Muszę pomalować ramiona w korbie LX. Są wytarte do metalu przy pedałach od butów. Nie chcę malować całych, tylko te wytarte miejsca.
Może ktoś ma jakąś dobrą metodę, jakich środków użyć itd ?
Trochę wstyd napisać, ale ja zrobiłem tak:
-zmatowiłem drobnym papierem ściernym
-pomalowałem czarnym lakierem do paznokci
-wyrównałem drobnym papierem ściernym
-pomalowałem przezroczystym utwardzaczem do paznokci
Mam tak już 2 lata i się trzyma, z tym że używam spd, więc nie ocieram butami o to malowane miejsce.
Wbrew pozorom nawet się to trzyma dość dobrze
-zmatowiłem drobnym papierem ściernym
-pomalowałem czarnym lakierem do paznokci
-wyrównałem drobnym papierem ściernym
Mam tak już 2 lata i się trzyma, z tym że używam spd, więc nie ocieram butami o to malowane miejsce.
Wbrew pozorom nawet się to trzyma dość dobrze
a ja próbowałem polakierować wytarcia sprayem - odcienie wbrew pozorom były różne i - z bliska, ale jednak - było to widać...
Poczekaj z opinią na końcowy efekt.Piotr pisze:jasne, pierdyknij jeszcze brokatem i nie bedzie widać przejścia czarnego w czarny
Jak się nie uda płakał nie będę. Kupię drugie ramiona, albo całą korbę i przełożę blaty.
Nie musisz "pierdykać brokatem" jak na pewno bez żadnej złośliwości zauważył Piotr, wystarczy pomalować bezbarwnym i nie będzie różnicy w odcieniach
Cos podobnego osiagnalem lakierujac sprayem Mnie nie satysfakcjonowalo ale i dalej nie walczylem dlatego ciekaw jestem efektu finalnego i sposobu dojscia do niego jesli bedzie satysfakcjonujacy
Ajajaj...A co na to żona? Nie zorientowała się?Gerwazy pisze: -pomalowałem czarnym lakierem do paznokci
Czarnego nie używa, wiec musiałem zainwestować jakąś piątkę i druga na bezbarwny
Jutro wrzucę foto jak moja korba wygląda po kuracji odmładzającej z przed 2 lat
Jutro wrzucę foto jak moja korba wygląda po kuracji odmładzającej z przed 2 lat
Jak to jest z takimi korbami? Jeśłi z fabryki wyszły malowane to koniecznie muszą takimi pozostać??
Swoje FSA obdarłem z farby, wypolerowałem i dałem do anodowania+grawerka laserem. Wygląda elegancko, odpryski nie powstają.
Swoje FSA obdarłem z farby, wypolerowałem i dałem do anodowania+grawerka laserem. Wygląda elegancko, odpryski nie powstają.
Mój dobry kolega z dawnej pracy kiedys mocno drążył temat anodowania i trochę się w to bawił. Uzyskał gdzieś informacje że części Shimano są wykonane z jakiegoś specyficznego stopu alu i ciężko nadają się do anodowania. Wychodzą na nich brzydkie przebarwienia, są niejednorodne. Miał zrobiąną RF Turbinę na kolor złoty i wyszła extra a z Shimano wychodziła kupa.
Tak wygląda FSA.
Namiaru nie podam ale nie dlatego że nie chcę. Gość to robi przy okazji i raczej niechętnie. Samemu trzeba sobie przygotować powierzchnię a od tego zależy efekt.
Są zakłady które zajmują się anodowaniem i w google coś się znajdzie:
http://www.tadgen.pl/
http://www.pinkbike.com/u/weeze/blog/pimp.html