photos/11580130 ... 8092435130
Całą galerię picassy wrzucę, gdy już wszystko będzie w 100 % ukończone :P. Piszcie czy się podoba i co ewentualnie byście zmienili, lub dodali. Sztyca raczej zostaje, bo jest wygodnie przez to, a rower ma być na dłuższe wycieczki po asfalcie. Jeszcze mała prośba na koniec. Nie wiem co to za marka, nie ma żadnych kalkomanii na ramie, jedynie jest naklejka na główce ramy "DC", poza tym co można jeszcze powiedzieć, to rok produkcji 1991-1992, rury Tange MTB Butted i Oversize. Jak ktoś wcześniej widział coś podobnego niech da znać, malowanie jest charakterystyczne.
Ostatnio zmieniony 2015-02-14, 20:12 przez Jaro, łącznie zmieniany 1 raz.
Specialized
Cilo