Włoch z Meksyku

W sumie już od dawna myślałem o MTB na mufkach no i trafiłem na tego Benotto. Rocznik 89 a model?

Obrazek

Obrazek

ALBUM

Jest cały na Exage Trail, jedynie piasty są Joytecha. Ogólnie stan jest całkiem spoko, mało zużyty i praktycznie bez rdzy. Na razie wszystko rozkręcę, wyczyszczę i złożę do kupy. Może jakieś lepsze kółka by się przydały i na pewno siodło, a później postawię go chyba na DX-ie (na thumbach i z kantami MT62). Mostek jest fajny - z wewnętrzym prowadzeniem linki, mufa włoska, sztyca wchodzi 26,2, rozstaw tylnych widełek 122 mm.
allegro
rowerki

skolioza pisze:Miałem takie piasty - na prawdę w porządku biorąc pod uwagę że to nie hi-end
+1

Też uważam tak uważam - nie pozorne ale spisuja się świetnie
SZOSA>mtb

Przednie kółko kręci się super, tylne już gorzej. W zasadzie rower ma być do codziennej jazdy i na długie trasy więc ten wolnobieg mnie nie przekonuje - musi być kaseta.

Co do osprzętu to DX-a pełno więc pewnie na nim go postawię, thumby będą bo akurat mam :) Przez chwilę pomyślałem o Deore II ale bez sensu pakować to do roweru na co dzień.
allegro
rowerki

Ten Jantzen to Ralf Jantzen, chyba jakiś projektant czy designer. Na górnej rurze była naklejka i są jedynie 3 ostatnie litery odbarwione na lakierze :) "...LLO" więc Piemonte to pewnie nie będzie tak jak pisałeś.
allegro
rowerki

Good job! :-)
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900

Nic nie widze w tym linku tylko dresiare z enerdowa i brakujacego czlonka europe.
Tak samo jak w rzeźni. Jak tam ide to czasami są fajne kasety magnetofonowe a zrowerow albo kicha albo cena powala. Widocznie masz ten dar ze cos znajdziesz. Ale tak to juz jest, jak ja bym pojechal na grzyby do lasu to wrocilbym z kleszczem pod pacha.