Serwis pedalow LX PD-M550

Czy komus udalo sie przeserwisowac pedaly LX PD-M550? Pytam w ten sposob, bo ramka jest przynitowana na stale do korpusu i nie ma miejsca na normalne klucze, zeby odkrecic kontre i konus od osi. Rozwazam dorobienie kluczy, bo szkoda mi jezdzic na LX-ach z luzami.

Ja wcisnąłem zwykły klucz nasadowy pod kątem, zahaczył się końcówką i dało odkręcić i przykręcić kontrę. Konus odkręcałem i wkręcałem płaskim śrubokrętem wetkniętym przy ściance. Męczyłem się trochę z tym, ale koniec końców idzie to zrobić bez żadnych specjalnych narzędzi :) Tylko tam nie ma żadnej podkładki i skontrowanie tego w odpowiedniej pozycji jest raczej kwestią przypadku (przynajmniej ja to naście razy poprawiałem nim pedał kręcił się lekko ale bez luzu). Tyle, że pierwszy raz w życiu pedał rozkręcałem, może idzie to zrobić bardziej fachowo :)

rozwiercasz nity
gwintujesz gniazda
dajesz śrubki nierdzewki
i już
centurion accordo gt '88, gary fisher big sur '99, trek singletrack 950 '95, romet-universal '82, centurion-ritchey '90-91, nishiki bombardier '94, peugeot black rock '90, univega dual action-pro '96, koga-miyata traveller '91/ ramy; wheller 6600 '93, centurion accordo '87, katrga dx '90 /było: muddy fox courier comp '92, peugeot mackenzie '92, giant cold rock '90, '91, '92,