Witam Wszystkich:)
Rozpocząłem remont roweru na którym jeżdżę do pracy. Nie jest to nic nadzwyczajnego bo jest to Trek MountainTrack 800 jakich wiele;) Rower kupiłem używany jakiś czas temu z różnymi przypadkowymi częściami. Z racji tego że wiele rzeczy jest już do wymiany postanowiłem zrobić z nim jako taki porządek:)
Pogrzebałem w starych gratach i znalazłem min klamkomanetki xtr m900, korby DEORE LX M563, tylną przerzutkę Deore XT RD-M735 i inne ciekawostki:) Części są w bdb stanie postanowiłem je więc zaimplementować do Treka.
W Treku z racji tego że jest to rower nowożytny były już hamulce V brake i rama która nie jest przystosowana do cantileverów (brak wieszaka z tyłu ramy). Próbowałem sparować klamki xtr m900 z v brakeami ale nic z tego nie wyszło:( . Nie chcę zakładać do tego roweru cantileverów i nie chcę rezygnować do końca z M900... wpadłem na pomysł że jeżeli uda mi się podwiesić same manetki to wtedy dokupię jakieś klamki pod Vki i będzie grało.
No i tutaj pojawił się problem a mianowicie jak podwiesić same klamki? Wiem że stare manetki np altus oraz stx występowały bez klamek i wisiały sobie na takich fajnych wieszakach - pytanie skąd takowe wieszaki wziąć? :/
Mazura wypuszczają takie cuda.
Pozostaje przeglądać allegro i czekac. Jednak nie widzen zasadnosci wskazania majątek m900do takiego dziada. Sprzedaj je to starczy na pół remontu![;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Pozostaje przeglądać allegro i czekac. Jednak nie widzen zasadnosci wskazania majątek m900do takiego dziada. Sprzedaj je to starczy na pół remontu
![;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Moje ogłoszenia
Marin Bear Valley 1996
Marin Bear Valley 1996
W manetkach Alivio/STX/STX RC trzeba przesunąć jeden otworek i działają z M900
Poza tym byly dostępne podstawki Magury, Tektro Acor, ale to ciężko zdobyć
MOżna też próbować wypiłować krzywkę SLR+ i zablokować wieszak w klamce, ale IMO szkoda ich (może będziesz chciał kiedyś założyć canti albo sprzedać - będziesz tego żałować)
![Obrazek](https://lh4.googleusercontent.com/-f_6ucfVXLp8/UT8f1ATwhqI/AAAAAAAAGJg/w9ku7zXekWI/s1000/Clipboard01.jpg)
Poza tym byly dostępne podstawki Magury, Tektro Acor, ale to ciężko zdobyć
MOżna też próbować wypiłować krzywkę SLR+ i zablokować wieszak w klamce, ale IMO szkoda ich (może będziesz chciał kiedyś założyć canti albo sprzedać - będziesz tego żałować)
![Obrazek](https://lh4.googleusercontent.com/-f_6ucfVXLp8/UT8f1ATwhqI/AAAAAAAAGJg/w9ku7zXekWI/s1000/Clipboard01.jpg)
Dzięki, teraz wiem czego szukać:) O ile dobrze pamiętam, takie mocowanie robiła również firma Tranz-X ... ale to było sto lat temu:)