Owszem, mnie się podoba - bardzo, ale puryści pewnie zwrócą uwagę na parę niedociągnięć
Ładnie utrzymany.
Przecież sztyca wcs nie jest taka zła. Dla mnie bomba.
A zdjęcia dodatkowe będą
będą:-)
Stan idealny i to jest unikat.!
A zdjęcia dodatkowe będą
Stan idealny i to jest unikat.!
kultowe manetki XT. Jak dla mnie chyba najbardziej wytrzymałe na rynku światowym jak do tej pory. Mam już je od 1994 roku. Z tyłu w idealnym stanie, pracuje chyba najlepsza przerzutka na świecie rd m900 XTR.
Siodełko VETTA TT magnesium. Lekkie i wygodne.
Waga realna tego roweru w tym stanie 9.6 kg.
Ale nie jest to jeszcze ukończony projekt.
Siodełko VETTA TT magnesium. Lekkie i wygodne.
Waga realna tego roweru w tym stanie 9.6 kg.
Ale nie jest to jeszcze ukończony projekt.
Fajny wcs to sie konczy na 2001roku, potem juz jest nudna masowka, piasta tyl tez widze nie retro, co to za klamki ? :)
Przednia piasta też nie rzuca na kolana 
EDIT: A tył do wyrzucenia

EDIT: A tył do wyrzucenia
Alpinestars x9, Breezer x2, Intense x2, Klein x3, Yeti x2, Cannondale, Specialized, GT, Rocky Mountain...
+ Checker Pig, Creme, Electra
to prawda z tym ritchey'em. Niestety. Tak niektóre części są nowe a to tylko dlatego że rowerem jeżdżę na codzień i wszystko się zużywa. A to prawie już 20lat. Ale co zrobić jak dam wszystkie części retro to rower wtedy tylko na wystawę.
Przednia trochę rzuca:-) to pierwszy stx rc , działa wciąż idealnie. A ma już przejechanie przez te lata parenaście tysięcy km. Sam się dziwię że daje radę. Ale przetestowane 
Zwracam honor bo wydawało mi się, że to dumna AceraX 
Alpinestars x9, Breezer x2, Intense x2, Klein x3, Yeti x2, Cannondale, Specialized, GT, Rocky Mountain...
Fajny Cannon! :) Cedek mam do Ciebie pytanie. W jakim mieście mieszkasz w Zachodniopomorskim? Ja zamieszkuję Police. Może jesteś ze Szczecina?
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'96 Cannondale M500
'97 Cannondale M900
'98 Cannondale F1000
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'96 Cannondale M500
'97 Cannondale M900
'98 Cannondale F1000
Ramka fajna, niestety te nowe graty wymieszane z nowymi to już mniej.Szczególnie pasują thumby i te nowe klamki XT do Vbrejków:)
Szykuj się na gromy z jasnego nieba od Smolara
Szykuj się na gromy z jasnego nieba od Smolara
Lodzermensch
ramka i wideł świetny. kiedyś sobie upoluje tez killera, ale pomarańczowego albo czerwonego :D zrób go ładnie. rozmiar chyba nawet mój , 19?
Jakaż jednomyślność na forum 
fajnie jakby stanął na epokowym osprzęcie od a do z, to co nowe psuje odbiór tego co warte wyeksponowania
fajnie jakby stanął na epokowym osprzęcie od a do z, to co nowe psuje odbiór tego co warte wyeksponowania
nie udzieliłem sowjego głosu na sprzedaż ......skolioza pisze:Jakaż jednomyślność na forum
ok, napisałeś że to rower do codziennej jazdy , ok niech będzie bo już q.... se myśle jakieś beleco przykleiło sie do ładnej ramy .
Jeśl sposób użytkowania jest taki jaki jest, to nie ma co zmieniać, bo tylko w chore koszty pójdziesz, a pewnie zaraz Ci tu będą chcieli wyżenic swoje zbiory.
To niska półka ramy wieć nie ma co przesadzać ....
co ewentualnie ...sztyca , razi i to bardzo , piasty dobierz aby był komplet jak już xt to niech będzie XT oczywiscie felgi takie same też .
Starsze piasty XT np też można upolować w dobrej cenie , konusy tanie bo i od lx paowały czy stxa chyba
Poza tym zdjęcie roweru robi sie z prawej strony , aby było widać wszystko włącznie z napędem
Dobrze by było dać przerzutki tej samej grupy aby też nie raziło zbynio.
Tak więc szału nie ma , ale powiedzmy 2-3 zmiany kosmetyczne do dogrania i niech będzie
ale że o co chodzi, bo nijak nie widzę związku z moim zacytowanym postem a Twoją odpowiedzią...Jakaż jednomyślność na forum
nie udzieliłem sowjego głosu na sprzedaż ......
Ale mi tu gromy lecą na ten rower. A ta sztyca to jak widzę jakaś wielka kompromitacja:-) Mogłem zostawić jakąś no name.
Ale tak poważnie. Co do sztycy to wachałem sie między kcnc, thompson, a wcs. Carbony odpadają szkoda pieniędzy na podróbki z chin. Strach kupować na wtórnym rynku. kcnc byłby dobry ale potrzebowałem z offsetem. Waga też miała znaczenie. Dlatego wybór padł na tego wcs. Piasta tył nowe xt, szprychy dt REVOLUTION też ze względu na wagę i cenę. Jest coś lepszego? Szukam też korby typu roox , tune , kooka . Poprostu musi wyglądać delikatnie i być lekka i mocna.
Rower do jazdy więc niestety idę na kompromisy. Ale opony maxxis metropass kevlar takie jakie mam założone polecam na asfalt. Wytrzymałość i cud waga. 420gram. Od biedy można pojechać w las.
Będzie też więcej zdjęć ale teraz kiepska zimowa sceneria
Piotr napisał że rama średnia. Ok ale znajdź mi taką ramę w orginalnym lakierze. Rama nie dość że jest z wyglądu jedyna w swoim rodzaju , ma ponad 20 lat i waży mniej niż większość dzisiejszych alu.
Dlatego cenię sobie tego cannona za te cechy. Pogadamy za kolejne 10 lat i wtedy zobaczymy ile ich będzie na rynku. W takim rozmiarze. Myślę że nie wiele.
Ale tak poważnie. Co do sztycy to wachałem sie między kcnc, thompson, a wcs. Carbony odpadają szkoda pieniędzy na podróbki z chin. Strach kupować na wtórnym rynku. kcnc byłby dobry ale potrzebowałem z offsetem. Waga też miała znaczenie. Dlatego wybór padł na tego wcs. Piasta tył nowe xt, szprychy dt REVOLUTION też ze względu na wagę i cenę. Jest coś lepszego? Szukam też korby typu roox , tune , kooka . Poprostu musi wyglądać delikatnie i być lekka i mocna.
Rower do jazdy więc niestety idę na kompromisy. Ale opony maxxis metropass kevlar takie jakie mam założone polecam na asfalt. Wytrzymałość i cud waga. 420gram. Od biedy można pojechać w las.
Będzie też więcej zdjęć ale teraz kiepska zimowa sceneria
Piotr napisał że rama średnia. Ok ale znajdź mi taką ramę w orginalnym lakierze. Rama nie dość że jest z wyglądu jedyna w swoim rodzaju , ma ponad 20 lat i waży mniej niż większość dzisiejszych alu.
Dlatego cenię sobie tego cannona za te cechy. Pogadamy za kolejne 10 lat i wtedy zobaczymy ile ich będzie na rynku. W takim rozmiarze. Myślę że nie wiele.
cedek pisze:Co do sztycy to wachałem sie między kcnc, thompson, a wcs
cholera !!!chyba nie kumasz o co w tym chodzi
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................
Campagnolo 50 th anniversary..w budowie
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
weź prosze ....Killer 500 top High End...zaniedługo sie kolega inny odezwie że Mistral to szosówka wypas ... i kłaniam sie wpas .
Panie Piotrze nikt tu nie mówi że to high end. A tak dla scisłości czy to 500 czy 3000 to i tak to ta sama rama. Ten sam stop to samo wykonanie. Różnica tylko w osprzęcie.
ramy killer V 500 od Hi-End killera V 900 różniły sie malowaniem, chyba że coś miało dopisek SL, wiec na dobrą sprawę nawet na 500-ce można powiesić wypasione graty i nie będzie to ujmą na honorze
cedek ...Hi-End czy hi end niewazne
ale zeby nam oczy(i dusze) kcnc wypalac 
Ostatnio zmieniony 2014-01-29, 21:38 przez marcin74, łącznie zmieniany 1 raz.
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
A tak pozatym to wszystko zaczęło się od tego pierwszego killera...
Nie było jeszcze aparatów cyfrowych. Karpacz 1997 druga edycja famili cup. Może ktoś z Was był?
Niestety rama była mała.
Niestety rama była mała.
Wiecie co oddam tego wcs a i zamontuje super sztyce firmy kalloy. Taki żart
coś mi się zdaje że miałem taką w pierwszym modelu.