Witam serdecznie. Michał jestem
Zakupiłem kilka dni temu stary rower Giant Boulder 400. W internecie nie znalazłem zbyt wielu informacji na jego temat. Mam nadzieję, że jako fachowcy odpowiecie mi na pytanie - jaki może być rok produkcji tego sprzętu?
Kurczę, wstyd bo powinienem wiedzieć ale te Burdle to tak mało się różniły na przestrzeni lat że teraz nie pamiętam.Jakaś końcówka 90-tych albo początek 2000 jakoś.
Lodzermensch
Można je gdzieś znaleźć w internecie?corrado1111 pisze:Prędzej przeglądając katalogi
http://www.bikestats.pl/rowery/Banana-R ... 17233.htmlcorrado1111 pisze:zacznij tak od 98.
Czyli w 1997 r. już były Bouldery 400, ale czy w tym kolorze?
Bouldery były chyba i wcześniej, tylko ten już ma V-brejki to jakiś późniejszy.To jedne z najniższych modeli w katalogu niestety.
Lodzermensch
Jak tak to spoko ;)michal_k pisze:Z wysyłką ok. 200 zł.Bart pisze:Ile za to dałeś ?
Dobra cena?
ja miałem alu rame ,,,piekną , ładną i na pierwszej jeździe wciąl sie łańcuch pod korbe .... i szlag mnie trafiał i sprzedałem .
Mialem Bouldera 520 rocznik 1998, osprzet nieco wyzszy, ale jeszcze na cantach. Bouldery dostaly vki w 1999.
Czyli rocznik 1997 dla roweru przedstawionego na tej stronie:polonezGLE pisze:Bouldery dostaly vki w 1999.
http://www.bikestats.pl/rowery/Banana-R ... 17233.html
jest nieprawidłowy? Ten Boulder rzekomo z 1997 r. też ma V-ki.
Cytuję właściciela:
"Rower jest na częściach, które dostał w fabryce 16 lat temu. Nie była wymieniana nawet jedna linka, pancerz, itp. Stery, wolnobieg, korba, suport, piasty nie były nigdy rozkręcane. Części, które udało się zidentyfikować:
Hamulce: C-Star typu v-brake".
Z malowania nie pamiętam żeby był za mojej kadencji w sklepie.Ale w tamtych czasach mało pamiętałem bo żyło się wesoło:)
Lodzermensch
to jest 97 rok corrado byłeś w armi
Masz problem ze swoim rowerem. Serdecznie zapraszam Serwis rowerowy Łódź ul Zapolskiej 31
W katalogu 97 jak pisałem nie znalazlem tego roweru - a katalog to nie broszurka z 3 modelami, tylko książka telefoniczna Poza tym katalogi jakie mam zdają się potwierdzać to co Poldek napisał o wejściu Vek do modelu Boulder - więc to też nie przemawia za 97
No i Corrado w armii wtedy nie był
No i Corrado w armii wtedy nie był