Oto chyba najlepsze zdjęcie mojego kochanego rowerka i mnie jakie znalazłem. Zdjęcie znalazłem papierowe ,szwagroski mi zeskanował i muszę przyznać ,że jest całkiem,całkiem. Myślę,że jest z 98r bo wydaje mi się,że wtedy byłem z kozicą w Pieninach,poza tym stoi jeszcze na maxisach na których go kupiłem i tu ciekawostka-przyjrzyjcie się-przedni bieżnik z tyłu i odwrotnie...To były czasy,kto by się przejmował takimi bzdurami jak bieżnik-tył się zrobił łysy to zastąpić go trzeba przednią gumą.Poza tym nie było kasiurki na nic.
Rower jest w pełni taki jaki był podczas wyjazdu ze sklepu.Osprzęt acera. Gripy jeszcze mi służą i nie zmienię puki się dobrze sprawują. Najlepsze kiedy wchodzę do sklepu i chcę kasetę siódemkę-miny mają sprzedawcy jakbym przybył z czasów międzywojennych. Teraz rowerek wygląda trochę inaczej,ale mam dużo oryginalnych części i mogę go upodobnić do tego co na zdjęciu.
wygląda istotnie ciekawie, choć bieżnika to ja tam nie widzę który gdzie
oczywiście rury w przekroju prostokątnym podobnie jak most?
jeśli masz jakieś foto (nawet teraźniejsze, ze zmianami) to z chęcią oblookamy ze względu właśnie na detale - ramę, sygnowane komponenty etc...
oczywiście rury w przekroju prostokątnym podobnie jak most?
jeśli masz jakieś foto (nawet teraźniejsze, ze zmianami) to z chęcią oblookamy ze względu właśnie na detale - ramę, sygnowane komponenty etc...
Wybaczcie zbeszczeszczenie
coś znalazłem, jednak ze względu na zużycie,wytarte napisy i zmiany,które wprowadziłem nie będzie wszystkiego widać.Pytajcie.
Postaram się wziąć w najbliższym czasie aparat foto i porobić zdjęcia szczegółów
coś znalazłem, jednak ze względu na zużycie,wytarte napisy i zmiany,które wprowadziłem nie będzie wszystkiego widać.Pytajcie.
Postaram się wziąć w najbliższym czasie aparat foto i porobić zdjęcia szczegółów
spawanie TIG
chyba mam fart. kolega namierzył kolejnego kamikaze u handlarza starymi rowerami ,jaest to ten sam model ,który ja posiadam. Z opisu koleżki wynika,że cały rowerek jest oryginalny ,czyli acerka,u-break,brak ponoć tylko tylnego koła! Przednie mam,więc może zrobi się jednego kompletnego oryginała co w przypadku rowerków Kamikaze nie jest takie proste.
spawanie TIG
to byłoby naprawdę coś! czekamy z niecierpliwością! wątpliwość tylko jedna - jeśli Acera to canti raczej a nie Ubrake....
- Cantilever (dźwigniowy) oczywiście. Zobaczymy czy facet się w sobotę pojawi tam gdzie zwykle bywa. Szczerze to nie mogę się doczekać i czuję się jak mały chłopiec. Muszę ogarnąć nerwy bo facio będzie wiedział ,że mi zależy i cena pójdzie w górę. Swoją drogą to pytanko mam do Was jako znawców tematu. Ile taki 13-14 letni rowerek bez kółka może być wart? Nie wiem w jakim jest stanie,ale przypuśćmy,że wszystko jest sprawne.Nie chcę przepłacić,jednak wiem ,że stare rowery tutaj akurat mają wartość:)
spawanie TIG
bardzo dużo zależy od stanu technicznego i wizualnego
Myślę że taki rower z reki do ręki pójdzie co najmniej parę dych taniej niż na alledrogo, ale ile może to być? wieść gminna niesie (i na forum także niektórzy pisali) że na bazarach to i za 150-200zł można coś wyhaczyć....
Myślę że taki rower z reki do ręki pójdzie co najmniej parę dych taniej niż na alledrogo, ale ile może to być? wieść gminna niesie (i na forum także niektórzy pisali) że na bazarach to i za 150-200zł można coś wyhaczyć....
1. Akurat stare rowerki mtb duzej wartości nie mają
2. Kamikaze oryginał mam ja był na Acerze Predator III srebrno- czerwony w wersji
2. Kamikaze oryginał mam ja był na Acerze Predator III srebrno- czerwony w wersji