Witam wszystkich :)
Mam nadzieję, że tu znajdę rozwiązanie mojego problemu, niestety google nie było łaskawe mi pomóc.
W czym rzecz, nie tak dawno temu, wylicytowałem na alledrogo ramkę, GT LTS 1000 (wg autora aukcji, wg mnie to model LTS-1). Według opisu i zdjęcia, rama wyglądała na złożoną i w większości kompletną. Zaryzykowałem i wygrałem aukcje, ramka dotarła ale nie jestem w stanie jej poskładać. Na swą obronę mam jedynie to, że to pierwszy full w moim życiu, i jestem w tym troche zielony. Ile byłem w stanie, tyle poskładałem, ale niestety nie udało się połączyć 2 elementów - górnego wahacza, tego gdzie mocuje się damper z elementem dolnego wahacza - tam gdzie piwoty pod v-brake.
Z reklamówki części od sprzedającego, pozostały elementy widoczne na foto. Niestety nie mogę się połapać jak to skręcić. Wśród części są, 2 śruby imbusowe, pasujące w gniazda części z piwotami, 2 łożyska z tulejkami z gwintem, i parę innych detali.
Ma ktoś jakieś pomysły?
z góry dziękuję i pozdrawiam
Adnnn
fakt, odwrotnie zamontowałem, do zdjęcia.
ale chodzi głównie o te 2 otwory w tej części która jest do góry nogami, tam mają być jakieś łożyska? Te które mam, nie pasują, za duże są, reszta elementów za mała, tak jakby czegoś brakowało.
ale chodzi głównie o te 2 otwory w tej części która jest do góry nogami, tam mają być jakieś łożyska? Te które mam, nie pasują, za duże są, reszta elementów za mała, tak jakby czegoś brakowało.
ja mam tak:
masz gdzies zdjęcie wszystkich elementów które miałeś przed składaniem ? to by troche pomogło, mi sie wydeja że elementy nr 3 to łożyska i powinny iść tam gdzie u mnie są duże łożyska
masz gdzies zdjęcie wszystkich elementów które miałeś przed składaniem ? to by troche pomogło, mi sie wydeja że elementy nr 3 to łożyska i powinny iść tam gdzie u mnie są duże łożyska
parę fotek na szybko, umieściłem w galerii:
Zdjęcia
hmm, dziwna sprawa, bo z Twojego opisu zdjęcia, u mnie występują tylko te lożyska ślizgowe łączące przy hakach koła, innych łożysk nie mam. Pod zaciskiem sztycy jest pusta oś, którą wbiłem wg instrukcji z YT gumowym młotkiem, a koło suportu są 2 stożki, w 1 z nich jest kawałek gwintu na tym wąskim dziubku - widać na foto.
element numer 3 z pierwszego postu - łożyska, niestety w żaden otwór nie pasuje.
Sprzedający uparci twierdzi, że wysłał kompletny sprzęt...
Mam dostęp do tokarki, sklep z łożyskami niedaleko, sęk w tym, że nie wiem czego mi faktycznie brak...
Zdjęcia
hmm, dziwna sprawa, bo z Twojego opisu zdjęcia, u mnie występują tylko te lożyska ślizgowe łączące przy hakach koła, innych łożysk nie mam. Pod zaciskiem sztycy jest pusta oś, którą wbiłem wg instrukcji z YT gumowym młotkiem, a koło suportu są 2 stożki, w 1 z nich jest kawałek gwintu na tym wąskim dziubku - widać na foto.
element numer 3 z pierwszego postu - łożyska, niestety w żaden otwór nie pasuje.
Sprzedający uparci twierdzi, że wysłał kompletny sprzęt...
Mam dostęp do tokarki, sklep z łożyskami niedaleko, sęk w tym, że nie wiem czego mi faktycznie brak...
jeżeli punkt obrotu przy suporcie i przy sztycy masz kompletnie złożony to coś za dużo cześci pokazałeś w pierszym poście (1.jpg)
łożyska - elementy nr 3 nie pasują gdzie ? wg. mnie to Ci brakuje łożysk
łożyska - elementy nr 3 nie pasują gdzie ? wg. mnie to Ci brakuje łożysk