Witam. Napotkałem na taki rower. Możecie mi podpowiedzieć czy to zwykła marketówka czy coś fajnego? Jest na altusie. Pozdrawiam i będę wdzięczny za każdą wskazówkę. Pozdrawiam serdecznie. Roman.
W sumie chciałbym zasięgnąć również opinii co do tej ramy scott. To faktycznie scott jeśli tak to jaki? Nie udało mi się znaleźć w katalogach.
jeśli chcesz dobry rower czy to nowszego typu czy retro to zapomnij to są śmieci marketowe , nie wspominajac o tym iż sprzedawanie takiego śmiecia z naklejką ...nazwą renomowanego producenta to juz przestępstwo.
napisz swoej granice budżetowe to pewnie chłopaki zaraz zasypia Cie propozycjami normalnego sensownego roweru na przyzwoitych komponentach
tu masz np sprawdzonego sprzedawce co i pogadać mozna
http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=19946846
i rowery w miare przyzwoite
napisz swoej granice budżetowe to pewnie chłopaki zaraz zasypia Cie propozycjami normalnego sensownego roweru na przyzwoitych komponentach
tu masz np sprawdzonego sprzedawce co i pogadać mozna
http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=19946846
i rowery w miare przyzwoite
Nie chciałbym żeby sam zakup kosztował mnie dużo więcej niż 300, maksymalnie na chwilę obecną 400. Szukam czegoś fajnego z dobrym stosunkiem jakość-cena. Myślicie, że coś sensownego da się do tej kwoty ogarnąć? Jeśli nie to jeszcze poczekam z zakupem.
Za te pieniądze to multum. Wiadomo że większość tych rowerów wymaga wymiany linek, łańcucha, kasety jak trzeba, zębatek rzadko no i full serwisu do ostatniej śrubki i po tym rower chodzi jak nowy z salonu. Jak masz amortyzator to i zmiana smaru, oleju, oringów a do tego trzeba sie sie troche bardziej znać. Ale za te pieniądze to raczej ciężko dostać sprzęt z dobrym amortyzatorem.
Unikaj rowerów "skundlonych" czyli rower rok np. 1998 a tylna przerzutka, przednie koło czy inny element wymieniony na nowszy i co gorsza najtańszą tandete. Szukaj najlepiej roweru z jednolitą grupą i spójnego rocznikowo, ramy cr-mo lub aluminium, uważaj na rowery markowe a najniższe modele np trek 820. Marka znana i wgl fajnie a rower to beton na stali hi-ten gdzie można mieć stevensa, kastle, univega czyli marki ,których pewnie nie słyszałeś a mają dobre rowery na dobrych rurkach. Zazwyczaj rowery z znaczkiem i pseudo amortyzatorem osiągają zawrotne ceny.
Pozdrawiam poznaniaka z poznańskiego RTE i w związku z tym polecam szukać roweru z wystawki na starej rzeźni na garbarach w niedziele do 12, widziałem tam kilka fajnych rowerów w tym centuriona, gt karakoram, a sam kupiłem ale naprawde rzadko da rade części trafić fajne np. Licznik cateye mity 2.
Unikaj rowerów "skundlonych" czyli rower rok np. 1998 a tylna przerzutka, przednie koło czy inny element wymieniony na nowszy i co gorsza najtańszą tandete. Szukaj najlepiej roweru z jednolitą grupą i spójnego rocznikowo, ramy cr-mo lub aluminium, uważaj na rowery markowe a najniższe modele np trek 820. Marka znana i wgl fajnie a rower to beton na stali hi-ten gdzie można mieć stevensa, kastle, univega czyli marki ,których pewnie nie słyszałeś a mają dobre rowery na dobrych rurkach. Zazwyczaj rowery z znaczkiem i pseudo amortyzatorem osiągają zawrotne ceny.
Pozdrawiam poznaniaka z poznańskiego RTE i w związku z tym polecam szukać roweru z wystawki na starej rzeźni na garbarach w niedziele do 12, widziałem tam kilka fajnych rowerów w tym centuriona, gt karakoram, a sam kupiłem ale naprawde rzadko da rade części trafić fajne np. Licznik cateye mity 2.
Za 3-4 stówki to na wiosnę kupisz bardzo dobry rower od Wrocławiaków.
Czasem opis odbiega mocno od stanu więc zapytaj tutaj nas to trochę pomożemy ale za taką kasę bedzię fajny rower do codziennej jazdy.
Czasem opis odbiega mocno od stanu więc zapytaj tutaj nas to trochę pomożemy ale za taką kasę bedzię fajny rower do codziennej jazdy.
Lodzermensch
http://allegro.pl/retro-gary-fischer-mo ... 81972.html
ten jest całkiem sobie amora wywalic na bombera i smiganko
ten jest całkiem sobie amora wywalic na bombera i smiganko
No na Kleina to bym nie liczył:)erka1992 pisze:A kleina albo jakies ladne gt jestem w stanie dostac do tej sumy?
GT to pewnie się jakieś znajdzie jak na wiosnę nazwożą rowerów.
Lodzermensch
W takim razie chyba nie pozostaje mi nic innego jak uzbroić się w cierpliwość. Jednakże, gdyby ktos napotkal na fajne ogloszenie to będę wdzięczny za informację. Pozdrawiam i dzięki za zainteresowanie tematem.
Jakim?erka1992 pisze:Co sądzicie o takim sprzęcie? Warty zainteresowania? No i co to za model z mocowaniem hamulca pod ramą?
Lodzermensch
składak - zasadniczo przemieszany epokowo więc sporo do wymiany jeśli miałby być czymś więcej niż przyrządem do jeżdżenia
cześć
misiu
jeśli jeszcze nie kupiłeś nic od Liska
http://olx.pl/oferta/rower-gorski-mongo ... 679f8a203f
ciekawe
o psia mać
już sprzedane...
misiu
jeśli jeszcze nie kupiłeś nic od Liska
http://olx.pl/oferta/rower-gorski-mongo ... 679f8a203f
ciekawe
o psia mać
już sprzedane...
centurion accordo gt '88, gary fisher big sur '99, trek singletrack 950 '95, romet-universal '82, centurion-ritchey '90-91, nishiki bombardier '94, peugeot black rock '90, univega dual action-pro '96, koga-miyata traveller '91/ ramy; wheller 6600 '93, centurion accordo '87, katrga dx '90 /było: muddy fox courier comp '92, peugeot mackenzie '92, giant cold rock '90, '91, '92,
jak nic nie kupiłeś zobacze co umnie jest do 400zł jak coś to puszcze ci pm
Masz problem ze swoim rowerem. Serdecznie zapraszam Serwis rowerowy Łódź ul Zapolskiej 31
wyglada na stare GT , ale .... przemalowanych rowerów z zasady sie nie kupuje , cholera wie skad one są , no i osprżet doklejony tak aby sie kręciło.erka1992 pisze:Co sądzicie o takim sprzęcie? Warty zainteresowania? No i co to za model z mocowaniem hamulca pod ramą?
za 4 s tówy to kupisz klasyczny ładny rower, a Ty wkółko wklejasz jakies śmieci
Fakt nic szczególnego jeszcze nie wkleiłem... Jeśli mielibyście jakieś propozycję to będę wdzięczny.
centurion accordo gt '88, gary fisher big sur '99, trek singletrack 950 '95, romet-universal '82, centurion-ritchey '90-91, nishiki bombardier '94, peugeot black rock '90, univega dual action-pro '96, koga-miyata traveller '91/ ramy; wheller 6600 '93, centurion accordo '87, katrga dx '90 /było: muddy fox courier comp '92, peugeot mackenzie '92, giant cold rock '90, '91, '92,
Dałbyś za to dwie paki i jeszcze byś na tym jeździł?:)dovectra pisze:http://olx.pl/oferta/rower-gorski-mtb-n ... c150289e84
fikuśny
markeciak
ale fikuśny...
Lodzermensch
Czy te opony to nie kultowe Panaracer Magic? Jeżeli tak to wartość opon przekracza wartość roweru
Stawiam na Kendy kartoflane.Radziej pisze:Czy te opony to nie kultowe Panaracer Magic? Jeżeli tak to wartość opon przekracza wartość roweru
Lodzermensch
jak paczę
na te cruisery.... za tyle kasy...
to do lansu
i ładniejsze, i przyjemniejsze
i tańsze....
jak napisalem ciekawostka, marketowa...
no i składak
na te cruisery.... za tyle kasy...
to do lansu
i ładniejsze, i przyjemniejsze
i tańsze....
jak napisalem ciekawostka, marketowa...
no i składak
Temat chwilowo nieaktualny gdyż stalem się posiadaczem dwóch wydaje mi się że fajnych sprzętów... Niedlugo poproszę was o dokladne zindentyfikowanie co to za modele i z ktorego roku pochodzą. Dzięki za zainteresowanie moim tematem.